iyzico’yla kolayca: festival ve stand satışlarınızın çözüm ortağı

iyzico Posted on 5 dakika

“iyzico’yla kolayca” serimizin ikincisinde Grapevent kurucu Beyza Şiğva bloğumuza konuk oldu. Grapevent, birçok festivalin organizasyon tarafında çalışan bir firma. Grapevent olarak düzenledikleri ve bu sene Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşen Floral Fest etkinliğinde hem etkinliğin bilet satışlarında hem de etkinliğe katılacak firmalara stand kiralanması, stand satışlarında kredi kartıyla ödeme alabilecekleri bir çözüm arayışındaydılar.

iyzico olarak Link ile Ödeme Alma ile bilet satışından, stand satışlarına ve stand kira bedelinin tahsilatına kadar ödeme çözümü sunduğumuz 6500 kişinin katıldığı 3 gün boyunca süren etkinlikteki deneyimleri Grapevent’ten Beyza Şiğva’nın ağzından dinliyoruz.

iyzico’yla kolayca: festival ve stand satışlarınızın çözüm ortağıBize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Grapevent olarak birçok farklı organizasyon için sponsor bulunması, festivaldeki stant ve belirli alanların kiralanması, markaların festivallere katılımının sağlanması gibi süreçleri tasarlıyor ve yönetiyoruz. Dolayısıyla bizim yaptığımız iş sizin diğer müşterilerinizden biraz daha farklı sanıyorum. Çoğunlukla hizmet satıyoruz ve ağırlıklı olarak kadın tasarımcı kadın girişimcilerle çalışıyoruz. Müşterilerimizle de en başından beri hep nakit çalışıyorduk ancak son zamanlarda sıklıkla kredi kartıyla ödeme talebi gelmeye başladı. Durum böyle olunca ne yapabiliriz diye araştırmaya başladık ve karşımıza iyzico çıktı. Hiçbir bağım, kontağım yoktu ve öylesine bilgi almak için kendilerine ulaştım. O andan itibaren bana ve kredi kartıyla ödeme almak isteyen tüm müşterilerime canla başla destek oldular. Hem benimle hem de tüm müşterilerimizle tek tek görüşüp gerekli bilgileri paylaştılar, alt yapıyı oluşturdular. Gerçekten baştan sona yanımızda oldukları bir hizmet sundular.

Instagram, facebook gibi mecralar işletmelere müşterilerine birebir ulaşabilme, satışlarını artırabilme imkânı sunuyor. Bu tarz sosyal mecraların işinize ve satışlarınıza nasıl katkısı olduğunu düşünüyorsunuz?

Sosyal medyayı satıştan çok tanıtım ve reklamlar için kullanıyoruz. Ve tabii ki hedef kitlemize ulaşmak ve duyurularımız için öncelikli mecralardan.

Müşteri memnuniyeti sunduğunuz ürünlerin kalitesinden müşterilerinizin alışveriş sırasındaki deneyimine kadar birçok etmeni bir araya getiren bir süreç. Sürecin ödeme alma ayağında bu zamana kadar yaşadığınız en büyük zorluk/sıkıntı neydi?

iyzico’yla çalışana kadar hizmet verdiğimiz müşterilerle hep nakit veya peşin çalışıyorduk. Bu sebeple daha önce POS, alternatif kolay ödeme yöntemleriyle ilgili bir deneyimim olmamıştı. Ancak müşterilerden kredi kartı isteği gelince iş başa düştü ve bir çözüm ortağı araştırdık, karşımıza iyzico çıktı. İyi ki de çıktı çünkü banka entegrasyonu, sanal POS vs. derken diğer işlerimizin arasında o kadar uzun sürecek süreçlerle uğraşamazdık zaten diye düşünüyorum.

iyzico’yla kolayca: festival ve stand satışlarınızın çözüm ortağıLink ile Ödeme Alma hizmetimizin satışlarınızı etkilediğini
düşünüyor musunuz?Ve sizce nasıl bir etkisi oldu?

Bizim FloralFest olarak aslında üç temel ihtiyacımız vardı:

  • Kiraladığımız stant bedellerini kredi kartı ile ödemek isteyen markalara, iş ortaklarına çözüm sunmak
  • Festival günü gişede satılan biletlerin ödemelerini POS cihazı olmadan kredi kartı ile almak
  • Stantlarında satış yapan markaların en hızlı ve pratik şekilde ziyaretçilerinden kredi kartı ile ödeme alması sağlamak

Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştidiğimiz yaklaşık 6500 kişinin 3 gün boyunca ziyaret ettiği FloralFest’e iyzico’nun sunduğu çözümlerle katılımcılara sıra beklemeden, nakit derdi olmadan sorunsuz bir ödeme deneyimi yaşattık. 70’ten fazla markanın yer aldığı Türkiye’nin en yaratıcı çiçek tasarımcılarını bir araya getiren FloralFest’de yurt içi ve yurt dışından birçok tasarımcıyı ağırlamıştık ve etkinliğe katılan kişilere “hayır kredi kartıyla ödeme alamıyoruz” cevabı vermeden, link ile hızlı ve kolay ödeme almalarını sağladık.  iyzico ekibi, festival öncesinde markalarla birebir iletişime geçerek hızlıca başvuru süreçlerini tamamladı, ürünle ilgili bilgiler paylaştı. Festival süresince de iyzico’nun satış ve destek ekibi tüm stantları ziyaret ederek link ile ödeme almak isteyen markalara destek oldu.

Link ile ödeme alma konusunda teknolojik olarak nasıl bir fark yarattığını düşünüyorsunuz?

QR kod ile çok kolay bir şekilde ödemeleri gerçekleştirebildik. Özellikle, bilet satışı sırasında kredi kartıyla ödeme yapmak isteyen müşterilerimize sıkıntısız hizmet sunduk. Stand bedelini kredi kartıyla güvenle ödemek isteyen firmalara Whatsapp ve e-posta üzerinden gönderilen bir link ile tüm kredi kartlarıyla ödemelerini aldık. Ayrıca festivale katılan markalar stant satışlarında tüm kartlardan peşin veya taksitle ödeme alabiliyordu. Bahsettiğim gibi biz daha çok girişimci kadın tasarımcılarla çalışıyoruz. Ve bu kişilerin bazıları işlerinin daha çok başında olduğu için şirket sahibi değiller fakat tabii ki müşterilerine kredi kartıyla ödeme çözümü sunmak istiyorlar. Bireysel satıcıların da teknik bir geliştirme ihtiyaç olmadan ödeme almalarını sağlayan iyzico bu anlamda derdimize derman oldu. Daha ne olsun? 🙂

3 kelimeyle link ile ödeme alma deneyimini nasıl tanımlardınız?

3 kelimeye ihtiyacım yok, tek kelimeyle “dertsiz”. Festival katılımcılarına link ile kolay, güvenilir ve sorunsuz bir ödeme deneyimi sunmamızdan, tüm süreçte bize ve festival katılımcılarına destek olan iyzico ekibine kadar her şey dertsiz ve sorunsuz gerçekleşti. O yüzden Link ile ödeme alma benim için dertsiz ve sorunsuz ödeme demek.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay