Sevgililer Günü Online Alışveriş Karnesi 2018 [İnfografik]

iyzico Posted on 2 dakika

“Nereden çıktı bu 14 Şubat Sevgililer Günü” dediğinizi duyar gibiyiz. Her yıl tüm dünyada, çiftlerin birbirlerine sevgisini özel hediyelerle gösterdikleri bugünün köklerinin Roma döneminde üç gün süren bir festivale kadar gittiği düşünülüyor. Kimilerine göre de ilk resmi 14 Şubat, Aziz Valentine adına yapılan kutlamalarla hayatımıza girerken aslında bu özel gün hakkında tarihsel olarak çok net bir bilgi elimizde bulunmuyor. Ancak artık verilerle desteklenen ve kesin olarak bildiğimiz bir şey var; her sene 14 Şubat Sevgililer Günü’nde birbirimize hediye almaya bayılıyoruz!

Dijitalleşen alışveriş alışkanlıklarımız da sevdiğimize en güzel, en özel, kimi zaman da “en hesaplı” hediyeyi almamıza imkan sağlıyor. iyzico olarak sanal pos, mobil ödeme hizmeti kullanıcılarının e-ticaret alışkanlıklarına bakarak 14 Şubat karnemizin bir resmini çıkardık.

14 Şubat Sevgililer Günü haftasının ve 12 aylık geçmiş alışveriş davranış verisinin karşılaştırmalı analiziyle, iyzico veri ekibi tarafından hazırlanan bu infografiğin öne çıkan bulgularından bir tanesi; farklı ürün kategorilerindeki sepet ortalamasındaki dalgalanma.

Hediyelik eşya, çiçek, giyim ve kozmetik sektöründeki alışveriş miktarı karşılaştırıldığında, kozmetik ürünlerin sepet ortalamasının diğer zamanlara göre en çok düşüş gösteren sektör olduğunu gördük. Yani kozmetik sektörü dışında pahalı ürünleri tercih ederken kozmetikte tercihimiz ucuz ürünler oldu.

Bir diğer dikkat çeken veri; tatil sektörünün mobil cihazlarda yaptığı 14 Şubat kampanyalarının işe yaradığına işaret ediyor. Mobil tatil alışverişleri, %26’lık artışla bu senin en yüksek büyümesini gösterirken diğer sektörlerde fazla bir değişim gözlenmedi.

Son olarak gelelim üniversitelerin ve takımların Sevgililer Günü alışverişlerine. İTÜ ve Koç Üniversitesi’ndeki, %40 ve %39’luk alışveriş sayılarındaki artış bu üniversitelerdeki öğrencilerin sevgililerini hediyesiz bırakmadığına gösteriyor. Üç büyük futbol takımının Sevgililer Günü performansına baktığımızda da en çok sayıda alışverişin Galatasaray taraftarı tarafından yapıldığını gördük.

Her günün sevginizi gösterdiğiniz bir gün olmasını umarak, 14 Şubat online alışveriş alışkanlıklarının öne çıkan verileri için infografiğimizi detaylı incelebilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Online Alışveriş Karnesi 2018 [İnfografik]


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay