Sanal POS Kurulumu ve Alternatif Çözümler

iyzico Posted on 3 dakika

Her yeni açılan e-ticaret sitesinin temel handikaplarından biri sanal POS kurulumudur. Sanal POS başvurusu için toplanması gereken belgeler için ayrı bir uğraş, başvuru yapmak için ayrı bir uğraş vermek gerekir. Başvuru yapacak firma şahıs veya ortaklı firma ise gereken belgeler şunlardır:

  • Vergi levhası
  • Nüfus cüzdanı örneği
  • İmza sirküleri
  • Örnek banka hesap dekontu

Eğer firma ticari ortaklı bir firma ise de verilmesi gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:

    • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    • Vergi levhası
  • İmza sirküleri

Başvuru yaptıktan sonra 15 gün içerisinde cevap veriliyor. Reddedilme ihtimalini ise her zaman aklınızda tutmanız gerekiyor. Sanal POS başvurunuz kabul edildiği takdirde size kurulum, yani entegrasyon için kodlar teslim ediliyor. Bundan sonrası ise biraz uzmanlık gerektiriyor. Sanal POS kurulumu, yazılımcıların bile hakkında araştırma yapmasını gerektiren bir konu. Firma sahibinin kodlama hakkında bir fikri yoksa işi profesyonellere devretmesi gerekiyor.

Türkiye’de neredeyse her yeni güne yeni bir e-ticaret sitesi ile uyanıyoruz. Kimileri spesifik alanlarda faaliyet gösterirken kimileri daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olabiliyor. Son zamanların modası ise pazar yeri konseptine sahip e-ticaret siteleri. Özellikle tasarımcıların kendi mağazalarını oluşturup ürünlerini satabildikleri siteler çok gözde. Sanal POS başvurusu ve kurulum işlemleri en çok bu tür yeni kurulan, küçük ölçekli e-ticaret sitelerini zorluyor. Yetenekli insanlara, yeteneklerini nakde dönüştürme imkanı tanıyan bu e-ticaret siteleri, aynı zamanda büyük kitleleri de özel ve niş ürünlerle buluşturarak çağın tüketim anlayışına uygun bir iş yapıyor. Bürokratik Sanal POS başvuru işlemleri bu dünyaya pek yakışmıyor maalesef. Dünyayı kolaylaştıran, fırsatlar sunan ve zamanın ötesinde bir kazanç sistemi kuran bu yapıların mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Bu noktada start-up e-ticaret sitelerinin araması gereken şey “Sanal POS başvurusu nasıl yapılır?” değil, “Alternatif ödeme şekilleri nelerdir?” olmalıdır.

Sanal POS yerine alternatif modeller

“Ne finans uzmanıyım ne de bilgisayar mühendisi, kendime kolay bir hazır e-ticaret yazılımı seçtim ve her şey tıkır tıkır işliyor. Tek ihtiyacım olan şey, en az bu kadar pratik bir ödeme sistemi modülü” diyorsanız işte bu noktada karşınıza iyzico çıkıyor.

Tüm işlemlerinizi pratik bir şekilde tamamlayıp 48 saat içinde kullanmaya başlayacağınız bir ödeme sistemi alternatifi olan iyzico, sizi ne karmaşık belgelerle ne de başvuru işlemleri ile uğraştırır. Üye olursunuz, size kolay bir kod verilir ve bunu nasıl entegre edeceğiniz anlatılır. Hızlı bir şekilde sistemi sitenize kurup denersiniz. 48 saat içinde ise gerçek ödemeleri almaya başlayabilirsiniz. Güvenlik sertifikaları için ayrıca başvurmanıza gerek kalmaz çünkü iyzico PCI Hizmet Sağlayıcısı’nın “Level 1” sertifikasına sahiptir ve hem sizi hem de müşterilerinizi koruyacak yeterliliğe sahiptir.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay