E-Ticarette Yeni Olanların İşini Kolaylaştıracak Ürün ve Uygulamalar

Son yıllarda Türkiye’de sayıları binlerle anılmaya başlanan e-ticaret firmaları arasına girmek ve bu büyük pastadan bir pay sahibi olmak için aşmanız gereken zorlu bir yol olduğunu bilmelisiniz. Eğer iyi hazırlanırsanız yolun sonunda uzun ve başarılı bir ticari kariyerin sizi bekliyor olduğunu bilmek, en büyük motivasyonunuz olabilir.

Milyonlarca Alıcı Sizi Bekliyor

İnternetten alışveriş yapmak denince akla ilk olarak donanımlı bir e-ticaret sitesi geliyor. Geleneksel alışverişin tahtını sallayan online alışveriş, sadece Türkiye’de 10 milyonluk bir online alışveriş müdavimi demek. 20 bin e-ticaret firmasının hizmet verdiği bu nüfusun dikkatini çekmek için tasarımı, pratikliği ve güvenliğiyle sorunsuz bir siteye sahip olmanız gerekiyor.

Hazır E-Ticaret Paketlerini İnceleyin

Güvenlik sertifikaları bulunan, kategorileri işlevsel ve en önemlisi alternatif ödeme sistemlerinin kullanılabildiği bir site ile yarışa dahil olabilirsiniz. Bunun için sıfırdan bir site tasarlayabileceğiniz gibi hazır e-ticaret sitesi seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Sanal POS entegre edilebilen, müşteri alışkanlıklarına göre tasarlanmış hazır e-ticaret sitesi paketleri, sundukları ekstra özelliklerle de işinizi kolaylaştırır. Kendi temanızı ve ihtiyacınıza uygun ek modülleri seçebilir; müşteri profilleri, sipariş takibi, raporlama ve fatura kesme işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

iyzico ile Alternatif Sanal POS

Kapıda ödeme ve posta çeki gibi uygulamaların yerini alan sanal POS, bankalar aracılığıyla edinmesi oldukça zahmetli ve vakit alıcı olsa da sadece varlıklarıyla bile müşteri kazanmanızı sağlayabilir. İnternetten kredi kartıyla alışveriş yapmak isteyen bir alıcı, farklı kartlarla ödeme seçenekleri ve uzun vadeli ödeme planı gibi uygulamalarla sadık müşteriye dönüştürülebilir. Bankalardan alınacak sanal POS ücretleri incelendiğinde kazancınızın bir kısmını komisyon ve her alışveriş üzerinden pay gibi bankanıza vereceğiniz için beklediğiniz kar oranını yakalayamayabilirsiniz. Ancak iyzico alternatif sanal POS sayesinde yüksek komisyonlar ödemez ve satıştan elde edilen tutarın neredeyse tamamına sahip olursunuz.

Tek Tıkla Ödeme Uygulaması Zaman Kazandırır

Online ödeme işlemleri sırasında müşterinin sepeti terk etmesi sık yaşanan bir durumdur. Her 100 müşterinin yaklaşık 65’inin sepet terk durumunu yaşamasındaki sebeplerin başında gelen karmaşık ve uzun ödeme işlemi, tek tıkla ödeme ve kart bilgilerini saklama gibi ek uygulamalar sayesinde çözülebilir. Daha önce alışveriş yapmış müşterilerinize sunacağınız kart bilgilerini saklama seçeneği ve güvenini kazandığınız alıcının seçeceği tek tıkla ödeme uygulaması, sadece birkaç saniyede alışverişin başarıyla sonlandırılmasını sağlar.

Mobil Kullanıcıyı Yakalayın

E-ticarette yeni olanların işini kolaylaştırabilecek en pratik yollardan biri de mobil uygulama geliştirmektir. Milyonlarla ifade edilebilen mobil müşterileri yakalamak, sadece bilgisayar başında değil de bulunduğu her ortamda alışveriş yapmasını sağlamak mobil uygulamalarla mümkündür. Sade tasarım, kullanışlı arayüz ve kategoriler sayesinde zamanı değerli müşteriyi ikna edebilirsiniz. Ayrıca sosyal medyada etkin olmayı ve kullanıcılarla mesafeli ancak samimi bir dilde buluşmayı unutmayın.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication