Artık tüm iyzico üye iş yerleri iyzico Korumalı Alışveriş’ten faydalanabilecek!

iyzico Posted on 6 dakika

Geçtiğimiz sene iyziEvent’te duyurduğumuz Türkiye’deki e-ticaret ekosistemine yepyeni bir deneyim sunarken güven kaygılarını ortadan kaldıran iyzico Korumalı Alışveriş hizmetimizi, 19 Temmuz 2018’den itibaren tüm iyzico üye iş yerlerinin ücretsiz kullanımına açıyoruz.

Türkiye’de online alışveriş tercih eden müşterilerin sadece birkaç e-ticaret sitesinde bulabildikleri bu ayrıcalıklı hizmeti, iyzico olarak hizmet verdiğimiz tüm e-ticaret ekosisteminin kullanımına sunacak olmaktan gurur duyuyoruz.

Biz iyzico’da her zaman, müşterilerimizin ihtiyacını yakından dinleyip onlara çözüm odaklı ürünler sunmaya özen gösteriyoruz. Geçtiğimiz on ayda bine yakın üye iş yerinden, iyzico Korumalı Alışveriş’i kullanarak ürün ya da hizmet satın almış 15 bin’den fazla kullanıcıya hizmet verdik. iyzico Korumalı Alışveriş Güven Anketi çalışmalarımız kapsamında bu kişiler içerisinden seçilmiş binden fazla kişiyle, Korumalı Alışveriş deneyimlerini değerlendirmelerini istediğimiz bir çalışma yaptık. Yüz yüze ve telefon görüşmeleri neticesinde toplanan verilere göre online alışveriş yapan kişilerin; online alışverişe olan güven seviyesi %62 iken, iyzico Korumalı Alışveriş ile güven seviyelerinin %69 seviyesine çıktığını gördük. Bununla beraber, iyzico Korumalı Alışveriş’i deneyimleyen kişilerin bu hizmeti başka birine tavsiye etme oranı da %88 olarak kaydedildi. Üye iş yerlerine sağladığı fayda açısından incelendiğinde de Korumalı Alışveriş hizmetini kullanmaya başlayan üye iş yerlerimizin satış dönüşüm oranlarının %6-8 aralığında artış gösterdiğini gözlemledik.

Peki, iyzico Korumalı Alışveriş E-ticaret Sitelerine Neler Sunuyor?

  • iyzico Korumalı Alışveriş’le satış dönüşüm oranlarınızı arttırabileceksiniz.
  • Güvenirliliğinizle birlikte ‘Korumalı Alışveriş’e Dahil Olan Siteler’ listesinde yer alıp marka bilinirliğinizi yükseltebileceksiniz.
  • Müşterileriniz satış sonrasında siparişlerinin durumu hakkında ya da süreçle ilgili yaşanabilecek her türlü durumla ilgili 7/24 Canlı Destek alırken siz de müşterilerinize sunduğunuz hizmeti bu sayede genişletmiş olacaksınız.
  • Müşteri memnuniyetini güvence altına alan ve bir siteden alışveriş yapmayı tercih etme sebebi olarak öne çıkan iyzico Korumalı Alışveriş ile güvenli alışveriş deneyimini artırarak yeni müşteriler kazanabilecek, sadık müşteri kitlenizi arttırabileceksiniz.

iyzico Korumalı Alışveriş ile Müşterileriniz Nasıl Bir Alışveriş Deneyimi Yaşayacak?

iyzico Korumalı Alışveriş kullanmaya başladığınızda web sitenizin tüm sayfalarına bu hizmeti sunduğunuzu belirten bir bilgilendirme kutusu (overlay) eklemenizi tavsiye ediyoruz. Bu overlay sayesinde müşterileriniz markanızın güvenlik unsurlarına ek olarak iyzico Korumalı Alışveriş güvencesi altında da güvenli alışveriş yapabileceğini bilecek. Bugün itibariyle bu overlay’i kullanan binden fazla üye iş yerimizden aldığımız sonuçlara göre overlay’i gören müşterileri %6 daha fazla satın alım gerçekleştirdiğinin de altını çizmek isteriz.

Artık tüm iyzico üye iş yerleri iyzico Korumalı Alışveriş’ten faydalanabilecek!

Korumalı Alışveriş, web sitenizde aktif hale geldikten sonra, iyzico ödeme formunuzda otomatik olarak “iyzico ile Korumalı Alışveriş” seçeneği görüntülenecek. Kutucuğu işaretleyen müşterileriniz, iyzico’nun onlara sunduğu faydaları detaylı olarak görebilecek.

Artık tüm iyzico üye iş yerleri iyzico Korumalı Alışveriş’ten faydalanabilecek!

Buna ek olarak, “Bu Kartı Sakla” kutucuğunu işaretleyen müşterileriniz, daha sonraki alışverişlerinde kart bilgilerini bir daha girmeyecek ve tek tıkla alışverişlerini tamamlayabilecek. Bu özellik sayesinde özellikle mobil web sitenizde yapılan alışveriş deneyimi kolaylaşacağı için satış dönüşüm oranlarınız da artacak.

Eğer müşteriniz “Bu Kartı Sakla” kutucuğunu da işaretlemiş ise bir sonraki alışverişinde aşağıdaki ekran görüntülenecek:

Artık tüm iyzico üye iş yerleri iyzico Korumalı Alışveriş’ten faydalanabilecek!

Böylece, sonraki alışverişlerini daha önce tanımladıkları telefon numaralarına gelen SMS kodunu girdikten sonra tek tıkla yapabilecek ve ödeme işlemini çok daha kısa sürede tamamlayabilecekler.

Ayrıca müşterileriniz iyzico Korumalı Alışveriş ile onlara özel oluşturulan sipariş detay sayfasından kargolarını kolayca takip edebilecek. Sizin bunun için yapmanız gereken tek şey iyzico kontrol panelinden kargo şirket bilgilerinizi girmek.

Artık tüm iyzico üye iş yerleri iyzico Korumalı Alışveriş’ten faydalanabilecek!

Müşterileriniz, alışverişlerine özel oluşturulan sipariş detay sayfasından siparişlerinin durumuyla ilgili ya da oluşabilecek aksaklıklarla ilgili 7/24 Canlı Destek sayfasına erişebilecekler. iyzico Korumalı Alışveriş markanızın 7/24 ulaşılabilir olmasını sağlıyor. Müşterinizin kafasında herhangi bir soru olduğunda ve size ulaşmak istediğinde hafta içi/hafta sonu ve saat farketmeksizin 7/24 markanıza ulaştıklarında alışveriş deneyimlerinden mutlu oluyor ve size ulaşamama durumunda veya geç geri dönüş olduğunda doğrudan ürünün para iadesini istemek yerine sorunu çözüldüğü için süreç olumlu sonuçlanmış oluyor. Bu sayede iyzico Korumalı Alışveriş ile itiraz ve iade taleplerinizin sayısı düşüyor.

Artık tüm iyzico üye iş yerleri iyzico Korumalı Alışveriş’ten faydalanabilecek!

Yukarıda gördüğünüz sipariş detay sayfasındaki “iyzico Canlı Destek” butonuna tıkladıklarında doğrudan destek ekibimize bağlanabilecekler. Müşterinizin sizden satın aldığı bir ürünle ilgili bir şikayette bulunması durumunda ise öncelikle sizinle iletişim kuruyoruz. Sizin bilginiz dışında her hangi bir aksiyon alıp, uygulamıyoruz.

Artık tüm iyzico üye iş yerleri iyzico Korumalı Alışveriş’ten faydalanabilecek!

Bu zamana kadar iyzico Korumalı Alışveriş’i kullanan kişilerin en merak ettiği konu ise kargo takibi. Müşterinizin sipariş verdiği tarihten itibaren 30 gün boyunca kargo takibi desteği sunuyor, siparişleriyle ilgili taleplerine 7/24 cevap veriyoruz. Müşterinizin “kargom bana ulaşmadı” dediği durumlarda; sizinle iletişime geçerek kargoyu gönderdiğinize dair evrak ya da bilgileri talep edecek, siz bizimle bilgileri paylaştıktan sonra da müşterinizle iletişime geçerek gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Ancak ürünü kargoladığınıza ya da müşterinize teslim edildiğine dair bir bilgi/belge paylaşmamanız durumunda ürünün iptali ve para iadesi süreci başlayacaktır.

Diyelim ki, müşteriniz satın aldığı ürünün sitenizde göründüğü gibi olmadığını belirtiyor. Ürün eline ulaştıktan sonra en geç 3 gün içerisinde yapılan yasal itiraz hakkı dahilinde gelen bu tarz şikayetlerde, ürünün satın alındığı anda tarif edildiği durum, form, özelliklerden farklı olarak teslim edildiğine dair bilgi/belge talep ediyoruz. Sizinle de iletişime geçerek konuyla ilgili bilgi veriyoruz. Eğer müşterinizden durumu kanıtlayacak bir belge gelmezse şikâyet kapatılıyor ve ürünün iptali gerçekleşmiyor.

iyzico Korumalı Alışveriş Müşterilerinizin Hayatına Ne Katıyor?

    • Ödemeden teslimata kadar olan tüm süreçte hem markanız hem de iyzico güvencesi altında alışveriş yapmanın güvenini deneyimleyecekler.
    • iyzico Korumalı Alışveriş ile ödeme yaptıktan hemen sonra otomatik olarak gönderilen SMS ve e-mail ile alışverişlerine özel sipariş detay sayfasına ulaşabilecekler.
    • Daha önce kargo şirket bilgilerinizi girdiğiniz için sipariş detay sayfalarından alışverişlerinin kargo durumunu da takip edebilecekler.
    • Satış sonrasında siparişlerinin durumu hakkında ya da süreçle ilgili yaşanabilecek her türlü durum hakkında 7/24 Canlı Destek alabilecekler.
    • Tıpkı sizin gibi müşterileriniz de bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Siz de binlerce iyzico üye iş yeri gibi müşterilerinize iyzico Korumalı Alışveriş ayrıcalıklarını sunmak için [email protected] üzerinden bize yazabilirsiniz.

Daha güvenli bir e-ticaret deneyiminde görüşmek üzere.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay