iyzico’da İlk İş Günü

iyzico Posted on 5 dakika

İş yerinizdeki ilk gününüzü hatırlıyor musunuz?

Endişeyle karışık bir heyecan yeni işinize gitmeden önceki gece başlamıştır ve kafanızda birçok bilinmezle yeni ofisinize doğru yola koyulursunuz. Nasıl bir ortam ile karşılaşacağınızı, iş arkadaşlarınızın nasıl insanlar olduğunu ve gününüzün nasıl geçeceğini merak edersiniz.

İlk günler özeldir. İlk iş gününüze yeni iş arkadaşlarınız ile tanışmakla başlarsınız. Birçok isim duyar ve her birine kendinizi tanıtırsınız. Masanızı düzenler, klavyenizi, farenizi, monitörünüzü ve bilgisayarınızı dilediğiniz şekilde yerleştirirsiniz. Artık işe başlamak için hazırsınızdır ve kollarınızı sıvamak için o kıvılcımı beklersiniz.

Ancak çoğu zaman o kıvılcım hiç gelmez.

Ne yazık ki birçok kişi için özel olan ilk gün ve sonrası, çoğunlukla büyük bir hayal kırıklığı olur. Ortamınızı kurmak günler, kodlamaya, satışa başlamak, pazarlama planın içerisine girmek haftalar alır. Birçok bilgiye ulaşamaz, birçok uygulamaya erişemezsiniz. Gereken izinlerin gelmesini beklersiniz. Bilgisayarınızda en gereken uygulamalar kurulu değildir ve kurulması için birçok kişiye ulaşmanız gerekmektedir, kiminle konuşmanız gerektiği hakkında kafanız karışır. Peş peşe gelen bu aksilikler sebebiyle ilk gününüz sıkıcı geçebilir ve gelecek günleri tahmin ederek hayal kırıklığına kapılabilirsiniz.

iyzico ekibine katılan herkesin şirketteki ilk iş gününde farklı bir deneyim yaşaması ve günün sonunda evine birçok güzel anı ile dönmesi bizim için çok önemli. İlk iş günü, gelecek günlerin kısa bir demosudur ve keyifli geçmesi için tüm şirket bunun üzerinde çalışır.

İlk iş gününde yeni iyzinator’a tamamen gerçek bir iş verilir. Süreç içerisinde ona destek olacak bir iş arkadaşı da eşlik eder. Bağlı olduğu departmandaki ekip arkadaşı ile beraber işin tüm süreçlerini çıkarır, gerekli aksiyonları alır ve çoğunlukla yapılan bu iş, gün sonunda müşteri ile buluşur. Yani yeni çalışma arkadaşımız, ilk iş gününde tek başına bocalayarak alışmaya çalışmaz, ilk günden takım çalışmasının bir parçası olup projesinin çıktılarını da aynı gün ortaya koyar.

Peki, iyzico’da “İlk Gün Projesi” tam olarak nedir ve ekibimize yeni katılacak arkadaşları nasıl bir gün bekliyor?

Ön Hazırlık

Ekip, yeni çalışma arkadaşlarıyla paylaşmak için en fazla 2-3 saat içerisinde tamamlanabilecek bir projeyi önceden belirler. Tabii ki temel amaç yeni iyzinator’ın ilk gününde kendini kaybolmuş hissetmesinin, işe bir ucundan dahil olmaya çabalamasının önüne geçmek olduğu için iş ne çok kolay ne de çok zor olmalıdır.

Ekibe yeni katılacak kişiye eşlik edecek ekip arkadaşı da önceden belirlenir. Bu kişi, üzerinde çalışacakları “İlk Gün Projesi”ni tamamlamak için gerekli bilgiye, donanıma sahiptir ve iyzico’nun süreçlerini iyi bilen biri olarak yeni arkadaşımıza destek için oradadır.

Tabii ki hediyesiz olmaz. Zor ve karmaşık konuların altından kalkmak iyzico’da gündelik hayatın bir parçası olduğu için çetrefilli bir Lego bizim vazgeçilmez hediyemizdir.

Başlasın Mücadele

Günün ilk saatleri masanıza, bilgisayarınıza, çay bardağınıza alışma, kahve makinasının nasıl çalıştığını anlama, yeni arkadaşlarla tanışma seansları ve adaptasyon toplantılarıyla geçer.

Bu yüzden İlk Gün Projesi, öğleden sonra başlar ve 17:00 civarı biter. Yeni katılan iyzinator, verilen iş üzerinde, ekip arkadaşı ile en az 2-3 saat çalışır. Bu süre içerisinde, önümüzdeki günlerde onu bekleyen tüm iş süreçlerini biraz da olsa deneyimleme şansı bulur ve gerçek bir iş geliştirme deneyimi yaşar.

Tebrik Merasimi

Saat 17:00’yi bulduğunda ise ilk gün projesi tamamlanmıştır ve sıra tebrik merasimindedir. Tüm departman, yeni ekip arkadaşlarını tebrik etmek için bir araya gelir. Proje sırasında kendisine destek olan arkadaşı, yeni katılan kişiyi tüm departmandaki çalışma arkadaşlarına bir kez daha tanıtır ve ilk günün heyecanına rağmen bu projeyi başarıyla tamamladığı için hediyesini paylaşır.

Gün Sonrası Projesi (After Day Challenge)

Yeni ekip arkadaşımız en az 100 parçadan oluşan “İlk Gün Projesi” hediyesi Lego’yu tamamladıktan sonra ikinci gününde ekip arkadaşlarıyla paylaşmak için gururla ofise getirir.

Fotoğraf

Bu farklı ve keyifli günün sonunda da geriye aşağıdaki gibi bir fotoğraf kalır. Biz de, tüm iyzico sosyal medya hesaplarından fotoğrafı paylaşıp yeni ekip arkadaşımızın aramıza katılışını kutlarız.

iyzico'da İlk İş Günü


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay