İnternetten Taksitli Alışveriş İçin Alternatif Çözümler

iyzico Posted on 3 dakika

İnternetten alışveriş yapmak hızı ve kolaylığı ile özellikle yeni nesil için çok cazip bir yöntem. İnsanlar gerekirse oturduğu yerden alışveriş yapmak, sihirli bir dokunuşla bütün ihtiyaçlarını kapıdan teslim almak istiyor. Gün geçtikçe büyüyen bu e-ticaret pazarından payını almak isteyen işletmeciler için de birçok farklı seçenek bulunuyor. Doğru alan araştırması, hedef kitle tespiti ve geniş ürün yelpazesi hazırlığının ardından bir e-ticaret sitesi için olmazsa olmaz uygulama sanal POS’tur.
Türkiye’de sanal POS sahibi olmanın yolu, gerekli hazırlıkları yapmak ve ardından bankalara başvurmaktır. Peki kredi kartına taksitli alışveriş imkanı sunan ve banka kartıyla alışveriş yapılmasına imkan tanıyan sanal POS uygulamasıiçin yapılması gereken hazırlıklar nelerdir? Kısaca buna göz atmakta fayda var.

Başvuru İçin Evrak Toplama
Önce satış yapılacak e-ticaret sitesinin SSL güvenlik sertifikasına sahip olması gerekir. Bu sertifika alıcının ve satıcının bilgilerini korur ve başkalarının erişmesini önler. Zorunlu olan SSL sertifikası bulunmadığı takdirde bankalar başvuruları incelemeye almaz. Sanal POS başvurusunun ikinci adımı vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi gibi evrakları toplamak ve sitede üyelik, satış, iade ve iptal gibi sözleşme alanlarını doldurmaktır. Bu alanların boş bırakılması ya da kullanılamaması durumunda başvurunuz yine reddedilir. Bu esnada bankadan ticari bir hesap açarsınız ve istenecek diğer belgeleri hazırlarsınız. Resmi başvurunun ardından banka tarafından evraklarının ve e-ticaret siteniz incelemeye alınır. İki haftadan birkaç aya kadar süren uzun inceleme aşamasında sitenizde ya da evraklarınızda karşılaşılacak herhangi bir eksiklik, başvurunuzun reddi olarak size döner.

Her Bankaya Tek Tek Başvuru
Stresli geçen evrak hazırlama ve uzun süren inceleme evresinin bitiminde başvurunuz onaylanırsa bankanın vereceği kod ile sitenize Sanal POS’u entegre edebilirsiniz. Tabii bunun için de profesyonel bir yazılımcıdan yardım almanız şart. Entegrasyon işlemini de başarıyla gerçekleştirdikten sonra e-ticaret sitenizde anlaştığınız banka üzerinden taksitli alışveriş yapma fırsatı sunarsınız. Unutmadan, bu uygulama sadece anlaştığınız bankanın kredi kartları için geçerlidir. Diğer kredi kartları için de taksitli alışveriş sunmak istiyorsanız her bankaya tek tek başvurmanız ve sanal POS almanız gerekir. Küçük ve orta ölçekli firmalara ve özellikle yeni açılan e-ticaret sitelerine genellikle olumsuz yanıt veren bankaları ikna etmek için bir hayli para ve zaman harcamanız şart.

Evrak Yok, Beklemek Yok
iyzico’yu kullanmanız durumunda ise bu tür zahmetlere girmenize hiç gerek kalmaz. En güvenli alternatif ödeme sistemlerinden olan iyzico, basit bir üyelik ve hesap oluşturmanın ardından sitenize sanal POS yüklemenize her adımda yardımcı olur. Daha sonra sistemi denemek için işlemler yaparsınız ve 48 saat içerisinde sitenizden gerçek ödeme almaya başlayabilir, kredi kartlarına taksitli alışveriş seçeneği sunabilirsiniz. Mastercard ve Visa’lı bütün banka kartlarını kullanabileceğiniz iyzico ile Türkiye’nin en çok kullanılan bankalarının sanal POS’larının sitenizde yer almasını sağlar. Şu an Bonus, Maximum ve Cardfinans kredi kartlarıyla taksitli alışveriş imkanı sunan iyzico, çok yakında anlaşmalı kredi kartları listesine Axess ve World’ü de ekleyecek.

İnternetten taksitli alışveriş ile e-ticaret hacmini büyütmek isteyen girişimcileri evrak toplama, başvurma ve bekleme stresinden kurtaran iyzico, hızlı üyelik, kolay entegrasyon ve masrafsız uygulama özelliklerine sahiptir. Alternatif Sanal POS uygulamanız ile kredi kartına taksit seçeneği sunarak müşteri memnuniyeti ve mağazaya bağlılık gibi uzun vadeli yararlar için iyzico, en pratik çözüm.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay