ATM Kartı ile İnternetten Alışveriş Yapılır Mı?

iyzico Posted on 3 dakika

Kredi kartı kullanmayan insan varsa çevrenizde, ona hayranlıkta bakmaya devam edebilirsiniz. Böyle insanlar günümüzde nadir bulunmakta. Kredi kartının sunduğu avantajlarla dezavantajlar kıyaslandığında insanın aklı karışıyor. Eğer hesabını bilen biriyseniz aslında kredi kartı büyük kolaylıklar getiren, sihirli güçleriniz varmışçasına hiç yorulmadan online alışveriş yapmanızı sağlayan pratik bir araç. Ancak siz yine de kredi kartı yerine ATM kartı kullanmayı tercih ediyorsanız merak etmeyin, ATM kartıyla internetten alışveriş yapmak da mümkün.
E-ticaretin getirdiği kolaylıklardan faydalanmak için illa bir kredi kartınızın olmasına gerek yok. Gün geçtikçe banka kartı ile internetten alışveriş yapabileceğiniz e-ticaret sitelerinin sayısı artıyor. Artış bu hızla devam ederse kredi kartıyla alışveriş yapabildiğiniz her siteden banka kartınız ile de alışveriş yapabilecek duruma geleceksiniz. Peki banka kartı ile internetten alışveriş nasıl yapılır? Bir e-ticaret sitesinden alışveriş yaparken ödeme işlemi sırasında ‘Banka kartı ile öde’ seçeneğini tıklamanız yeterli. Bu seçeneği sunan online alışveriş sitelerinden istediğiniz her ürünü alabilirsiniz. Tabii bunun için hesabınızda yeterli paranın olması gerekiyor. Çünkü ATM kartıyla internetten alışverişin en büyük özelliği tek çekim olması. Yani satın alacağınız ürünün tutarı kadar para o an hesabınızda varsa bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

3D Secure ile Güvenli Alışveriş
Banka kartı ile internetten alışveriş yapmak için bir dizi işlemi takip etmeniz gerekiyor. Bu sayede hem siz mağdur olmazsınız hem de alışveriş yapacağınız e-ticaret sitesi. Öncelikle güvenli bir şekilde ATM kartı ile internetten alışveriş yapmanın ilk şartı, güncel cep telefonu numaranızın bankanızda kayıtlı olması. Bunun neden gerekli olduğunu birazdan anlayacaksınız. İkinci önemli nokta ise alışveriş yapacağınız e-ticaret sitesinin 3D Secure güvenli ödeme sistemini desteklemesi. Bu sistemin desteklendiğini anlamak en kolay yol ödeme sayfasında Visa ve Mastercard logolarını aramak. Eğer logolar varsa 3D güvenli ödeme sistemi de var demektir. ATM kartıyla internetten alışveriş yapmak için 3D Secure güvenli ödeme sistemini destekleyen bir e-ticaret sitesinden ürün siparişi verdikten sonra sıra ödeme işlemine gelecek. Bu adımda ‘Banka kartı ile öde’ seçeneğini tıklayıp kart bilgilerini ve gerekli diğer bilgileri girdikten sonra göndererek site ile bankanızın doğrudan iletişim kurmasını sağlarsınız. Kurulan iletişimin ardından cep telefonunuza SMS yoluyla bankanız tarafından bir şifre gönderilir. Bu tek kullanımlık şifreyi alışveriş ekranındaki ilgili kısma girerseniz alışverişinizi başarıyla gerçekleştirmiş olursunuz.

Kartınızı Çaldırsanız da Paranız Güvende
Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan ne neredeyse zorunlu bir hal alan 3D güvenli ödeme sistemi, ATM kartıyla internetten alışveriş sırasında basit bir sağlama işlemiyle sizi korur. Eğer kartınız çalınırsa ya da bir başkasının eline geçerse, üçüncü şahıslar cep telefonunuza gelen güvenlik şifresine erişemeyecekleri için e-ticaret sitelerinden alışveriş yapamazlar. Bu sayede kayıp ya da çalınma durumunda bankanız kartınızı iptal edene kadar hesabınızdaki para korunur.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay