Sanal POS Başvurusu Nereden Yapılır, Nasıl Alınır?

iyzico Posted on 4 dakika

Günümüzde her alanda “Bir tık…” ile başlayan cümleleri çok sık duyuyoruz. Bunun sebebi artık e-ticaretin avantajlarla dolu gelişen bir dünya olması. Başlangıç için bu avantajlarla dolu dünyaya adım atarken yalnızca internet yeterli. Hazır e-ticaret template’leri ile bir günde eşsiz bir e-ticaret sitesine sahip olmak mümkün. Sonraki adım ise ürünlerin sergileneceği web sitesi için sanal POS başvurusugerçekleştirmek. İşte bu noktada hızınızın biraz kesilmesi söz konusu. E-ticaret girişimlerinin başlangıç aşamasındaki en büyük handikaplarından biri sanal POS başvuru süreci eğer pratik bilgilerden ve seçeneklerden yoksunsanız biraz zorlu bir süreç olabiliyor.

İnternetten alışverişte temel ödeme sistemi olan Sanal POS uygulaması için hemen hemen her bankadan başvuru gerçekleştirmek mümkün. Sanal POS sayesinde tüketici ve firma arasındaki alışveriş bir kaç tık ile gerçekleşebiliyor. Basit anlamda, Sanal POS iş yerlerinin kredi kartından tahsilat yapmalarını sağlayan bir pos yazılımıdır. Tüketici internet kullanarak e-ticaret yapan mağazaya ulaşır ve satın alacağı ürünü seçer. Sipariş ve ödeme bilgilerini girer ve kart numarasına provizyon alındıktan sonra e-ticaret yoluyla istediği ürünü almış olur. Yalnız iş yerinin bu oldukça basit e-ticareti çarkını döndürebilmesi için yapması gereken zorlu işlemler mevcut. Bunun yerine daha kolay ve tüm kartları tek bir entegrasyonda toplayan alternatif ödeme sistemleri e-ticaretin pratik yapısıyla çok daha uyumlu bir model çiziyor.

Bankalara yapılan Sanal POS başvurularında yaşanan prosedür ve gerekli evraklar genellikle benzerlik gösterir. Firmanız şahıs veya ortaklı firma ise gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor;

  • Vergi levhası
  • Nüfus cüzdanı örneği
  • İmza sirküleri
  • Ortaklık sözleşmesi

Ticari ortaklı bir firma ise;

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri

Bu belgeler başvuru gerçekleştirilen bankalara göre bazen değişiklik gösterebiliyor. Bankaların politikalarına göre süreçte ek olarak istenen belgeler ve hizmetler ortaya çıkabilir. Bankada önce hesap açtırmak daha sonra üye iş yeri olabilmek için gerekli belgelerin doldurulması ve firmanın bankayla anlaşmaya varması gerekiyor. Akabinde banka ile üye iş yeri sözleşmesi imzalanıyor. Bankaların işlemi onaylaması uzun sürebiliyor. Bu süreçte banka e-ticaret ile satış gerçekleştirilecek web sitesinin kontrolünü yapıyor. Web sitesinin başvurudan önce hazırlanmış olması gerekiyor.Sanal POS kullanımının onaylanmasıyla banka, firmanın sisteme entegrasyonunu tamamlıyor. Ardından uygulama eğitimin veriliyor ve eğitimden sonra da uygulama testi yapılıyor. Bütün bu işlemlerin sonunda ise sanal POS ile internetten ürün satışına başlanıyor. Sanal POS başvurusunu maddelerle belirtmemiz gerekirse;

  • Üye iş yeri başvuru formunun doldurulması
  • Üye iş yeri sözleşmesinin imzalanması
  • E-ticaret yapılacağına dair, sanal POS kullanım sözleşmesi
  • Sanal POS uygulama eğitimi ve uygulama testi
  • Onaylanma sonucu sanal POS yazılımının firmanın web sitesine kurulumu
  • Sistemin kontrol edilmesi ve uygulamaya geçiş

Tüm bu zorlayıcı sürecin, kafa karıştırıcı evrakların ve yüzlerce imzanın alternatifi, işleri kolaylaştıran iyzico’da ise başvuru oldukça hızlı. Sunulan avantajlar ve basit işlemlerle Sanal POS başvurusunun uzun sürecinden ve bekleme stresinden kurtarır. Entegrasyon işlemi kopyala&yapıştır ile kısa bir sürede tamamlanan iyzico’da hesabınızı aktif hale getirmek için birkaç hamle yeterli olacaktır. iyzico, e-ticaretin avantaj ve getirilerinden hızlıca faydalanmak isteyen firmaların işleme başlayabilecekleri bir ödeme geçidi. Hesap kontrolü ve aktif hale getirilmesi 48 saat sürüyor. Yani, 48 saat içinde güvenli bir şekilde internetten satışa başlayabiliyorsunuz. iyzico ekibi tarafından güvenlikle ilgili hiçbir stres yaşatmamak için, kredi kartı bilgilerinin PCI onaylı ortaklara iletilmesini sağlayan bir yol geliştirildi. Bu sayede hem firmanın hem de tüketicinin ihtiyaç duyduğu güvenlik sağlanıyor ve hiçbir zaman kredi kartı bilgileri sitenin sunucuları üzerinde bulunmuyor. Tüm ülkelerin hesaplarıyla kullanabileceğiniz iyzico; Mastercard, Visa, Visa Electron ve Paypal uyumlu. Web sitesinin, kullanılır hale getirildikten sonra bir e-ticaret ortamına dönüştürülmesi ve internetten alışverişe başlanması için iyzico en hızlı ve kolay yol.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay