E-ticaret Siteleri İçin Ürün Fotoğrafları Neden Önemlidir?

Online alışverişin gelişmesi ve pazar payının büyümesiyle birlikte artan rekabette yeni bir e-ticaret sitesi açmak kadar var olan e-ticaret sitelerini daha ilgi çekici ve kullanıcı dostu yapmak da önem kazanmış durumda. Yüzlerce, hatta binlerce e-ticaret sitesi arasından sıyrılmak için kullanıcıların talepleri doğrultusunda e-ticaret sitesini mükemmel seviyeye yaklaştırmak gerekiyor. Sanal POS ve ödeme sistemlerinin kolay ve yeterli olması, arama motoru optimizasyonu bakımından doyurucu içeriklere sahip olması gibi temel özellikler mutlaka bulunmalıdır. Mükemmel seviyeye ulaşmanın gerekliliklerinden biri de ürün fotoğraflarında farklılık yaratmaktır.

Tüketiciler Ürünlerle İlgili Her Ayrıntıya Hakim Olmak İstiyor

Giyim, elektronik, aksesuar ya da diğer ürünler için internetten alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, alacakları ürünle ilgili detaylar konusunda yeterince fikir sahibi olmayı arzuluyor. Ürünün özellikleri, avantajları ve fiyatı kadar görüntüsü de tüketicilerin en çok dikkat ettiği konular arasında yer alıyor. Bu nedenle bir kullanıcı, araştırma yaptığı ürüne e-ticaret sitesinden bakarken sadece onu görmek değil, neredeyse dokunmak da ister.

Alışverişin Tamamlanması İçin Teşvik Eder

Mesela herhangi bir e-ticaret sitesinden bir kazak alacak kullanıcı, ürüne ait farklı açılardan özel fotoğraflar sayesinde kumaşın kalitesinden dikiş ve kesim özelliklerine kadar her ayrıntıya hakim olmayı tercih eder. Bu nedenle e-ticaret siteleri ürün fotoğraflarında klişe fotoğraflar yerine ürüne ve siteye özel karelere yer vermelidir. Tabii ürün fotoğrafı elde etmenin birçok yolu vardır ancak önemli olan en doğru görsellerle e-ticaret sitesinde bir konsept oluşturmak ve tüketicilere tatmin olma fırsatı vermektir. Peki, bir e-ticaret sitesi için ürün görselleri hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ürün Görseli Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

– Görselliğin her alanda fazlasıyla önem kazandığı günümüzde fotoğrafların mutlaka yüksek çözünürlükte olması gerekir. Hangi tip ürün ya da hizmet sunulursa sunulsun küçük boyutlu, flu, düşük çözünürlüklü görseller, tüketicilerin online alışverişe ikna olması konusunda yardımcı olmaktan uzaktır. Çünkü ürünü detaylı şekilde inceleyemeyen kullanıcılarda güven hissinin oluşması zorlaşır.
– Görsel kaliteyi sağlamak için doğru fotoğraf makinesi, lens, stüdyo, ışık, kontrast ve açıyı belirlemek gerekir. Bu noktalardan bir ya da birkaçının eksik olması, fotoğraflarda istenilen kalitenin ve profesyonelliğin yakalanamamasına neden olabilir.
– Ürünlerin mutlaka birden fazla açıdan fotoğrafı çekilmelidir. Aynı açıdan çekilen fotoğraflar, kullanıcılar için herhangi bir öneme sahip değilken farklı açılar, kullanıcıda bütün ayrıntılara hakim olma hissi uyandırabilir.
– Mümkünse ürünün 360 derece fotoğrafı çekilmelidir. Bu özellik, ürünün mümkün olan en iyi şekilde tanıtılmasında oldukça etkilidir.
– Eğer tekstil ürünlerinin çekimi yapılacaksa manken kullanmak, kullanıcıların ürünü kendi üstlerinde nasıl görüneceğini daha kolay hayal etmelerini sağlar. Ayrıca bu tip ürünlerde fotoğrafların boydan olması da daha doğru kabul edilir.
– Çekimi yapılacak ürün ile fon arasında bir uyum yakalanmalıdır. Koyu renkli bir ürünün arka renginin de benzer tonlarda olması, görsel kalitenin ve çekiciliğin düşmesine neden olur.
– Fotoğraflar üzerinde profesyonel uygulamalarla düzenleme yaparken ürünün özünde değişiklik yapmaktan ziyade lekeleri temizlemenin ötesine geçilmemesi gerekir.
– Benzer ürünler fotoğraflarından derinlik, fon ve açı bakımından bir uyum yakalanmalı, belli bir konsept üzerinden hareket edilmelidir.
– Hazır fotoğraf tedarikçileri yerine özgün çekimler yapmak da tüketiciler ile e-ticaret firması arasında güven hissinin oluşmasında ve kalitenin yansıtılmasında oldukça önemlidir.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication