Sosyal Medyada Paylaşılabilir İçerik Üretmenin Yolu

E-ticaret firmanız için sosyal medyada paylaşılabilir ve ilgi çeken içerikleri nasıl yazabileceğiniz ile ilgili ipuçları vereceğiz, ancak hayal gücünüzü özgür bırakırsanız aslında hiç de zor olmadığını unutmayın.

Etkileyici Görseller
Etkileşim ve kolay anlaşılabilmek için görsellerin çok önemli olduğu bir gerçek. Görsel olarak hangi türde içerikler yayınlayabileceğiniz konusunda kafanızda soru işaretleri varsa, yardımcı olalım. “Görsel”ler yalnızca fotoğraf olmak zorunda değil. Yaratıcı tasarımlar, etkinlik fotoğrafları veya ürünlerinizin fotoğrafları bu konuda size fazlasıyla yardımcı olabilir. Düzenlediğiniz ya da katıldığınız etkinliklere ait fotoğraflar sektörde aktif bir rol oynadığınızı gösterir ve müşterilerinizin gözünde güvenilirliğiniz artar. Dikkat etmeniz gereken nokta görsellerin paylaşacağınız ağa uygun hale getirilmesi. Görselleri her sosyal mecraya uygun boyutlara düzenlenmeyi unutmayın.

İlgi Çekici Videolar
– Online satışını gerçekleştirdiğiniz ürün ya da kıyafetin nasıl kullanıldığı ile ilgili örnek videolar,
– Çalıştığınız veya hizmet verdiğiniz alanda öğretici ya da bilgilendirici videolar,
– Akıllı telefon yardımıyla insanların ürününüz, hizmetiniz ya da mağazanızla ilgili yorum ve geri dönüşlerinin yer aldığı videolar çekebilirsiniz.

Videonuzu çekip yayınlanabilir hale getirdikten sonra bunları Youtube, Dailymotion, Vimeo ve Facebook gibi platformlara yüklemeyi sakın unutmayın. Yazılı içerikler yerine her zaman videoların çok daha etkili olduğu bir gerçek. Youtube’un Google’dan sonra dünyanın en büyük ikinci arama motoru olduğunu hatırlatmamızda fayda var!


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication