Alternatif Sanal POS Hayatınızı Nasıl Kolaylaştırır?

iyzico Posted on 3 dakika

E-ticaretin kolay ve karlı dünyasından payına düşeni almak için kurulan online alışveriş siteleri, faaliyete geçmek için sanal POS ödeme sistemine sahip olmak zorundadır. Ancak bu o kadar da kolay değildir. Sanal POS sahibi olmak içinbelli aşamalardan geçmek, hazırlıklar yapmak ve tüm bu işlemlerin sonunda incelemelerden başarılı sonuç almak gerekir. Öncelikle sanal POS başvurusu için yapılması gerekenlerden kısaca bahsedelim. Bir bankaya sanal POS için başvurmadan önce e-ticaretin yapılacağı sitenin SSL güvenlik sertifikasına sahip olması şarttır. Müşterilerin kredi kartı ve banka kartı bilgilerinin şifrelenerek kötü niyetli şahıslar tarafından kullanılmasını engelleyen bu sistemin bulunmadığı siteler, başvuru reddi için ilk sebeptir.

Sertifikalar, Sözleşmeler, Denemeler
Güvenliği sağlayan SSL sertifikasının ardından satılması planlanan ürünlerin bir kısmının siteye yüklenmesi beklenir banka tarafından. Çünkü başvurunun ardından yapılacak incelemede bu sistem denenecektir. Ayrıca üyelik, satış, iptal ve iade gibi sözleşme alanları da mutlaka doldurulmalıdır. İnceleme kapsamında banka tarafından bu bölümlerin tamamı deneneceği için çalışmayan her başlık, bir sorun ve ret gerekçesi olarak başvuru sahibine döner.
Bu ön hazırlıkların ardından sırada resmi evrakları toplamak yer alır. Vergi levhasından imza sirkülerine ve sicil gazetesi fotokopisine kadar birçok evraktan oluşturulacak geniş dosyanın hazırlanması ve banka tarafından istenecek ek belgelerin temin edilmesinin ardından bankaya sanal POS başvurusu yapılır. Bu adımın devamında uzunca bir bekleme süresi gelir. Haftalar süren inceleme ve değerlendirme işlemlerinin ardından küçük ve orta ölçekli e-ticaret firmaları için karşılaşılan sonuç genellikle olumsuzdur.

Her Banka İçin Ayrı Başvuru
Ancak bu kez talih güldüyse ve cevap olumluysa banka tarafından verilecek üyelik bilgileri ve kodlarla sanal POS uygulaması e-ticaret sitesine entegre edilir. Bu karmaşık işlem için bir yazılım firmasından destek almakta oldukça fayda var. Uzun ve zahmetli bir çalışmanın ardından alınıp kurulan sanal POS uygulaması ile banka kartıyla işlem yapılabilir, kredi kartına taksit seçeneği sunulabilir. Tabii sadece anlaşma yapılan bankanın kredi kartlarına. Diğer kredi kartlarına da taksitli satış seçeneği sunulabilmesi için her bankaya tek tek başvurmak gerekir. Hepsi için farklı evraklar, farklı bekleme süreleri ve farklı sorunlar. Bir yanda zamanınız, bir yanda harcamalarınız, hepsinin karşısında da e-ticaret sistemindeki rakipleriniz…

Tüm Bankalar Tek Çatı Altında
Peki, “Yok mu alternatif sanal POS, alternatif ödeme sistemleri?” diyorsanız cevap olumlu. Hiçbir zahmete girmeden sanal POS sahibi olmak mümkün. Hem de hızlı ve kolay bir şekilde. Kuracağınız online alışveriş sitesi için her bankayla tek tek anlaşmayı denemek yerine iyzico’nun basit ama etkili dünyasına dahil olursanız e-ticarete bir adım önde başlarsınız. Sadece basit birkaç tıklamayla üye olabileceğiniz iyzico, oluşturulacak hesabın ardından size bir kod verir ve bu kodla alternatif sanal POS, siteye entegre edilir.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay