Butik Girişimleri E-ticarete Taşımanın Avantajları

Son yıllarda el yapımı, özel tasarıma sahip ve benzeri az bulunan ürünlerin satıldığı butik girişimler ile daha sık karşılaşıyoruz. Bu tür girişimlerin artmasında sosyal medyanın güçlü bir ticari alan haline gelmesinin payı oldukça büyük. Fakat marka bilinirliğinden raporlamaya, e-ticaretin butik girişimlere sağladığı faydalar çok daha fazla ve etkili.

Daha Fazla Müşteriye Ulaşma İmkânı

Butik girişimlerin çoğu, online alışverişi sosyal medya üzerinden gerçekleştiriyor ya da fiziksel mağazalarından geleneksel yöntemle satış yapıyor. Bu da satışların belli bir düzeyde gitmesine, müşteri portföyünün sabit kalmasına neden oluyor.

Oysa 2014 yılına göre %31’lik artış göstererek 2015’te 24.7 milyar liraya yükselen Türkiye e-ticaret sektörünün yıllık hacmi, e-ticaretin şirketler için ne kadar avantajlı olduğunun bir kanıtı niteliğinde. E-ticaret sitelerinin arama motorları tarafından bulunması, anahtar kelimeler üzerinden arama yapma imkânı, sadece yerel düzeyde değil; ülkenin her yerinden satış yapmayı da mümkün hale getiriyor. Böylece marka bilinirliği güçleniyor, müşteri portföyü genişliyor ve satış trafiği artış gösteriyor.

Güvenli Alışveriş Ortamı Yaratma

İnternetten alışverişi sosyal medya üzerinden yapan butik girişimler, gönderilen mesajları ya da yapılan kullanıcı yorumlarını gözden kaçırabiliyorlar. Oysaki e-ticaret sitelerinde ürünün tüm özellikleri, kargo bedeli ya da satış modeli, tüm detayları ile hedef kitleye sunulabiliyor. Ödeme işlemi ise sanal POS gibi pratik ve güvenli bir yöntemle gerçekleştirilebiliyor.

Düzenli ve Raporlanabilir Satış Süreci

Sosyal ağlarda müşteri ve sipariş takibi yapmak kolay olmuyor. Buna karşılık hazır e-ticaret paketleri ya da firmaya özgü tasarımlar, ürün ve sipariş takibini kolaylaştırdığı kadar, tedarikçi ve şirket içi muhasebe raporlamalarını düzenli bir şekilde yapmayı da mümkün hale getiriyor.

Maksimum Entegrasyon

Doğru yöntemlerle yapıldığında dönüşüm oranı oldukça fazla olan SMS ve e-posta pazarlaması, e-ticaret paketleri ile şirketlere verimlilik sağlıyor. Müşterilerin iletişim bilgileri manuel olarak toplanmak yerine, otomatik bir şekilde SMS ve e-posta listelerine entegre edilebiliyor. Bu da müşterilerin güncel bilgilere ulaşmasını, yeni ürünlerden, kampanyalardan ve indirimlerden en kolay şekilde haberdar edilmesini sağlıyor.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication