İnternetten Alışverişte Ödeme Yöntemleri

iyzico Posted on 2 dakika

İnternetten alışveriş yapmayanlar konunun tamamen dışında ama internetten alışveriş yapanların da büyük bir çoğunluğu ödeme yöntemlerinin çeşitliliği konusunda bilgi sahibi değil. Bir e-ticaret sitesinden alışveriş yaparken ödeme ekranına gelindiğinde tüketiciye sunulan ödeme alternatifleri çoğu zaman dikkate alınmıyor bile. Aslında internetten alışverişte ödenen parayı güvenli bir şekilde satıcıya aktaran birçok farklı ödeme yöntemi mevcut. Kullanıcı bilgilerinin gizliliği konusunda üst düzey güvenlik önlemlerine sahip bu ödeme yöntemleri, insanların güvenli alışveriş yapmasındaki en büyük etken.

İnternetten alışverişte ödeme yöntemlerinin en çok tercih edileni, pratikliği nedeniyle kredi kartı ile ödeme. Mastercard ve Visa Card ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tüm e-ticaret sitelerinde online ödeme yapmak mümkün. Ekstra taksit, taksit erteleme, vade farksız taksitlendirme gibi seçeneklerle alışverişi daha da cazip hale getiren kredi kartı ile ödeme kendi içinde de alt başlıklara ayrılıyor. Ödeme ekranında kredi kartı bilgilerinizi girebileceğiniz gibi PayPal, iyzico, BKM Express, Turkcell Cüzdan gibi seçenekleri de tercih etmek mümkün. Online para transfer firmaları olarak adlandırılan bu yöntemler hızlı ve güvenli olmaları ile bilinirler. Özellikle uluslararası alışverişlerde para birimi sorunu olmadan ödeme yapmak için tercih edilen bu yöntemlerde, her türlü kredi kartı ve kimlik dolandırıcılığının da önüne geçilmiş olunur. İnternetten alışverişte ödeme yöntemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. En yeni ve en fazla ses getiren yöntemlerden biri de Coin. Coin tüm kartlarınızı tek bir uygulamada toplamınıza ve alışveriş sırasında istediğiniz birini seçip ödemeyi yapmanıza imkan veren yeni bir teknoloji. QR kod tabanlı ödeme yöntemi de kolaylık sağlayan ödeme yöntemleri arasında sayılabilir.

Banka kartı ile ödeme imkanı tanıyan 3D Secure ise kredi kartı kullanmayı tercih etmeyen ama internetten alışveriş yapmak isteyen tüketicinin ilk tercihlerinden biri oluyor. Kart bilgilerini 3. şahısların ulaşamayacağı özel şifreleme yöntemleri ile bankaya ileten 3D Secure, alışverişte tüketicinin kendini güvende hissetmesini sağlıyor. Havale ya da EFT gibi uzun işlemler yapmayı gerektirmeyen banka kartı ile ödemenin kredi kartından tek farkı taksit imkanı sunmuyor oluşu.

İnternetten alışverişte ödeme yöntemlerine telefonla ödeme de eklenebilir. Eğer kredi kartı bilgilerinizi yazılı olarak vermek istemiyorsanız sanal operatör ve sesli yanıt sistemi ile adım adım ilerleyerek internetten alışveriş yapmanız mümkün. Banka havalesi, EFT, sanal kart, hediye çeki, posta çeki, kapıda ödeme gibi yöntemler de az da olsa internetten alışverişte tercih edilen yöntemler olarak sıralanabilir.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay