Bırakın Markanızı Müşterileriniz Tanıtsın

Büyük bir rekabetin söz konusu olduğu e-ticaret piyasasında rakiplerin önüne geçebilmek ve pazardan hedeflenen ölçüde pay sahibi olabilmek için markanın kullanıcıları arasında yeterince tanınmış olması gerekiyor. Reklam ve tanıtım araçlarıyla online alışveriş dünyasında belli bir mesafe kat edilse de güven duygusunun oluşturulabilmesi ve sadık müşteriler yaratılabilmesi için kullanıcıların markanızı sahiplenmesi oldukça önemli.

Doğru tanıtım faaliyetleriyle marka bilinirliğini arttırırken kullanıcıların sizin adınıza markanızı duyurması da sitenizin trafiğinin yükselmesinde oldukça etkili olacaktır. Ancak potansiyel kullanıcıları sadık müşteriye dönüştürmek ve sizin yerinize markanızın tanıtımını yapmalarını sağlamak çok kolay bir iş değil. Bu nedenle doğru adımları atmak ve hedef kitleyi yakalayacak, sizi sahiplenmelerine yardımcı olacak birkaç noktaya dikkat etmelisiniz.

Ayırt Edilmenizi Sağlayın

Yatay veya dikey e-ticaret yapıyor olsanız da sizin hitap ettiğiniz kitleye yönelik birçok e-ticaret sitesi büyük bir ihtimalle faaliyet halindedir. Yüzlerce hatta binlerce e-ticaret firmasının yer aldığı internetten alışveriş dünyasında göze batmak ve ön plana çıkmak için rakip firmalardan ayırt edilmenizi sağlayacak bir değer sunmanız gerekiyor. Hizmet kalitesi, müşteri ilişkileri, kampanyalar, kişiye özel uygulamalar ve daha fazlası ile farkınızı hissettirmeniz, kullanıcılarınızın memnuniyetini arttıracaktır. Bu sayede sizden ürün ya da hizmet almaktan memnun olan müşteriler, birebir iletişimde ya da sosyal medyada bu durumu çevreleriyle paylaşarak marka reklamınızı yapabilirler.

Kişisel İletişimle Sadık Müşteriler Yaratın

Sadık müşteriler yaratmanın en önemli adımlarından biri, e-posta pazarlamadan faydalanırken kişiye özel gönderimlerde bulunmaktır. Genele hitap eden mailing çalışmaları yerine e-postayı gönderdiğiniz kullanıcıya adıyla hitap etmeniz, doğum günü gibi özel günlerde indirimler ya da fırsatlar sunmanız, müşterinizin markanızla bağ kurmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca satış sonrası destek de müşteri memnuniyetini arttıran uygulamalardandır. Bu ve benzeri çalışmalarla marka ile olumlu ve yakın bağlar kuran müşteriler, bir ihtiyaç anında yakın çevresine markanızı önerecektir.

Sosyal Medya ve Video İçerikler

En büyük ikinci arama motoru olan Youtube üzerinden, sosyal medya araçlarından ya da reklam ve tanıtım faaliyetlerinizi yürüttüğünüz diğer platformlardan hedef kitlenize yönelik çalışmalar yaptığınızda, bunun geri dönüşünü almaya dikkat edin. Yarışmalar ve anlık fırsatlar sunarak kullanıcıların sizin ürün ve hizmetlerinizi kendi sosyal medya kanallarından paylaşmasını sağlamak, markanızın tanıtımı açısından etkili bir yöntemdir. Ayrıca video içerikler hazırlayarak bunun yayılmasını sağlayabilir, her paylaşımda farklı kullanıcılara ulaşmayı başarabilirsiniz.

Müşterilerinizin Fikrini Alın

E-ticaret sitenizden alışveriş yapan bir kullanıcıdan fikirlerini almanız, kendini özel hissederek markanızla daha sıkı bir bağ kurmasına yardımcı olacaktır. Satış sonrasında soracağınız birkaç soru ile hizmet kalitenizi değerlendirmesini isteyebilir ya da önerilerde bulunmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kalitenizi arttıracak bilgiler de edinir, beğenilen ve geliştirilmesi gereken noktalarınızı tespit etmiş olursunuz. Kullanıcılar da verdiğiniz değeri ve gösterdiğiniz özeni dikkate alarak çevrelerine markanızla ilgili olumlu referanslar sunar.

Avatar

Test1 test Onetest1


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication