iyzico’yla Kolayca: Monad Handmade’in Link ile Büyüme Yolculuğu

iyzico Posted on 5 dakika

iyzico’yla Kolayca serimizin altıncı yazısındaki konuğumuz, Monad Handmade markasının yaratıcısı Gözde Karasoy oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra Milano’da aksesuar tasarımı üzerine yüksek lisans yapan Karasoy, markasının kuruluşundan itibaren dijital dünyadaki tüm macerasını ve iyzico Link ile Ödeme Alma yöntemi sayesinde sahip olduğu avantajları bizlerle paylaştı.


Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Monad Handmade’in online ve sosyal medya dünyasındaki hikayesi nasıl başladı?

Monad, günlük kullanıma uygun, estetik ve şık görünüme sahip, konforu yüksek, sadelikle mükemmelliği yakalayan el yapımı çantalar tasarlamak ve üretmek amacıyla kuruldu. Amacımız, yüksek kalitede materyaller ile detayları üzerinde çalışılmış, günlük kullanıma uygun ama estetikliğinden de ödün vermeyen el yapımı çantalar ve küçük taşıma ürünleri tasarlamak ve üretmektir. Marka olarak, yükselmekte olan şıklık ve sadeliğin bir arada olması trendini kendimize misyon edinmiş, slow fashion alanında üretim yapan bir markayız.

Günümüz şartlarında geleneksel medya her ne kadar önemini korusa da markaların dijital mecralardaki etkinlikleri, bilinirlik noktasında çok büyük bir rol oynuyor. Dijital mecralarda görünürlüğü az olan bir markanın, rakipleriyle rekabet edebilmesi neredeyse imkansız hale geliyor. Biz de bu sebeple hem daha geniş kitlelere ulaşabilmek hem de potansiyel müşterilerimizin zihinlerindeki marka algımızı güçlendirmek adına, web sitemizi ve sosyal medya sayfalarımızı açtık. Web sitemiz ve sosyal medya sayfalarımızdaki etkinliğimizle global ölçekte bir firma olmayı amaçlıyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.


iyzico’yla Kolayca: Monad Handmade’in Link ile Büyüme YolculuğuInstagram gibi mecralar, günümüz şartlarında işletmelerin müşterileriyle birebir iletişim kurabilmesini ve satışlarını artırabilmesini mümkün kılıyor. Sosyal medyanın satışlarınız üzerinde nasıl bir etkisi var?
 

Moda alanında üretim ve satış yapan bir marka olduğumuz için, Instagram gibi görselliği ön plana çıkartan bir mecra bizim için tabii ki olmazsa olmaz. Instagram ve sosyal medya sayfalarımızı aktif olarak kullanmaya başlamadan önce, ürünlerimizi potansiyel müşterilerimizin beğenisine sunma imkanımız oldukça kısıtlıydı. Dünya çapında sosyal medyayı en aktif kullanan ülkelerden biri olduğumuzu da göz önünde bulundurursak, Instagram bizi doğru bir hedeflemeyle fiziksel olarak ulaşamayacağımız sayıda potansiyel müşteriyle buluşturuyor. Tüm bu avantajları sebebiyle Instagram ve sosyal medya, satışlarımızın üzerinde olumlu anlamda büyük bir etkiye sahip.


Müşteri memnuniyeti, sunduğunuz ürünlerin kalitesinden müşterilerinizin alışveriş sırasındaki deneyimine kadar birçok etmeni bir araya getiren bir süreç. Bu sürecin ödeme alma adımında bu zamana kadar yaşadığınız en büyük zorluk/sıkıntı neydi?

Günümüzde çoğu kişi kredi kartı ile alışveriş yaptığı için, iyzico öncesindeki ödeme alma seçeneklerimiz müşterilerimiz için yetersiz kalıyordu. Sipariş alma, işleme ve ödeme alma süresi uzuyor ve bu nedenle müşteri memnuniyeti konusunda bazı problemlerle karşılaşabiliyorduk. Aynı zamanda bu durum, büyüme hızımızın da yavaşlamasına sebep oluyordu.

iyzico Link ile Ödeme Alma hizmetini kullanmaya başladıktan sonra hayatınızda neler değişti?iyzico’yla Kolayca: Monad Handmade’in Link ile Büyüme Yolculuğu

iyzico Link ile Ödeme Alma hizmetini kullanmaya başlamadan önce, sadece havale üzerinden veya butikler aracılığıyla manuel olarak ödeme alabiliyorduk. Bu durum da müşterilerimize sunduğumuz deneyimi ve dolayısıyla satışlarımızı olumsuz anlamda etkiliyordu. iyzico Link ile Ödeme Alma yöntemini kullanmaya başladıktan sonra, müşterilerimizle paylaştığımız bir link üzerinden ödeme almaya başladık ve onlara çok daha iyi bir deneyim sunma fırsatına sahip olduk. Ödeme alma noktasında kazandığımız pratiklik sayesinde de çok daha fazla müşteriye erişim imkanı yakaladık.


iyzico Link ile Ödeme Alma entegrasyonu sürecinde destek aldığınız Vhizo ile birlikteliğinizi nasıl değerlendirirsiniz? Size hangi noktalarda destek sunuyorlar?

Çok daha geniş kitlelere ulaşabilmek için ihtiyacımız olan web sitesi hizmetine Vhizo ile sahip olduk. Bunun yanında Vhizo’dan satışlarımızı arttırmak adına danışmanlık almaya başladık. Tam bu noktada da İyzico Link ile Ödeme Alma entegrasyonundan haberimiz oldu. O nedenle Vhizo’ya büyük teşekkür borçluyuz. iyzico hesabımızı oluşturup web sitemizde linklerimizi yayınlamamızdan, son adım olan ödeme alma kısmına kadar tüm aşamaları onlar yürütüyorlar.


iyzico’yla Kolayca: Monad Handmade’in Link ile Büyüme Yolculuğu3 kelimeyle iyzico Link ile Ödeme Alma deneyimini nasıl tanımlardınız?

Hızlı: iyzico’dan önceki ve sonraki ödeme alma süreçlerimizi düşündüğümüzde, kazandığımız en önemli avantajların başında hız geliyor.

Sorunsuz: Bir alışveriş deneyiminin en önemli adımlarından biri olan ödeme alma aşamasını, müşterilerimizin hiçbir sorunla karşılaşmadan tamamlamasını sağlıyoruz.

Güvenli: iyzico’nun marka bilinirliği sayesinde, müşterilerimiz güvenlik açısından hiçbir çekince yaşamadan ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay