E-Ticaretin Altın Dönemi: Ramazan Ayı

iyzico Posted on 2 dakika

Ramazan döneminde e-ticaret firmalarının belirlediği dijital stratejiler genelde aynıdır. Firmalar, satışların azalmasıyla birlikte pazarlama ve reklam bütçelerini azaltma yoluna gider. Siz de onlarla aynı fikirdeyseniz aslında bütün bu düşüncelerinizin yanlış olduğunu öğrenmeye hazır mısınız?

Ramazan’a girmeden hemen önce “hazırlık” niteliğinde satışlar artıyor. En yoğun ilgi turizm sektöründe yaşanıyor ve Ramazan Bayramı’nda tatile çıkacak olan kişiler uçak biletleri, otel rezervasyonları, hatta tatil paketleri satın alıyor.

İftar ve sahur saatleri arasındaki satışlarda yüksek bir oranda artış gözlemleniyor ve bu paralelde yapılan kampanyalar, e-ticaret firmalarının altın dönemini yaşamasını sağlıyor.

Neler yapabilirsiniz?
– Ramazan ayı boyunca müşterilerinize yapacağınız gönderimlerde küçük sürprizler yapmaktan çekinmeyin. Böylece hedef kitlenizi mutlu ederek onları sadık müşteriniz haline getirebilir, Ramazan döneminden sonra da e-ticaret sitenizden alışveriş yapmaya devam etmelerini sağlayabilirsiniz.
– İlk hafta, iki ya da üç kampanya kurgusu deneyebilirsiniz. Kalan üç hafta süresince sizin için en yararlı olan ile devam edebilirsiniz. Sepette %15 indirim, 3 al 2 öde, 150 TL üzerine 30 TL indirim, bedava kargo ya da belirli bir alışveriş tutarının üzerine hediye ürün kampanyası yapabilirsiniz. Kampanya baremlerinizi belirlerken daha önce yaptığınız kampanya çıktılarını detaylı incelemeyi unutmayın.
– Kampanyaları her gün yerine belirli aralıklarla yapabilirsiniz.
– Hazırladığınız kampanyaların mutlaka iftardan sahura kadar devam etmesi gerektiğini unutmayın. Müşterilerinize kampanyadan yararlanabilmeleri için zaman tanıyın.
– Ramazan ayı boyunca bonkör davranabileceğiniz bir alan daha var: Mobil. Türkiye’de e-ticaret mobil satışların payı; Ramazan’ın ilk haftasından itibaren oldukça yüksek bir oranda. İftardan sahura kadar olan süreçte insanların akıllı telefonlarını ellerinden düşürmeme olasılığını düşünürsek, siz de bu alanda ekstra bir yatırım yapabilirsiniz.

Nasıl iletişim kurabilirsiniz?
– Arama motoru reklamları vererek sitenizin bulunurluğunu yükseltebilir, hedef kitlenize kolayca ulaşarak potansiyel satış olasılıklarınızı arttırabilirsiniz.
– Arama motorlarından gelecek olan organik trafik oldukça önemli. Çoğu site için bir numaralı trafik kaynağı olan arama motoru optimizasyonu ile hala tanışmadıysanız “E-ticarette SEO’dan Yeterince Faydalanıyor Musunuz?” yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Sosyal medya günümüzde online alışverişin en temel kanallarından biri haline geldi. Doğru bir sosyal medya stratejisi kullanarak reklam oluşturabilir, sitenize trafik sağlayabilirsiniz.
– Ayrıca mailing yaparak tüketicilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Dönüşüm oranı en kuvvetli kaynaklardan biri olan e-posta pazarlama ile hem daha önce alışveriş yapmamış kullanıcılarınızı aktive edebilir hem de düzenli müşterileriniz için sadakat kampanyaları düzenleyerek trafik ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay