iyzico’yla Kolayca: Bikutukalem, iyzico Korumalı Alışveriş İle Büyüyor

iyzico Posted on 5 dakika

iyzico’yla Kolayca serimizin dördüncü yazısındaki konuğumuz, Bikutukalem markasının yaratıcısı Tuğba Tan Yücel oldu. Özel tasarım defter, kalem ve hediyelik eşyaları bikutukalem.com sitesi üzerinden müşterilerinin beğenisine sunan Tuğba Tan Yücel, markasının ortaya çıkış sürecini ve iyzico ile sürdürdüğü başarılı iş ortaklığıyla ilgili görüşlerini bizlerle paylaştı.

Merhaba, bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Bikutukalem’in hikayesi nasıl başladı?iyzico'yla Kolayca: Bikutukalem, iyzico Korumalı Alışveriş İle Büyüyor

Sanat dalları ve özellikle resim, küçük yaşlardan beri hayatımın bir parçasıydı. Her zaman yaratıcılığın peşinde oldum. Sanırım tüm duygularımı anlatma biçimim de bu. İnsan zihninin düşünebileceği en üst noktada yapılmış farklı işler ilgimi çekti. Benim de hedefimde her zaman kendi işimin sahibi olmak vardı. Uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra nihayet kendi adıma çalışmaya karar verdim. Rahmetli babam bir iş insanıydı ve sanırım girişimcilik ruhumu da ondan aldım.

Bu iş fikrinin tohumları nerede atıldı diye sorarsanız; kurumsal bir firmada çalışırken grafik tasarıma ilgi duymaya başladım ve bu tutku defter tasarlamakla işe dönüştü. Farklı kağıt ve çizim malzemelerine küçük yaşlardan beri olan ilgimi de bir ekleyip karıştırınca ortaya Bikutukalem markası çıktı.

Sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiğiniz satışlarınızı daha sonra kendi web sitenize de taşıyarak müşterilerinize birçok farklı mecrada ulaşmaya başladınız. Bu geçiş sürecinin sebepleri nelerdi?

Marka kararınızı aldıktan sonra, ilk 15-20 paylaşımınızda sosyal medyada ürününüzü test ediyorsunuz. Kaç beğeni almışsınız? Paylaşımınız kaç kez görüntülenmiş? Görüntüleyenlerin yaş aralıkları ve gelen yorumlar gibi öğeler pazarlama sisteminizi nasıl kuracağınızı ve sistemde en çok hangi enstrümanları kullanacağınızı belirliyor. Biz de bu istatistiklerin yardımını alarak ve müşteri ihtiyaçlarını yorumlayarak, kurumsal aşamaya geçmeye karar verdik.

Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen satışlar, müşteri ile bir güven ilişkisi içinde gerçekleşiyor. Ancak, tahmin edersiniz ki bu yeteri kadar sağlıklı bir ilişki olmuyor. Söz gelimi; ürününüzün hazırlanması, paketlenmesi ve kargo takibi gibi aşamalardan müşteri haberdar olmak istiyor fakat bunların tamamı sosyal medya üzerinden pek mümkün olmuyor.

Sonunda kurumsal aşamaya geçmek üzere web sitemizi kurmaya karar verdiğimiz süreçte, her firma için en önemli öğe olan ödeme sistemleri konusunda bu işe ilk başladığımız andan itibaren yanımızda olan, bize her türlü desteği sonuna kadar veren iyzico ekibi ile devam etme kararı aldık.

Bugüne kadar iyzico’nun birçok farklı hizmetinden faydalandınız. iyzico satış süreçlerinizin hangi noktalarında size destek sunuyor?

iyzico'yla Kolayca: Bikutukalem, iyzico Korumalı Alışveriş İle Büyüyoriyzico ile tanışmamız bir festival ziyaretimiz sırasında gerçekleşti. iyzico ekibine bu iş fikrimden bahsettiğim anda o yoğun kalabalık içerisinde işlerini bir kenara bırakıp, sistemi nasıl kuracağımızı, nasıl işleteceğimizi, nelere dikkat etmemiz gerektiğine kadar pek çok konuda detaylı bilgi verdiler. O anki samimiyetleri ve destekleri o kadar önemliydi ki bizim için şu an tarifi zor. İşimizi kurduktan sonra da müşteri ürün iptal ve değişimleri ya da kendi sistemimizde yaşadığımız sorunlara kadar hızlı ve çözüm odaklı yaklaşımları ile işimizi her zaman kolaylaştırdılar.

iyzico Korumalı Alışveriş ile ilgili müşterilerinizden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz? Yaşadığınız bir hikaye varsa bizimle paylaşabilir misiniz?

Müşterilerimizden iyzico Korumalı Alışveriş ile ilgili oldukça olumlu geri dönüşler aldığımızı söyleyebilirim. Yakın dönemde bir müşterimiz, siparişini verdikten sonra teslimat adresini değiştirmek için Pazar akşamı iyzico canlı destek servisiyle iletişime geçmiş. Adres değişikliğinin ardından teslimat sorunsuz bir şekilde gerçekleşti ve müşterimizden çok güzel bir teşekkür mesajı aldık.

Bu tarz mesajlar bizi fazlasıyla mutlu ediyor ve büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. iyzico Korumalı Alışveriş’in hem bize hem de müşterilerimize sunduğu en önemli avantajlardan biri olan 7/24 canlı destek hizmeti, tüm sipariş süreçlerimizin sorunsuz bir şekilde işlemesini sağlıyor. Sunulan avantajlar daha çok müşteri odaklı olarak gözükse de biz satıcılar için de müşterilerimizle kurduğumuz güven ilişkisi açısından büyük faydaları olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Siparişleriyle ilgili bir konuda karşılarında her zaman bir muhatap bulabileceklerini bilen alıcılarımız, satın alma süreçlerinde çok daha özgürce hareket ediyor ve bu durum satışlarımıza olumlu bir şekilde yansıyor.

3 kelimeyle iyzico Korumalı Alışveriş deneyiminizi nasıl tanımlardınız?iyzico'yla Kolayca: Bikutukalem, iyzico Korumalı Alışveriş İle Büyüyor

iyzico deneyimimizi öncelikle; güvenli, hızlı ve sorunsuz teknolojik yardım olarak tanımlarız.

Güvenlik: Tüketicinin içinde bulunduğumuz dijital çağda ilk olarak sorguladığı öğe güvenlik. iyzico Korumalı Alışveriş hem alıcılara hem satıcılara üstün bir güvenlik sunuyor ve internet alışverişine karşı duyulan tüm kaygıları ortadan kaldırıyor.

Hız: Zaman, her çalışan sistem için çok değerlidir. Siparişinizle ilgili yaşadığınız en ufak bir problemde dahi karşınızda her zaman bu durumla ilgilenecek birini bulacağınızı bilmek, bizim için parasal bir karşılığı da olan çok değerli bir hizmet.

Yardım: Genellikle, bu tarz sistemlerde çağrı merkezinde birilerine ulaşmanız neredeyse imkansızken, iyzico ekibi taleplerimizi anında çözüme ulaştırıyor ve konuyla ilgili bizi bilgilendiriyor. Satış hacminizin ne kadar büyük ya da küçük olduğuna bakmadan bir sorununuz olmasa da arayıp herhangi bir şeye ihtiyacımız var mı diye soruyorlar. Bu da Türkiye şartlarında biz müşterilerin pek alışık olmadığı bir durum. Bu sebeple Bikutukalem olarak verilen hizmetten oldukça memnunuz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay