iyzico’yla Kolayca: Babyworksshop Ödemelerini Link ile Alıyor ve Emeklemeden Koşuyor

iyzico Posted on 6 dakika

iyzico’yla Kolayca serimizin beşinci yazısındaki konuğumuz, Babyworksshop markasının yaratıcısı Selen Canan Örnek oldu. Markasının kuruluş aşamasından itibaren iyzico’yla çalışan Örnek, link ile ödeme alma hizmeti sayesinde elde ettiği avantajları içtenlikle paylaştı.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Online/sosyal medyadaki mağazanızı açmaya nasıl karar verdiniz?

Açıkçası hiçbir zaman günün birinde evimden yönetebileceğim bir işe sahip olacağımı düşünmüyordum. On yıl beyaz yakalı olarak kurumsal hayatta yer aldıktan sonra, çalışma ortamı ve İstanbul trafiği gibi sebeplerle hem mental hem de fiziksel olarak fazlasıyla yorulduğumu hissettim. Hayatımı olumsuz anlamda etkileyen her şeyden kurtulmayı düşünürken, kızımın müjdesini de aldım ve artık hayatımda bir şeyleri değiştirmenin zamanının geldiğini düşündüm.

Örgü, nakış, dikiş, tığ işi gibi uğraşlarla da çok küçük yaşta tanışma fırsatı buldum ve üretmeyi her zaman çok sevdim. Hani çalışırken zamanım olsa şu hobiyle uğraşırım, bu hobiye zaman ayırırım dersiniz ya kendinize; işte ben işimden istifa ettiğimde tüm hobilerime zaman ayırma şansı buldum. Ortaya çıkan ürünleri de bir Instagram hesabı oluşturarak yayınlamaya başladım. Sonrasında ise yavaş yavaş siparişler gelmeye başladı ve Babyworksshop’un hikayesi böylece başlamış oldu.

iyzico’yla Kolayca: Babyworksshop Ödemelerini Link ile Alıyor ve Emeklemeden KoşuyorInstagram ve Facebook gibi mecralar, işletmelerin müşterilerine direkt olarak ulaşabilmesini sağlıyor ve satışlarını artırabilme imkânı sunuyor. Bu tarz sosyal mecraların işinize ve satışlarınıza nasıl katkısı olduğunu düşünüyorsunuz?

Güncel verilere göre tüm dünyada 3 milyar kişi, sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor. Hal böyleyken, sosyal medya ticareti de etkisini her geçen gün artırıyor ve alışveriş alışkanlıklarında köklü değişimler yaratıyor. Facebook ve Instagram, sosyal medya ticareti noktasında öne çıkan mecralar arasında yer alıyor. Ben bu noktada Instagram’ı ayrı bir noktada konumlandırıyorum. Instagram, 800 milyona yakın kullanıcı sayısına sahip ve 400 milyon kişinin her gün giriş yaptığı dev bir sosyal mecra. Instagram’ı ayrı bir noktada görmemin sebebi ise kullanıcı profilinin alışveriş yapmaya daha yatkın olması.

Gerçek hayatta ulaşmayı hayal bile edemeyeceğiniz sayıda kişi, eğer doğru bir strateji izlerseniz Instagram profilinizi ziyaret edebiliyor ve ürünlerinizi inceleyebiliyor. Profilinizin görünürlüğüyle doğru orantılı olarak satışlarınız da artıyor. Paylaştığınız gönderiler, Instagram profilinizde bir ürün portfolyosuna sahip olmanızı sağlıyor ve sizi daha önce hiç duymamış kullanıcıların aklında bir marka kimliği yaratma şansını size sunuyor. Tüm bu avantajların yanı sıra, Instagram’da sizinle benzer ürünleri kullanıcılarına sunan profilleri de görebiliyor ve onlarla etkileşime geçebiliyorsunuz. Tüm bu avantajları göz önünde bulundurduğumuzda, Instagram’ın ve diğer sosyal mecraların satışlarımızın üzerinden olumlu anlamda büyük bir etkiye sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sosyal mecralar, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor.

iyzico’yla Kolayca: Babyworksshop Ödemelerini Link ile Alıyor ve Emeklemeden KoşuyorMüşteri memnuniyeti, sunduğunuz ürünlerin kalitesinden müşterilerinizin alışveriş sırasındaki deneyimine kadar birçok etmeni bir araya getiren bir süreç. Sürecin ödeme alma ayağında bu zamana kadar yaşadığınız en büyük zorluk/sıkıntı neydi?

Açıkçası bu soruya verebileceğim bir cevabım yok. Çünkü Babyworksshop, yoluna iyzico ile çıktı ve ödeme adımında bugüne kadar sorun olarak nitelendirebileceğim hiçbir durumla karşı karşıya kalmadım. Sipariş üzerine kişiye özel ürün üretimi yaptığım için, ödemelerimi üretime başlamadan önce alıyorum. Tüm koşulları ve istekleri müşteri ile konuştuktan sonra ürünü hazırlıyor ve son halinin onayını alıp ürünün gönderimini sağlıyorum. iyzico ekibi, ilk günden itibaren bana her adımda büyük bir destek sundu ve ödemelerimi nasıl alacağım konusunda bana hiçbir endişe yaşatmadı.

Link ile ödeme alma hizmetinin satışlarınızı etkilediğini düşünüyor musunuz?

Link ile ödeme alma hizmeti özellikle müşteri ile sıcak temasta gerçekten büyük bir kurtarıcı. İstanbul’da yıl içerisinde çok sayıda festival ve etkinlik düzenleniyor. Özellikle el yapımı ve tasarım ürünlerin sergilendiği bu festivallerde, Babyworksshop olarak biz de satış yapıyoruz ve bu satışlarda karşımıza çıkan en büyük problem, POS kullanımı (kredi kartı kullanımı) imkanımızın olmamasıydı. Ancak iyzico mobil uygulaması, bu problemimizi tamamen ortadan kaldırdı.

Festivallerde gerçekleştirdiğimiz satışlarımızda, en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey ödemelerimizi en hızlı yolla almak oluyor. iyzico işim için mobil uygulamasının sunduğu hızlı ödeme alma özelliği, telefonumuzu bir POS cihazına dönüştürmemizi ve ödemelerimizi saniyeler içinde alabilmemizi sağlıyor. Bunun için tek yapmamız gereken, ürünümüzün adını ve fiyatını sisteme girmek. Ardından tüm ödemelerimizi saniyeler içinde alıyor ve daha çok müşteriye hizmet sunma imkanı buluyoruz. iyzico işim için mobil uygulaması, hayatımıza bu anlamda büyük bir değer katıyor. Link ile ödeme alma hizmeti, satışlarımızı olumlu anlamda etkileyen en büyük faktörlerden biri.

Link ile ödeme alma hizmetinin teknolojik anlamda nasıl bir fark yarattığını düşünüyorsunuz?iyzico’yla Kolayca: Babyworksshop Ödemelerini Link ile Alıyor ve Emeklemeden Koşuyor

Link ile ödeme alma hizmeti, bizi büyük iş yükünden kurtarıyor. Tek bir entegrasyonun ardından, link ile ödeme alma hizmeti sayesinde tüm bankalardan ödeme alabiliyor ve bu ödemeler otomatik olarak tanımlı hesabınıza aktarılıyor. Tüm bu avantajlar, sadece link ile ödeme alma hizmeti kullanıcısı olduğunuz için size sunuluyor. Aslına bakarsanız iyzico bize “Siz sadece işlerinizi büyütmeye odaklanın, geriye kalan her şeyi biz hallederiz.” demiş oluyor.

3 kelimeyle link ile ödeme alma deneyiminizi nasıl tanımlardınız?

Güvenli: Günümüz şartlarında, tüketiciler alışveriş yaparken kişisel ve kart bilgilerinin güvenliği noktasında büyük bir endişe duyuyor. iyzico, sahip olduğu güvenilir altyapısı ve marka algısıyla, tüketicilerin tüm güvenlik endişelerini sonlandırıyor ve bize büyük bu anlamda büyük bir avantaj sunuyor.

Hızlı: İnternetin bugün geldiği noktada, bırakın saniyelerini saliseler içinde dahi pek çok gelişme yaşanıyor ve hız, tüketicilerin markalardan beklentileri arasında önemli bir yer tutuyor. iyzico, sunduğu hizmetle ödemelerimizi saniyeler içerisinde alabilmemizi sağlıyor ve ödeme işlemine kadar gelen alıcılarımızın tüm işlemlerini en kısa sürede gerçekleştiriyor.

Yardımsever: iyzico ekibi, ilk günden itibaren özverili tutumuyla bize büyük bir destek sundu ve gelişimimizin en büyük yardımcılarından biri haline geldi.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay