Mail Order Sistemindeki Güven Sorununun Çözümü: iyziLink

Çoğumuz hayatımızda bir kez mail order ile ödeme yapmış, satıcı tarafından bize iletilen bir forma ödemek istediğimiz tutarı, banka bilgilerimizi girerek ödememizi gerçekleştirmişizdir. Mail order formu en basit tanımıyla bir ürünü, hizmeti, servisi satın alan kişinin kart bilgilerinin girildiği bir belgedir. Satıcı, kendisine gelen bu bilgiler aracılığıyla fiziksel POS ya da sanal POS üzerinden tahsilatı gerçekleştirir. Özetle mail order, alıcının kredi kart bilgilerini satıcı ile paylaşmasıyla gerçekleşir. Mail order formu genellikle ödemeyi alacak firma tarafından hazırlanır ve alıcı kredi kartı bilgilerini bu form aracılığıyla satıcıya iletir.

Mail Order Güvenli Midir?

Şunu çok açıkça söyleyebiliriz ki mail order yöntemi, alıcının kredi kartına ait tüm bilgileri yazılı veya sözlü olarak satıcı ile paylaşması sebebiyle hiçbir zaman tam anlamıyla güvenli değildir. Mail order formları genellikle dijital ortamlar aracılığıyla (email, whatsapp vs) paylaşıldığından her zaman bilgilerin üçüncü şahısların eline geçme riski vardır.

Mail order formlarına girilen bilgilerin titizlikle saklanmasının zorluğu ve erişilebilir olması gibi durumlar sebebiyle kredi kartı bilgileri kolaylıkla çalınabilir. Bu sebeple mail order yöntemi hem alıcı için hem de satıcı için bilgi güvenliği anlamında büyük riskler taşımaktadır.

Mail Order Yönteminde Kart Sahibi ve Satıcı İçin Riskler Nelerdir?

Bütün kredi kartı bilgilerinizi karşı taraftaki kişilerle mail order sistemiyle paylaştığınızda aldığınız en büyük risklerden biri, kredi kartı bilgilerinin üçüncü şahısların eline geçmesidir. Bu risk, satıcının kötü niyetli olmadığı durumlarda bile gerçekleşebilir. Örneğin, gönderdiğiniz mail order formunu, kişi çalışma masasının üzerinde unutabilir ya da emailine başka kişilerin erişmesi sonucunda bilgiler bu şahısların eline geçebilir. Siz, mail order formunu gönderdiğiniz kişiye ne kadar güvenirseniz güvenin, bilgiler onun kontrolü dışında başkasına ulaşabilir.  Böyle bir sorunun yaşanmaması için satıcının kredi kartı bilgilerini içeren belgeyi özenle koruması gerekir.

Bu şekilde bir durum yaşandığında satıcı kasıtlı bir davranışta bulunmasa da suçlu konuma düşeceğinden, sürecin her iki taraf için de riskli olduğunu biliyoruz. Mail order sistemindeki ciddi güvenlik açığı kart sahibinin karşı taraftan resmi bir güvence almasını da engellemektedir.

Mail order yönteminde güvenlik sebebiyle yaşanan tereddütler ve gecikmeler, günümüzde her şeyi çok kolay ve hızlı halletmeye alışan tüketici nezdinde de satın alma sürecini zorlaştıran bir faktördür. Formun satıcıdan kart sahibine iletilmesi, formun doldurulması ve imzalı şekilde karşı tarafa iletilmesi için belli bir zaman gerekir. E-mail, fax, posta ya da telefon yoluyla gerçekleştirilen bu süreç, özellikle alıcı için zahmetli gelebilir ve alışverişten vazgeçebilir.  Bu da satıcı için ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Mail Order’a Alternatif iyziLink

Tüm bu zorluklar göz önünde bulundurulduğunda, mesafeli satış yapılan durumlarda daha hızlı ve güvenli ödeme çözümü ihtiyacının çözümlenmesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu noktada, şirket sahibi olan ya da olmayan tüm satıcılar mail order yerine iyziLink kullanarak kolaylıkla ve güvenle ödeme olabilir ve müşterilerinin ihtiyacına cevap verebilir.

Şimdi gelin, iyziLink ile nasıl ödeme alınır, iyziLink mail order ile kıyaslandığında nasıl avantajlar sunar bunlara bir bakalım.

iyziLink İle Nasıl Ödeme Alırım?

iyziLink, satıcıların tutar ve gerekli bilgileri girerek oluşturacakları linki sms, e-posta, whatsapp ya da diğer sosyal medya kanallarını kullanarak paylaşmalarını ve hem güvenli hem de hızlı bir şekilde ödeme almalarını sağlar.

Alıcı paylaşılan iyziLink’e tıkladığında, PCI-DSS sertifikasına sahip, en üst düzey güvenlik ödeme alt yapısı olan iyzico’nun ödeme sayfası açılır. Ödemeyi alacak kişi sahtecilik(fraud) yöntemlerine karşı korunarak ödemelerini güvenle alır. Aynı şekilde alıcı da kendisine gelen link üzerinden güvenle kredi kartı bilgilerini girerek, tamamen kendisinin onayıyla üçüncü şahıslarla paylaşmadan ödeme işlemini gerçekleştirir.

BDDK lisansına sahip iyzico alt yapısıyla gerçekleştirilen tüm bu işlemlerde alıcı ve satıcı tamamen güvence altındadır. Bütün kredi kartlarını ve banka kartlarını kullanarak ödeme imkânı sunan iyziLink ile hem yurt içinden hem yurt dışından tahsilat yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra müşterilerinize ödemelerinizde taksit seçeneği de sunabilirsiniz.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak ve hesabınızı ücretsiz oluşturmak için buraya tıklayarak iyziLink ürününü inceleyebilirsiniz.

Mail Order Yerine Neden iyziLink Kullanmalıyım?

Alıcı tarafında süreç sırasında yaşanabilecek güvenlik endişesi, gecikmeler ve dolayısıyla satıcıların ödemelerinin iptal olması ya da oluşabilecek olası bir sahtekarlık durumuna karşın yaşayabilecekleri hukuki sıkıntılar mail order yerine iyziLink’i zahmetsiz, hızlı ve güvenli bir ödeme alternatifi olarak sunuyor.

Mail order yerine iyziLink’i tercih eden Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, ödeme alma deneyimini bizlere şöyle aktardı:

“iyziLink’ten önce mail order ile ödeme alırken kredi kartı bilgilerini paylaşmaktan çekinen misafirlerimiz oluyordu. Üst düzey veri güvenliği; PCI-DSS sertifikasına sahip güvenli bir alt yapıyla, kolay, hızlı ve dünyanın her yerinden ödeme almamıza imkân sağlayan bir iş ortağıyla çalışmak öncelikti. Bu anlamda iyzico’yla çalıştığımız için çok memnunuz.”

Mail order bilgilerin iki taraf arasında paylaşımı ve zahmetli süreci sebebiyle ödeme işlemini zorlu bir hale getirir. iyziLink ise sunduğu teknolojik çözümleriyle süreci hızlı ve güvenli yapar. Alıcı kart bilgilerini satıcı ile paylaşmaz. Bir e-ticaret sitesinden ödeme yapıyor gibi bilgileri şifrelenmiş bir şekilde online olarak ödemesini gerçekleştirir. Bu da iyziLink kullanan satıcının tercih edilmesini sağlar. Güvenli ve kolay ödeme deneyimi ile kısa sürede satış oranlarını arttıran kişi ve kurumlar hem uzun vadede hem kısa vadede süreçten kazançlı çıkar, müşteri memnuniyetini arttırmış olur.

Online ödeme almanın hızlı ve güvenli yolu iyziLink‘i hemen keşfedin. iyziLink hakkında detaylı bilgi almak ve ücretsiz olarak hesabınızı oluşturmak için buraya tıklayabilirsiniz.


iyzico Product Team

iyzico Product Team

Be Stubborn on Vision but Flexible on Details