6 Adımda Instagram Aracılığıyla Marka Bilinirliğinizi Artırın

Marka bilinirliğini artırma konusunda birçok yeni kapı açan Instagram, aktif kullanıcı sayısının artmasıyla markaların göz bebeği durumunda. Popülerliğinin bu kadar yüksek olması sayesinde, yeni hedef kitlelere ulaşmada markaların yararlanabileceği bir platform haline geldi.

1. Profil bilgilerinizi detaylı ve eksiksiz şekilde doldurun
Hedef kitlelerinizin e-ticaret firmanız hakkında detaylı bilgi sahip olabilmesi için profilinizdeki bilgilerin eksiksiz ve açıklayıcı olması gerekiyor. Doğru bir profil fotoğrafı seçmek, web sitenizin linkini profilde paylaşmak ve yaptığınız işle ilgili kısa ama açıklayıcı bir metin yazmak markanızı doğru tanıtmanızı sağlar.

2. İçerikleriniz yaratıcı olsun
Eğlenceli ve bilgilendirici paylaşımlar yaparak marka bilinirliğinizi artırabilir, farklı hedef kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca kullanıcılarla olan etkileşimlerinizin artmasıyla birlikte paylaşımlarınızı daha fazla kişinin görmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik sadece ürün fotoğrafı paylaşıyor olduğunuzda hesabınızın sırf reklam amaçlı kullanıldığı düşünülecek ve etkileşim oranlarınız düşecektir.

3. Doğru hashtag’ler kullanın
Farklı kitlelere ulaşma konusunda hashtag’lerden yardım alabilirsiniz. Türkçe olanları kullanmak kendi hedef kitlenize ulaşmanızı yardımcı olur. Her bir post için birkaç hashtag kullanmalı, ama çok da fazla olmamasına özen göstermelisiniz. Sektörünüz, ürünleriniz ve markanızla ilgili hashtag’ler kullanmanız yeni kitlelere ulaşmanızda yardımcı olur.

4. Takipçilerinizle etkileşim içinde olun
Paylaşımlarınıza yapılanlar yorumlara yanıt vermek, takipçilerinizle etkileşim halinde olmak, kullanıcıların markanızla olan ilişkisini olumlu bir şekilde etkileyecektir. Sizinle ilgili olabilecek hashtag’leri kullanan ve bunlarla ilgili içerikler paylaşan kişilerin hesaplarını takip edebilir, siz de onların içerikleriyle etkileşime geçerek bu kullanıcılarla iletişim halinde olabilirsiniz. Ayrıca kullanıcılarla ne kadar çok etkileşime geçerseniz marka bilinirliğinizin o kadar artacağını da unutmayın.

5. İçerik planı oluşturun
Bir süre paylaşım yapıp, bir süre yapmamak takipçilerinizin sizi unutmasına neden olur. Bu nedenle sürekliliği sağlamanız, düzenli olarak paylaşım yapmanız kadar önemli. Hesabınızın aktif olmadığını gören kullanıcılar sizi takipten çıkarabilir ve aynı şekilde yeni kullanıcılar da aktif olmadığınızı düşünerek sizi takip etmek istemeyebilirler.
Günde birkaç defa paylaşım yapmak istiyorsanız mutlaka bir içerik planı oluşturmalı, postlarınız arasında mutlaka bir zaman koymalısınız. Fazla paylaşım yapmak kullanıcıları boğabilir ve sizi takipten çıkarmalarına yol açabilir.

6. Reklamlardan faydalanın
Instagram’ın reklam modelleri ile marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Farklı amaçlar için farklı reklam kampanyaları oluşturabilir, sizi takip etmeyen ama ilgi alanları size uyan kullanıcılarla etkileşime geçebilirsiniz.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication