E-Ticarette Bayram Alışverişi Dopinginden Faydalanma Yolları

Özel günler, müşterilerin alışverişe yönelme oranlarını arttığı, harcanan tutarın diğer günlerin aksine daha fazla olduğu zamanlardır. Bayramlar da bu özel günler ve dönemler arasında en değerli, satış trafiğinin en çok arttığı zamanların başında gelir. Kullanıcıların bütçelerini arttırarak alışverişe yöneldikleri bayramlarda, çok sayıdaki e-ticaret firması arasında ön plana çıkmak ve trafiği e-ticaret sitenize çekmek için bazı noktalar konusunda dikkatli olmanız gerekiyor.

– Geçmiş Dönem Analizleri

Bir sene önceki bayramda hangi ürünlerin talep gördüğünü tespit ederek hazırlıklara başlamak gerekir. O dönem en çok rağbet gören ürün ya da ürünleri belirledikten sonra bunun nedenlerini araştırarak gelecek bayram için ürün temin işlemlerine başlanılabilir.

– Ürün Optimizasyonu

Önceki bayramlarda hangi ürünlerin en çok satılanlar listesinde yer aldığını belirledikten sonra gelecek bayram için e-ticaret sitesinin düzenlemesinde bu ürün ya da ürünler ön plana çıkarılabilir. Hem sitede hem de kampanyalarda bu popüler ürünlere yer vermek, aramalarda e-ticaret sitenizin çok daha üst sıralarda çıkmasına yardımcı olacak ve böylece satış trafiğiniz artacaktır.

– Promosyon ve Kampanya

Bayramda ön plana çıkan ürünler ve satışına ağırlık vermek istediğiniz ürünlerle ilgili kampanya ve promosyon çalışmaları yapabilirsiniz. Kullanıcıların özel günler için mutlaka takip ettikleri kampanyalar ve indirimler, bayram döneminde satış trafiğinizin artmasına yardımcı olacaktır.

– Sosyal Medya ve E-Posta Pazarlama

Sosyal medya mecraları üzerinden, takipçilerin ilgisini çekecek özgün bir bayram mesajı, marka bilinirliğini ve kullanıcılarla kurulan bağları arttıracaktır. Bunun dışında hazırlanan kampanya, promosyon ve indirimler hem sosyal medya üzerinden hem de e-posta pazarlaması ile duyurulmalı ve tanıtımı yapılmalı. Özellikle bayrama birkaç gün kala, bu çalışmalara ağırlık verilmelidir.

– Çapraz Satış Yöntemi

En popüler ürünlerinize ek olarak satışını arttırmak istediğiniz ürünlerde başarılı olmak için farklı markalarla ya da tedarikçilerle anlaşma yaparak iki tarafın da ürünlerini kapsayan bir kampanya geliştirebilirsiniz. Farklı ürünleri bir araya getirerek oluşturacağınız ikili-üçlü gruplar, bayramda satış trafiğine olumlu yansıyacaktır.

– Hediye Paketi ve Hızlı Kargo

Satın aldıkları ürünlerin özel paketlerde teslim edilmesi ile kendilerini daha özel hissedecek kullanıcılar, orta ve uzun vadede de sadık müşterilere dönüşebilirler. Ayrıca geniş e-ticaret piyasasında fark yaratmak için bayram dönemine özel olarak aynı gün teslim ya da ertesi gün teslim gibi kargo seçenekleri yaratılmalıdır. Özellikle büyük bir kesim, alışverişini son günlere bırakacağı için hızlı kargo seçeneği ile fark yaratmak mümkündür.

– Ödeme Sistemlerinde Çeşitlilik

Yılın en çok harcama yapılan dönemlerinin başında gelen bayramlarda hedeflerin tutturulabilmesi için ödeme sistemlerinde yeterli seçenek sunulması gerekir. Sadece bir bankanın Sanal POS’u değil birçok bankanın Sanal POS’u ile online alışveriş fırsatı yaratılmalı ve internetten taksitli alışveriş için kullanıcılara her türlü imkan sunulmalıdır.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication