Hobinizi E-Ticarete Dönüştürün

iyzico Posted on 2 dakika

İstatistiklere göre, Türkiye’de 36 milyon internet kullanıcısının yaklaşık 10 milyonunun, hayatında en az bir kez internetten alışveriş yapmış olması ve bu kullanıcıların ortalama e-ticaret harcamalarının yaklaşık 510 TL’ye ulaşması, ülkemizde yeni bir iş kolunun doğmasına sebep oldu. Büyüyen e-ticaret pazarına yapılan yatırımların çeşitlenmesi, günlük hayatta hobi amacıyla yapılan eylemlerin bile bu pazara girmesini sağladı.

Birçok insan hobilerini iş hayatının getirdiği stresi yenmek için yapsa da hobilerini iş biçimine getirmiş kişilerin sayısı da azımsanamayacak kadar fazla. Siz de tutkunu olduğunuz hobiyi e-ticaret sayesinde bir iş kolu haline getirebilirsiniz. Fakat bunun için dikkat etmeniz gereken birkaç noktanın bilincinde olmanız gerekiyor.

Fikir Önemli
Hobinizi e-ticarete dönüştürmek elbette bir fikirdir. Fakat bu fikrin hangi konuda fark yaratacağı ve tüketicinin tercihini nasıl belirleyeceği noktasında düşünmek gerekiyor. Öncelikle hobinizin ticari nitelik taşıdığından ve insanların ilgi duyacağı bir ürün koleksiyonu oluşturabileceğinizden emin olmalısınız.

Sanal Mağazanızı Açın ve Güvenliğini Sağlayın
Hobi ürünlerinizi sanal mağazalarda satacağınız için önce bir mağaza oluşturmanız gerekiyor. Pazar yeri sisteminin gerektirdiği altyapıyı sağlayan bir online mağaza oluşturmakta zorlanıyorsanız, hali hazırdaki internetten satış sitelerini araştırabilirsiniz. Bir sonraki adımda ise müşterilerinin size kolayca ulaşmasını sağlayacak arama motoru optimizasyonu (SEO) hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sanal mağazanızın B2C alışveriş sistemine uygun ve kullanıcıya güven veren bir tasarıma sahip olması gerektiğini unutmamalısınız.

Sosyal Medyanın Önemini Fark Edin
Yalnızca iyi platformda satış yapıyor olmak sizi başarıya ulaştırmaz. İyi ürünün, iyi pazarlanması gerekir. Müşterinin gelmesini beklemeden müşteriye ulaşmak, e-ticareti geleneksel ticaretten ayıran en önemli özelliktir. Alışverişseverlere ulaşmak için sosyal medya bu konuda size çok yardımcı olacaktır. Dünya genelinde aylık 400 milyon kullanıcının aktif olduğu Instagram’ın yanında Twitter, Facebook ve Pinterest gibi platformlardan kullanıcıya kolaylıkla ulaşmanız mümkün.

Gelişmiş Ödeme Sistemleri
Kullanıcıların web sitenizde dikkat edecekleri noktalardan bir tanesi de gizlilik ve güvenliktir. Bu yüzden e-ticaret sitenizde özel güvenlik önlemleri ve güvenli ödeme sistemlerinin bulunması gerekiyor. Kredi kartı ile internetten alışveriş yapmanın güvenli yolu olan sanal POS ve 3D Secur sistemlerinin yanında alternatif ödeme sistemleri geliştirerek, sorunsuz alışverişin kapılarını açabilirsiniz. iyzico’ya başvurarak, tek tıkla ödeme, taksitli ödeme sistemi ile müşterilerinize farklı ve güvenli ödeme seçenekleri sunabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay