iyzico’yla kolayca: 108 Niyettaşı’nın iyziLink’le işini büyütme hikayesi

iyzico Posted on 5 dakika

iyzico olarak sunduğumuz tüm ürün ve hizmetlerin bir sorunu çözmesinin önemine, sizlerin hayatlarını kolaylaştırmasının gerekliliğine inanıyoruz. Tabii ki bunu bizim söylememizin bir anlamı olmadığını da biliyoruz. Sunduğumuz ödeme çözümlerini en iyi sizin anlatacağınıza inandığımız için de deneyimlerinizi sizlerden dinlemek istedik.

İlk konuğumuz “108 Niyettaşı” markasının yaratıcısı Merve Uçar Filiz. Kendisinin ve danışanlarının ortak emekleriyle ortaya çıkan malları dünyanın her yerine Link ile ödeme alma hizmetimiz ile  satan Merve, hem kendi girişimini kurma hikayesini hem de şirket sahibi olmadan, hiçbir teknik geliştirmeye ihtiyaç duymadan iyzico güvencesi altında, peşin ya da taksitle kredi kartıyla nasıl satış yaptığını “iyzico’yla kolayca” diyerek anlatıyor.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Online/ sosyal medyadaki mağazanızı açmaya nasıl karar verdiniz?

Üniversiteden mezun olduktan ve yurt dışında kısa bir çalışma macerasından sonra yaklaşık 10 yıl kadar İzmir ve İstanbul’da reklam ajansı, pazarlama ve kurumsal iletişim gibi birçok alanda çalıştım. Bu sürecin yaklaşık son üç yılı da kendi işimi kurma hayaliyle geçti. Kendi işime sahip olmak ve evden çalışmak konusunda çok emindim ancak ne yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yoktu. Bu esnada da nefes terapisi tekniğiyle tanıştım ve ilerlemeye karar verdim, 1,5 yıl önce de profesyonel uygulayıcı olmaya hak kazandım. Süreçler birbirini besliyor ve yönlendiriyor. Mala yani aslında bir çeşit meditasyon tesbihi / kolyesi olan araçla da tanışmam tüm bunlar esnasında gerçekleşti. Bana çok önem verdiğim bir niyetimi hatırlatan ilk malamı, adeta bir aşkla, neredeyse hiç çıkarmadan taktım.

Niyetimin gerçekleştiği gün malamın boynumda dağılması ve bir mucizeye tanık olmanın heyecanıyla, bir yandan ağlayıp, bir yanda da etrafa dağılan taşları toplarken kendi kendime “ben de bu işin bir parçası olacağım” dedim. İlk denemeler sonrasında nefes terapisindeki danışanların ve benim her seans öncesi oluşturduğumuz niyetlerden bir koleksiyon yapma fikrini Türkçe’ye yakın olduğu için “108 Niyettaşı” ismiyle markanın doğuşu takip etti.

Bu sırada, fiziksel bir mağaza açmayı düşünmediğimden internet sayfasının ve Instagram mağazalarının hayata geçmesi için de ciddi emek harcadım. Sonrasında daha önceden sahip olduğum bağlantılarla Amerika, Kuveyt, Katar, Arap Emirlikleri başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerine satış yapmaya başladım. Amacım Türkiye’de daha yaygın bir kitlenin malayla tanışması, bu sayede meditasyon ve olumlamaları hayatlarına alarak farkındalıklarına ve marka olarak “mindful living” yani “farkındalıklı yaşam” konseptinin bilinirliğine, uygulanmasına katkı sağlamak.

iyzico’yla kolayca: 108 Niyettaşı’nın iyziLink’le işini büyütme hikayesiInstagram, facebook gibi mecralar işletmelere müşterilerine birebir ulaşabilme, satışlarını artırabilme imkânı sunuyor. Bu tarz sosyal mecraların işinize ve satışlarınıza nasıl katkısı olduğunu düşünüyorsunuz? 

Sosyal medya üzerinden farklı satış yöntemleri öncesinde, ürününüzü sergilemek için sahip olduğunuz imkanlar yalnızca web sitesi, mağaza, etkinlikler, fuarlar gibi fiziksel alanlarla sınırlıydı. Şimdi ise her gün marka olarak çok daha düşük maliyetlerle “bakın, ben de buradayım.” deme imkânımız oluyor.

Hedef kitleyi çok rahat filtreleyerek, doğrudan onlara konuşabiliyor ve marka monologlarından ziyade müşterilerle etkileşim halinde olarak ihtiyaçlarını ve taleplerini daha rahat anlama ve bu sayede çok daha kolay gelişme ve büyüme fırsatı buluyoruz.

Müşteri memnuniyeti sunduğunuz ürünlerin kalitesinden müşterilerinizin alışveriş sırasındaki deneyimine kadar birçok etmeni bir araya getiren bir süreç. Sürecin ödeme alma ayağında bu zamana kadar yaşadığınız en büyük zorluk/sıkıntı neydi? 

Daha önce yaşadığımız negatif bir tecrübe sonucu son derece uzun diyaloglar ve detaylı, titiz bir çalıştırma gerektiren, kişiye özel ürünler başta olmak üzere, hiçbir ürünün üretim sürecini ödeme tarafımıza ulaşmadan başlatmamaya karar verdik. Bu yüzden, ödeme tarafında çok büyük bir zorluk hikayemiz oldu diyemiyorum. Zaten link ile ödeme almaya başladıktan sonra da, ilk günden itibaren kimseyle güven sorunu yaşamadan ödemelerimizi kolaylıkla alabildik.

Link ile Ödeme Alma hizmetimizin satışlarınızı etkilediğini düşünüyor musunuz?
Ve sizce nasıl bir etkisi oldu?iyzico’yla kolayca: 108 Niyettaşı’nın iyziLink’le işini büyütme hikayesi

Kesinlikle olumlu yönde bir katkısı olduğunu söyleyebilirim. Bu sayede, kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen müşterilerimi geri çevirmemiş oluyor, son derece hızlı ve güvenli iyzico altyapısıyla satış yapabiliyorum. Kredi kartıyla alışverişin yanı sıra taksit imkanının da olması müşterilerimin satın alma motivasyonunu büyük ölçüde arttırıyor.

Link ile ödeme alma konusunda teknolojik olarak nasıl bir fark yarattığını düşünüyorsunuz?

iyzico ile tanışmadan önce, hiç bir bürokratik süreç yaşamadan, tüm güvenlik sertifikalarına sahip bir ödeme formu üzerinden güvenilir bir şekilde kredi kartı ile ödeme almak ya kesin çok maliyetli bir şey olur ya da çalışmaz falan diye düşünüyordum.  Şimdiyse çok basit ve sade bir ara yüzle, sadece birkaç temel bilgi girerek 1 dakikadan az bir sürede ödeme alabiliyoruz. 

3 kelimeyle Link ile ödeme alma deneyimini nasıl tanımlardınız?

Aklıma gelen ilk iki kelime pratik ve güvenilir olurdu. Bununla beraber ödeme alma konusunda hem biz iş sahiplerinin hem de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmasından dolayı ulaştığımızın kitlenin artmasını sağladığını düşünüyorum. Tabii ki bu da doğrudan satışların artmasına neden oluyor.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay