Site İçi Arama Motorunda Yapılan 4 Hata

iyzico Posted on 2 dakika

E-ticaret siteleri genel olarak çeşit çeşit, sayısız ürünün yer aldığı web siteleri oluyor. E-ticaret sitelerine gelen ziyaretçiler aradıkları ürünleri bulabilmek için site içi arama motorlarını kullanıyor. Site içi arama motorunuz ile kullanıcıları daha çok memnun etmek ve daha verimli sonuçlar almak ister misiniz?

1. Mobil Sayfaları Unutmayın
Çoğu web sitesinin trafiğinin %50’sini mobil oluşturuyor. Bu sebeple mobil kullanımının ne kadar önemli ve payının ne kadar yüksek olduğunu sakın unutmayın. Toplam trafiğinizin yarısını oluşturan kitleye daha kullanışlı bir arama motoru yapmanız, mobil cihazlara uygun site içi ara motorlarının olması kullanıcının hayatını kolaylaştırır ve işlemlerin satışa dönme oranı kesinlikle artacaktır.

2. Kategorileri Filtreleyin
E-ticaret sitelerinde kategori sayfalarına oldukça özen gösterilir, kullanıcı dostu tasarlanır, hatta iyi filtreleme araçları da barındırır. Ancak site içi arama sonuçlarında bu filtreler çoğu zaman unutulur. Arama sonuçlarında direkt olarak alakalı sonucu bulmak oldukça zorken, kategorilerin filtreleme özelliğinin olması durumunda kullanıcının işi fazlasıyla kolaylaşır.

3. Gösterilen Sonuçları Kontrol Edin
Site içi arama sonucunda yalnızca bir sonuç bulunması durumunda kullanıcının sitenizi terk etme olasılığı oldukça yüksektir. Tek sonuç olduğunu göstermek, e-ticaret sitenizde tek bir sonucun ya da ürünün olduğu düşüncesini yaratır. Bu sebeple aradığı konuya ilişkin mutlaka benzer özellikteki kategorileri, ürünleri ve hizmetleri de göstermelisiniz.

4. Arama Kutusu Boyutu
Arama kutusunun boyutu iki açıdan önemlidir. Birinci önemi; böyle bir seçeneğin ve avantajın olduğunu kullanıcıya hissettirmek, bu seçeneği kullanmaya yönelmesini sağlar. Yani çok küçük ya da yeterince görünmeyen bir yerde olan arama kutusu pek de işe yaramayabilir. Arama kutusunun boyutunun belli büyüklükte olmasının ikinci önemi ise kullanıcının hatasını görmesinde ve ne yazdığını bilmesinde etkilidir. Ne kadar büyük olacağına ise ancak sitenizde yapılan aramaların ortalama uzunluklarına bakarak karar verebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay