E-ticaret Siteleri İçin Blog Kullanımının Faydaları

İnternetten alışveriş yapmak için başvurulan e-ticaret sitelerinin, trafiğini arttırmak için reklamlar ile inorganik trafik oluşturulabileceği gibi blog içeriği hazırlanarak da doğal trafik artışı sağlanabilir. Yapılan araştırmalara göre bir e-ticaret firmasından online alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, daha çok bilgiye ulaşabildikleri firmalara yönleniyorlar.

Araştırmalara göre tüketiciler ürünler ve hizmetler hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursa ilgileri de o kadar artıyor. Bu nedenle blog içeriklerinde faydalanmak, açıklamalar sunarak detaylara inmek, müşterileri e-ticaret firmalarına yönlendirme konusunda yardımcı olacaktır. Peki, bir e-ticaret sitesi için blog kullanımının faydaları nelerdir?

SEO İçin Faydalı

Anahtar kelimeler aslında bütün e-ticaret firmalarının üzerine yoğunlaştıkları bir konudur ancak doğru keyword’leri kullanmak ve bunu doğal bir biçimde ifade etmek için bloglardan faydalanılabilir. Online alışveriş trafiğinin artması ve satış hacminin yükselmesi için internette arama yapan potansiyel müşterileri e-ticaret sitesine yönlendirmek, blog yazıları ile mümkündür.

Marka, ürün ve hizmetlerle ilgili ne kadar çok içerik üretilirse arama sonuçlarında üst sıralarda yer alınmasını sağlayacak anahtar kelimeler de o kadar sık ve yoğun kullanılmış olacaktır. Bu da organik trafiğin ve dolayısıyla satışların artmasına yardımcı olacaktır. Sitenizde yer alan blog yazıları tıklandıkça Google aramalarında anahtar kelimelerle e-ticaret sitenizin eşleşme oranı da artacak ve alanınızla ilgili yapılan aramalarda en üst sıralarda görülme ihtimaliniz yükselecektir. Tabii bu sonuçları hep en yukarıda tutmak için blog içeriklerinin sık ve düzenli olarak güncellenmesi gerekmektedir.

Markanızı Sosyal Medyada Duyurur

Bir e-ticaret firmasının düzenli blog hazırlaması, müşterilerin ve diğer kullanıcıların güncel konular ya da ürün ve hizmetler hakkında bilgi bulabilecekleri bir alan olarak kabul edilmesini sağlar. Kullanıcıların düzenli olarak blog yazılarını takip etmesi, sitenin organik trafiğini arttırdığı gibi sosyal medya üzerinden paylaşılmasına da yardımcı olur. Düzenli ve doyurucu bilgilerin yer aldığı içerikler paylaşılarak doğal reklam etkisi elde edilmesi ve yeni kullanıcılara ulaşılması için büyük önem taşır.

Takipçilerle Bağ Kurulmasını Sağlar

Düzenli aralıklarla güncellenen ve doyurucu bilgiler sunan bloglar, e-ticaret siteleri ile internetten alışveriş yapma potansiyeli olan kullanıcıları yan yana getirir. İçeriklerin SEO uyumlu olmasına ek olarak konu hakkında gerçek bilgiler sunması, müşterinin yönlendirilmesinde etkili sonuçlar doğurur.

Satılan ürün ya da sunulan hizmet ile ilgili içeriklerde püf noktaların, yeni gelişmelerin ya da değişimlerin duyurulması için hazırlanacak blog içerikleri, müşteri yönlendirmesiyle birlikte oluşacak trafiğe göre e-ticaret firmalarını da yönelimler hakkında bilgi sahibi yapacaktır. Ürün ve hizmetlere dönemlere göre değişen talepler ve hangi ürünün piyasasının daha yüksek olduğu gibi bilgiler, blog içeriklerinin trafiğine üzerinden takip edilebilir. Elde edilen sonuçlara göre farklı ürün ve hizmetler ön plana çıkarılabilir.

Satışa Yönlendirebilir

Müşteriler ile bağ kuran ve doyurucu içeriklerle bilgilenmesini sağlayan bloglar, okuyucuları alışveriş sayfasına yönlendirme üzerinde etkili olacaktır. Ancak her okuyucunun bir müşteriye dönüşmesini beklememek gerekir. Özellikle sadece keyword üzerinden ilerleyen ve doyurucu olmayan metinlerden oluşan içerikler, okuyucuları kaçırarak sonraki içerikler için önyargı oluşmasına da neden olabilir.

Bunu yerine ürün ve hizmetler hakkında bilgi verirken müşterinin zihninde oluşan sorulara cevaplar sunmak ve seçim yapabilmesini sağlayacak kadar bilgi sahibi olmasını sağlamak, e-ticaret sitelerinin satış trafiğini arttıracaktır.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication