Beklenen Cuma’da Satışlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz? 

Yurt dışında 60’lı yıllardan bu yana süregelen bir gelenek olan “Black Friday”, her yıl Kasım ayının dördüncü Cuma gününü bir alışveriş şölenine dönüştürüyor. Son yıllarda ülkemizde de popüler hale gelen bu konsept, markalar için şüphesiz ki büyük bir fırsat dönemi anlamına geliyor. Evet, Beklenen Cuma’da alışveriş yapma odağıyla hareket eden tüketiciler markalar için fazlasıyla değerli. Tabii ki bu durum rekabeti de beraberinde getiriyor. Bu büyük günde tüketicilerin karşısına sayısız indirim ve promosyon fırsatı çıkıyor. Peki böyle bir günde hangi noktalara dikkat ederek rakiplerinizin önüne geçebilir ve tüketicilerin dikkatini çekebilirsiniz? Sizin için birkaç ipucumuz var. Hazırsanız başlayalım!

Bilgi Güçtür!

Başarılı bir kampanya dönemi geçirmek için ilk yapmanız gereken, geçtiğimiz yılın verilerini detaylı bir şekilde analiz etmektir. Müşterileriniz geçen yıl en çok hangi kampanyalarınıza ilgi gösterdi? Hangi anahtar kelimeler ve içerikler sitenize daha fazla trafik getirdi? Web analiz aracınız üzerinden (Örn: Google Analytics) üzerinden ulaşacağınız bu tarz veriler, size daha başarılı bir kampanya süreci kurgulama fırsatı sunacaktır.

Erken Yola Çıkan Kazanır

Kampanyalarınızdan müşterilerinizi haberdar etmek için vakit kaybetmeyin. Çünkü onlar satın alacakları ürünleri kampanya döneminden çok daha önce planlamaya başlıyor. Eğer bu dönemde potansiyel müşterilerinizin karşısına çıkmazsanız, kampanya döneminde kararlarını değiştirmek çok daha zor olacaktır.

Klasik ama Etkili: E-Mail Pazarlaması

E-mail pazarlaması, yıllar geçse de etkisini asla kaybetmiyor. Bu durumu bir veriyle kanıtlamak gerekirse, 2014 yılında tatil satışlarının %27’lik bir kısmını e-mail pazarlaması üzerinden kazanılan müşteriler oluşturuyordu. Peki böyle bir özel günde e-mail hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz? İşte birkaç püf nokta:

-Basit ve sonuç odaklı metinlerle maillerinizi zenginleştirebilir,

-Kullanacağınız yaratıcı GIF’lerle görsel anlamda alışılmışın dışına çıkabilir,

-Kitlenizi alışverişe yönlendiren ve aciliyet yaratan bir üslup kullanabilirsiniz.

Sunduğunuz Mobil Deneyimden Emin Olun

Mobil yükselişte! Evet, bu klişe cümleyle giriş yaptık ancak müşterilerinize sunduğunuz mobil deneyim böyle kritik bir günde büyük önem taşıyor. Araştırma sonuçlarına göre mobil cihaz kullanıcılarının %62’si, cihazları üzerinden bir ürün satın aldığını söylüyor. Dünya üzerindeki mobil cihaz kullanıcılarının milyarlarla ifade edildiğini düşünürsek, bu oran sayıca hayli yüksek bir kitleye karşılık geliyor.

Sitenizin mobil performansını test etmek için mobil cihazınız üzerinden test ödemeleri yapabilir ve karşılaştığınız sorunları not ederek bu alanda iyileştirmeler yapabilirsiniz. Daha genel bir analiz içinse https://www.thinkwithgoogle.com/feature/testmysite/ linki üzerinden sitenizin mobil performansını ve optimizasyon fırsatlarını keşfedebilirsiniz.

Siteniz mobilde gerçekten iyi bir deneyim sunuyor mu? Sitenize gelen tüketiciler aradıklarına kolayca ulaşabiliyor mu? Yüksek bütçeli kampanyalara ağırlık vermeden önce bu soruların cevaplarını bildiğinize emin olsanız iyi olur!

Saatlik İndirimler

Beklenen Cuma’da indirimler birbirini kovalayacak. Ancak bu indirimleri daha da çekici hale getirmenin bazı yolları var.

“Yalnızca 2 saatliğine tüm giyim ürünlerinde %50 indirim!”

Bu tarz süre limitli indirimlerin, tüketicilerin satın alma kararlarında olumlu etkiye sahip olduğu daha önce yapılan birçok araştırmayla kanıtlanmıştır. Ancak uygulama anlamında da birçok zorluğu vardır. Sosyal medya duyurularınızla ve diğer tüm pazarlama araçlarınızla bu indirimleri desteklemek, fazlasıyla senkronize bir yapı gerektirmektedir. Zor, ancak başarılı bir şekilde uygulanırsa sonuç alınabilecek bir taktik. Bizce denemeye kesinlikle değer!

Sizin için Beklenen Cuma’da yararlanabileceğiniz bazı tekniklerden bahsettik. Aslına bakarsanız normal bir dönemden pek de farklı olmayan bu tekniklerin kilit noktası, daha planlı ve organize bir şekilde hareket etmek. Çünkü herhangi bir dönemde rekabet ettiğiniz marka sayısı daha kısıtlıyken, indirim dönemlerinde rekabet kızışıyor. Böyle anlarda da kazananı küçük detaylar belirliyor. İşinizi büyütecek ve değer katacak içeriklerimizi iyzico Blog’dan paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin!



iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication