iyzico’yla Kolayca: Nine Leather Co’nun Linkle Ödeme Alma Hikayesi

iyzico Posted on 7 dakika

“iyzico’la Kolayca” serimizin üçüncüsünde Nine Leather Co markasının kurucusu Zehra Günalp bloğumuza konuk oldu. Hobi olarak başlayıp tam zamanlı işe dönüşen markası, iyzico ile tanışma hikayesi ve marka hedefleri konusunda “iyzico’yla Kolayca” neler yaptığını bizlere anlattı.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Online/ sosyal medyadaki mağazanızı açmaya nasıl karar verdiniz?

iyzico’yla Kolayca: Nine Leather Co'nun Linkle Ödeme Alma HikayesiÖzel sektördeki işime 1 sene için ara verdiğim süreçte, bir yakınımın atölyesinde el yapımı deri ürünlerle tanıştım. Makina kullanmadan elde üretmenin, zaten uzun ömürlü olan deri ürünleri daha da sağlamlaştırdığını gördüm. Bu atölyede geçirdiğim kısa sürede, kalıp çıkarmak, deri kesmek, dikmek gibi el işlerine yatkın olduğumu fark ettim. Hayatımda ilk defa somut bir şeyler üretmenin verdiği haz ile parça derilerle deri bileklik ve kolyeler yapmaya başladım. Hobi olarak başladığım bu iş, yakın çevrem ve arkadaşlarının da ilgi göstermesiyle daha farklı bir hal almaya başladı.

İlk olarak ürünlerim üzerine eğildim ve tasarımlarımı geliştirip çeşitlendirdim. İkinci adımda da daha fazla kitleye ulaşmamı sağlayacak online platformlar vardı. Nine Leather Co markasını oluşturduktan sonra yurt içinde ve yurt dışındaki insanlara ulaşabilmek için sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya başladım. Online platformlardan satışa başlamam da bunu hızla takip etti. Kapıda ödeme, EFT / Havale gibi ödeme seçeneklerinin dışında kredi kartıyla ödeme alma hizmetine ihtiyacım vardı. iyzico ile tanışınca bu ihtiyacım da tamamlanmış oldu.

Tasarımlarım geliştikçe ürünlerim de arttı. Deri bileklik ve kolye ile başlayan yolculuğumda artık cüzdan ve çanta gibi hem zahmetli hem de zor olan aksesuar tasarımları da bana eşlik etmeye başladı.

Şu anda Türkiye’de bulabildiğim en kaliteli derilerden kullanıyorum ve çoğunlukla cüzdan, çanta, bilgisayar kılıfı, deri ev aksesuarları tasarlayıp üretiyorum. 1 senelik dinlenme molamda hobi olarak başladığım deri tasarlama ve üretme maceram, artık tam zamanlı olarak hayatımda yerini almış durumda.

Instagram, Facebook gibi mecralar işletmelere müşterilerine birebir ulaşabilme, satışlarını artırabilme imkânıiyzico’yla Kolayca: Nine Leather Co'nun Linkle Ödeme Alma Hikayesi sunuyor. Bu tarz sosyal mecraların işinize ve satışlarınıza nasıl katkısı olduğunu düşünüyorsunuz?

Nine Leather Co olarak hem yurt içi hem de yurt dışındaki kitleye ulaşmak ana hedeflerim arasında. Bu sebeple marka bilinirliğini artırmak için yurt içindeki farklı şehirlerde gerçekleşen festivallere katılmak, yurt dışı kitlem için online satış platformlarında olmak dışında en etkili yol hiç kuşkusuz sosyal medya oldu. Örneğin atölyeler sadece lokal insanlara hitap ederken, sosyal medya reklamları ya da iş birlikleri hem daha büyük bir kitleye ulaşmanıza hem de ilgili kitleyi yakalamanıza olanak sağlıyor.

Sosyal medyanın bir diğer artısı ise müşterilerden aldığım geri bildirimler ve sosyal medya paylaşımlarım oldu. Gelen geri bildirimler ve paylaşımlarıma yapılan yorumlar sayesinde müşterilerin ürünlerimi nasıl algıladıkları, nasıl kullandıkları gibi birçok detayı görme fırsatım oldu. Tüm bu bilgilerin, ürün tasarımında büyük bir etkisi var.

Müşteri memnuniyeti sunduğunuz ürünlerin kalitesinden müşterilerinizin alışveriş sırasındaki deneyimine kadar birçok etmeni bir araya getiren bir süreç. Sürecin ödeme alma ayağında bu zamana kadar yaşadığınız en büyük zorluk / sıkıntı neydi?

Deri ürünler çoğu kişiye göre biraz pahalı olabiliyor. Festivallerde insanlar 80 TL’lik cüzdanı ya da 250 TL’lik çantayı tek seferde nakit ödeyerek alamayabiliyorlar. Aynı şekilde bana telefon ya da sosyal medyadan direkt ulaşan insanlar EFT yapmak yerine kredi kartı ile peşin ya da birkaç taksitle ödemek isteyebiliyorlar. Bu benim için sıkıntılı bir durumdu çünkü kurulu bir şirket değildim ve Sanal POS hizmeti ya da POS cihazı ile kredi kartı ödemesi almam mümkün değildi. Bu durum da ne yazık ki süreçleri zorlaştırabiliyordu.

iyzico’yla Kolayca: Nine Leather Co'nun Linkle Ödeme Alma HikayesiLink ile ödeme alma hizmetimizin satışlarınızı etkilediğini düşünüyor musunuz? Ve sizce nasıl bir etkisi oldu? 

Kesinlikle etkiledi. iyzico’dan Ezgi Su Hanım ile 2017 yılında katıldığım bir festivalde tanıştım. iyzico’nun şirket sahibi olmayan bireysel kullanıcıları da düşünerek geliştirdiği link ile ödeme alma hizmeti hakkında detaylı olarak bilgilendirildim. Festival esnasında kredi kartı ile ödeme alabilmenin güzelliğine ek olarak Ezgi Hanım’dan ve Teknik ekipten ihtiyacım olan her anda destek aldım.

iyzico ile çalışmayı sadece kredi kartı ile ödeme almak ve doğal olarak satışları artırmak olarak değerlendirmiyorum. iyzico’nun bireysel satıcılara -küçük satış hacmine rağmen- gayretle yardım etmelerini de dikkate alıyorum. Örneğin bir sorun yaşadığımda sadece e-mail ile ulaşılabilen, 3 günde bir geri dönüş aldığım, kiminle konuştuğumu anlamadığım anonim maillerle iş yapmak yerine, her an ulaşılabilir olan lokal destek ekibi ile işlerimi hızla yürütebiliyorum. Ayrıca ürünle ilgili geri bildirimlerimi, tavsiyelerimi ve yorumlarımı destek ekibi ile paylaşabiliyorum.

Link ile ödeme alma hizmetini kullanmadan önce ürünle ilgili tüm bilgileri müşteriye tek tek mesaj göndermek zorunda kalıyordum. Bu hizmet sayesinde ürünün farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarının, detaylarının ve fiyat bilgisini tek bir link ile müşterime ulaştırabiliyorum. Böylece hem zamandan tasarruf ediyorum hem de müşterimin ürünle ilgili tüm bilgileri tek bir yerden düzenli bir şekilde inceleyebilmesini sağlıyorum.

Kredi kartıyla ödeme almaya başlamak müşterinin ürünü satın alma süreçlerini de değiştirdi. Nakit ya da EFT yerine kredi kartı ile taksitli ödeme imkânı sayesinde müşterilerin pahalı bulduğu ürünleri almasını kolaylaştırdı.

Son olarak iyzico’nun birçok büyük markaya ödeme altyapısı sunması, müşterilerin kredi kartı ile ödemeyi daha rahat yapmalarını ve online ödemeye olan güvenin artmasını sağladı.

Link ile ödeme alma hizmetinin teknolojik anlamda nasıl bir fark yarattığını düşünüyorsunuz?

Hemen link oluşturabilme ve linki sosyal medya mecraları, SMS, email gibi birçok yerden paylaşabilme avantajı en büyük farktı diyebilirim. Link ile ödeme alma ile hem daha kolay hem de daha hızlıydık ve bu da tüm işlerimizi hızlandırdı.

Oluşturulan linki her yerden paylaşabilme ve dünyanın her yerine satış yapabilme avantajı sayesinde yurt içinde ödeme almanın yanı sıra, yurt dışından da ödeme almaya başladım. Yurt dışındaki online satış platformları ya da bana direkt ulaşan müşterilerimle linki paylaşmak ve yabancı para birimlerinde de ödeme alabilmek satışlarımı artırdı. Özellikle yurt dışında satışa odaklandığım bu süreçte, iyzico ile çalışmak benim için büyük bir avantaj oldu.

Link ile ödeme alma ve özellikle mobil uygulaması daha önce kullandığım diğer ödeme alma araçları ve uygulamalarına göre daha stabil çalışıyor. Uygulama üzerinde satış ve detayları görebilmek, anlık bilgi, anlık hızlı link oluşturma özellikle festival ortamlarında işimi çok kolaylaştırdı.

3 kelimeyle link ile ödeme alma deneyimini nasıl tanımlardınız?

Kolaylık: Yurt içinde ve yurt dışı satışlarımda, nakit ve EFT haricinde ödeme alternatifleri oluşturdu. Ürün linkini her yerden paylaşabilmek, kredi kartıyla taksitli / peşin ödeme alabilmek satışı mümkün kıldı.

Güvenli: Verdiği hizmet ile birçok büyük markalara altyapı sağlarken, bireysel satıcıları da unutmadı ve bu sayede hem bireysel satıcıların güvenle ödeme almasını hem de onların müşterilerinin güvenle ödeme yapmasını sağladı.

İnsan odaklı: Satıcı olarak, her zaman ulaşabildiğim bir yardım kanalı olması, rakipleri yanında iyzico’yu tercih etmemi sağladı.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay