E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Nasıl Artırırsınız?

45 milyon internet kullanıcısı, 20 bin e-ticaret firması ve 10 milyon online alışveriş müşterisi… Türkiye’de oldukça büyük bir pazar halini alan e-ticarette bu sayıları inceledikten sonra yeni bir e-ticaret sitesi ile pazara dahil olmak ya da var olan e-ticaret sitenizin trafiğini arttırmak isterseniz bazı önemli noktalara iyi hazırlanmanız gerekir. Peki, bir e-ticaret sitesinin trafiğini nasıl arttırırsınız?

İkna Edici Tasarım ve Görseller

Sitenin tasarımı sade olduğu kadar etkili ve dikkat çekici olmalı. Müşteri alışkanlıkları üzerine yapılan araştırmalar, ilk 3 ya da 4 saniye içerisinde alıcının alışverişe karar vermesini sağlıyor. Bu sürede ikna olmayan alıcıyı tekrar siteye çekmek her seferinde daha da güçleşiyor. Bu nedenle ürün görsellerinden katalog ve kategorilere kadar her bölüm düzenli, pratik ve dikkat çekici olmalı.

Profesyonel SEO Desteği

Ürün metinleri ve blog yazıları profesyonel olmalı. SEO araştırmalarından faydalanarak yazılan metinler, anahtar kelimelerin doğru kullanılması sayesinde arama yapan müşteriyi doğrudan sitenize yönlendirebileceği gibi aramalarda da üst sıralarda yer almanızı sağlar. ayrıca blog yazılarında kullanılan dil ve içeriğin kalitesi de müşteri ile e-ticaret firması arasında sosyal bir bağ kurulmasına yardımcı olur.

Güvenlik Sistemleri Kanıtlanmalı

Müşteri alışveriş yaparken bilgilerinin güvende olduğunu bilmeli. 100 kart dolandırıcılık işleminin 85’inin online alışverişte yapılıyor olması, güvenlik algısının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Müşteri, SSL Sertifikası, 3D Secure gibi güvenlik önlemleri sayesinde alışveriş yaparken kullandığı kredi kartının bilgilerinin güvende olacağına emin olursa sepet terk oranı düşük yüzdelerde kalacaktır.

Doğru Zamanda Doğru Kampanya

Düzenlenecek kampanyaların zamanlamasının iyi ayarlanmalı ve duyurulmalı. Sevgililer Günü, yılbaşı, bayram, sezon sonu gibi kampanya zamanlarında daha önce alışveriş yapmış kullanıcılar e-maillerle kampanya hakkında bilgilendirilerek siteye yönlendirilmeleri sağlanabilir.

Ürün Analizi

Ziyaretçiler tarafından hangi ürünlerin hangi dönemlerde daha sık incelendiği dikkate alınmalı. Bu analiz sayesinde doğru bir vitrin ve katalog oluşturarak müşterinin hem ihtiyaçlarını hem de daha fazlasını bulabileceğini hissetmesi sağlanabilir.

Hedef Kitle Belirlenmeli

Hedef kitle analizi yapılarak doğru reklam modeli seçilmeli. E-ticaret sitenizde sattığınız ürün ya da hizmeti kimlerin talep edebileceği üzerine profesyonel bir çalışma yapmalı ve reklamlarınızı hedef kitlenin ilgi alanlarına göre yerleştirmelisiniz. Gençlere yönelik bir ürün için sosyal medya ağlarını kullanmayı, zaman zaman potansiyel müşterilerle buralardan iletişim kurmayı deneyebilirsiniz.

Ödeme Sistemleri ve Kolaylık

Ödeme sistemlerinde çeşitlilik ve pratiklik sunulmalı. İnternetten alışveriş piyasasında % 65 civarında seyreden sepeti terk etme durumunun büyük kısmı ödeme sistemlerinden kaynaklanıyor. Sanal POS bulunmayışı, yetersiz olması ya da çok sayıda adımda ödeme yapılabilmesi gibi durumlar, müşteriyi alışverişten vazgeçiriyor. Bu nedenle daha önceki müşterilere uygulanabilecek kart saklama özelliği ya da son yıllarda oldukça yaygınlaşan tek tıkla ödeme seçenekleri, e-ticaret firmalarının Sanal POS’ları aracılığıyla trafiklerini arttırmalarını sağlayacaktır.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication