İnternette Kredi Kartı ile Güvenli Alışveriş

iyzico Posted on 3 dakika

Modern çağın en büyük sorunlarından biri olan vakitsizlik özellikle büyük şehir insanlarını birçok şeyi oturdukları yerden yapmaya mecbur bırakıyor. Bu mecburiyet aynı zamanda büyük bir konforu da beraberinde getiriyor elbette. İnternette kredi kartı ile güvenli bir alışveriş, kalabalık bir alışveriş merkezinde saatler harcayarak alışveriş yapmaktan çok daha konforlu bir tercih hiç şüphesiz ki.

Her ne kadar Türkiye’de e-ticaret sektörü kuruluşunun ardından geçen onca zamana rağmen sahip olduğu potansiyeli tam olarak değerlendiremiyor olsa da mevcut alışveriş sitelerine her geçen gün bir yenisinin eklendiğini görüyoruz. Sektör içerisinde kendine yer edinebilen, her gün binlerce ziyaretçi ve yüzlerce sipariş alan e-ticaret siteleri, güvenilirlik konusunda şüphe barındırmayan siteler oluyor.

Bir E-Ticaret Sitesinin Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

İnternette kredi kartı ile güvenli alışveriş yapılabilecek siteler belli başlı şartlar taşıyor. Bu şartlar tüm tüketicilerin dikkatini çekecek şekilde web sitelerinin sabit noktalarına yerleştiriliyor. Ancak tüketici genellikle bu güvenlik simgelerini görmüyor bile. Türk toplumunda her alanda olduğu gibi e-ticarette de popülarite iş yapıyor. Eğer herkes tarafından biliniyorsa, eş dost tarafından daha önce kullanıldıysa, güvenilir olduğu kabul görmüş mecralarda reklamlarına rastlanıyorsa o e-ticaret sitesi, internette kredi kartı ile güvenli alışveriş yapılacak site unvanına sahip oluyor.

Oysa ki her bilinçli tüketicinin online alışverişte mutlaka dikkat etmesi gereken birkaç küçük nokta bulunuyor. Eğer internette kredi kartı ile güvenli alışveriş yapılmak isteniyorsa SSL Sertifikası ve 3D Secure entegrasyonu başta olmak üzere, PayPal, iyzico, BKM Express, Turkcell Cüzdan ya da güvenirliliği onaylanmış ödeme sistemi seçeneklerinin alışveriş yapılacak e-ticaret sitesinde mutlaka bulunması gerekiyor. Ödeme sayfasına gelindiğinde kredi kartı bilgilerinin doldurulduğu alanda bulunan entegrasyonlar her zaman önemli bir konudur. Evet, internetten alışveriş yapmak güvenlidir. Ancak kredi kartı bilgilerinin verildiği alanın uluslararası platformlarda güvenilirliği doğrulanmış bir sistem tarafından destekleniyor olması olmazsa olmaz bir kuraldır.

Türkiye’de internet kullanıcıları; internetten alışveriş yapmayanlar, internetten alınacak ve alınmayacak şeyleri ayıranlar, internetten kredi kartı ile güvenli alışverişkoşullarını sağlayan platformlardan alışveriş yapanlar ve karşısına çıkan her türlü e-ticaret sitesi ile kredi kartı bilgilerini paylaşanlar olmak üzere çeşitli kategorilere ayrılıyor. Yani büyük bir kesim güvenilirliği sorgularken belli bir kesim de hiçbir kural gözetmeksizin paylaşılmaması gereken bilgilerini fütursuzca paylaşabiliyor. İnternetten kredi kartı ile güvenli alışveriş şartlarını sağlayan sitelerin popüler olmaması tüketiciyi çok da ilgilendiren bir konu değildir aslında. Eğer alışveriş yapılacak site gerekli güvenlik koşullarını sağladığını belgeleyebiliyorsa alışveriş yapmak için hiçbir sakınca yoktur.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay