Müşterilerinizin Sepetten Dönme Oranını Nasıl Minimuma Düşürürsünüz?

Günümüzde her aktivitenin hız ve pratikliği ile değerlendirilmesi ve sağladığı kolaylıklara göre tercih edilmesi, gelişen teknolojinin günlük hayattaki etkisi olarak kabul edilebilir. Çalışan, üreten, gününü ve hatta saatlerini en ince ayrıntısına kadar planlayarak yaşayan insanlar için hız ve kolaylık en temel istek halini almış durumda. Bu değişen anlayışa uygun olarak ilerleyen online alışveriş dünyasında yaşanan en temel sıkıntı ise sepetten dönen müşterileri geri kazanmaya çalışmak.

10 Müşteriden 7’si Vazgeçiyor
Bir e-ticaret firmasının işlem hacmini büyütüp karını arttırması için özenle bir online mağaza hazırlaması, ürün yelpazesini geniş tutup doğru görsellerle desteklemesi ne kadar önemliyse ödeme işlemi sırasında kolaylık sağlaması da aynı derecede gereklidir. 2012 yılında %71 olan sepetten dönme ya da sepeti terk etme durumu 2015’te biraz azalarak % 68’e düşse de hala istenilen seviyenin oldukça uzağında.

Hızlı ve Pratik Ödeme
Müşterilerin e-ticaret firmasının online mağazasına girip istedikleri ürünleri incelemeleri ve almaya karar vermelerine rağmen son anda alışverişten vazgeçmelerinin temel sebeplerinden biri ise ödeme seçeneklerinin yetersizliği ve ödeme işleminin uzun sürmesi. Hızın ve pratikliğin en önemli sac ayaklarından biri olduğu online alışveriş dünyasında, sepetten dönme oranını düşürmek ve minimuma indirmek, yeni müşteriler kazanılmadan işlem hacminin artmasını ve e-ticaret firmasının büyümesini beraberinde getirir.

Kart Saklama Özelliği
Oldukça karmaşık prosedürler ve uzun süren işlemler yerine yalnızca 48 saatte kullanıma hazır sanal POS sahibi olmanızı sağlayan iyzico, kart saklama ve tek tıkla ödeme seçeneklerini de sunuyor. Online ticaret sitenizden alışveriş yapmakta olan bir müşteriye girdiği kart bilgilerini kaydetme imkanı sunan “kart saklama” uygulaması sayesinde aynı müşteri bundan sonra yapacağı alışverişlerde kart bilgilerini tekrar girmek zorunda kalmaz ve sadece birkaç tıklama ile alışverişi tamamlar.

Tek Tıkla Ödeme
Son yıllarda değeri gittikçe artan tek tıkla ödeme kolaylığı da kart saklama uygulamasında olduğu gibi sepetten dönme oranını oldukça düşürmeye yarayan etkili bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Kart bilgileri her alışverişte yeniden girmek, ödeme sayfasında zaman kaybetmek istemeyen müşteriler için mükemmel bir seçenek olan bu uygulama ile drop out – sepetten dönme oranı düşer ve başarılı bir alışveriş gerçekleştirilmiş olur.

Güvenilir Bir İmaj
iyzico kart saklama ve iyzico tek tıkla ödeme özelliklerine sahip sanal POS, e-ticaret firmaları ile müşteriler arasında kurulacak iletişimin daha güven ve pratiklik üzerinde yükselmesi sağlanabilir. PCI-DSS ile veri güvenliğini maksimum seviyeye çıkararak müşterinin aklında şüphe kalmaması sağlanır, kart bilgilerini her seferinde tekrar girmeden sadece birkaç tıkla alışveriş işlemini gerçekleştiren müşteri ile e-ticaret firması arasında bir aidiyet hissi oluşması sağlanır. İmaj ve akılda kalırlık açısından anahtar rolde yer alan kolay ödeme seçeneği, sepetten dönme oranını büyük ölçüde düşürerek işlem hacmini arttırır, potansiyel alıcıları da düzenli müşterilere dönüştürerek kara geçmenizi sağlar.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication