Tek Tıkla Ödeme, Tercih Edilme Sebebiniz Olacak

iyzico Posted on 3 dakika

Hız, e-ticaret dünyasının anahtar kelimesi. Buna rağmen hala internetten alışveriş yaparken ödeme ekranına geldiğimizde bizden sayfa sayfa, satır satır form doldurmamızı isteyen e-ticaret siteleri mevcut.İnsanların internetten alışveriş yapmayı tercih etme mantığıyla tamamen ters düşen bu düzen, kredi kartı saklama ve tek tıkla ödeme, yani one click check-out denilen sistemle çözüme kavuşuyor.

Kredi kartı bilgilerinin saklanmasını mantıklı bulan ve alışverişlerinde bunu tercih eden kitle, internetten alışveriş yapmayı güvenli bulmayan kitlenin tam karşı açısında duruyor ve her geçen gün bu iki küme arasında ciddi bir eleman transferi yaşanıyor. Çünkü kredi kartı saklama çoğu zaman bilgileri elle girmekten daha güvenli bir yöntem olarak çıkıyor karşımıza.

İnternetten ödeme almanın en pratik ve hızlı yolu olan iyzico, hayata geçtikten kısa bir süre sonra kredi kartı saklama özelliği ile avantajlarına bir yenisini daha ekledi. Küçük ve orta ölçekli e-ticaret siteleri için hayati önem taşıyan iyzico ödeme sistemi, hızlı ve pratik olma felsefesini bu özellikle pekiştirmiş oluyor. Farklı kredi kartlarına taksit imkanı ve kart bilgilerini saklama iyzico’yu yalnızca küçük ve orta ölçekli işletmeler için değil büyük ölçekli işletmeler için de oldukça avantajlı bir hale getiriyor.

Tek Tıkla Ödeme Nedir?
Tek tıkla ödeme, kredi kartı saklama hizmetinin en önemli avantajıdır. Kullanıcılar kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini tek sefere mahsus olmak üzere iyzico ile paylaşır ve bunun PCI-DSS güvenlik sertifikalı çözüm sayesinde saklanmasını sağlarlar. Bu güvenlik sertifikası, kişilerin bilgilerinin üçüncü şahıslarla ve kurumlarla paylaşılmasını imkansız hale getirir. Daha sonraki alışverişlerinizde ödeme seçeneği olarak iyzico’yu seçtiğinizde yeniden bilgilerinizi girmenize gerek kalmaz, tek tıkla kayıtlı bilgiler üzerinden işleminizi yapar ve alışverişinizi hızlı bir şekilde tamamlarsınız.

Bu sisteme “token oluşturma” adı verilir. Kredi kartı saklama hizmetinden faydalanmak isteyen şahıslar kredi kartı karşılığı olan token üye iş yerlerine iletir ve bu veriler PCI-DSS güvenlik sertifikalı sistemde tutulur. Bu bilgileri bir kez paylaşan müşteri yalnızca satın al, alışverişi tamamla gibi son adım butonlarına basarak işlemini token üzerinden gerçekleştirilir. Yani müşterilerin kredi kartı bilgileri asla alışveriş yapılan e-ticaret sitesinin sisteminde tutulmaz.

Rekabetin çok fazla ve zorlu olduğu e-ticaret sektöründe onlarca rakibi olan bir işletmenin ikinci kez tercih edilmesinin sebebi ürün çeşidi ve kalitesiyle birlikte sağladığı pratik çözümlerdir. Sattığınız ürün istediğiniz kadar iyi, güzel ve kaliteli olsun. Eğer müşterilerinizin hayatını kolaylaştıracak çözümler sunamıyorsanız mutlaka sizinle aynı ürünü satan ama çok daha pratik bir e-ticaret sitesi bulunacaktır. iyzico öncelikle hızlı ve masrafsız kurulum daha sonra da düşük komisyon oranları ile sizin hayatınızı kolaylaştırır. Kredi kartı bilgileri saklama ve tek tıkla ödeme hizmeti ile de müşterilerinizin hayatını kolaylaştırarak her açıdan avantajlı bir hizmet sunar. Siz de bu hizmetten faydalanmak Kayıt Ol sayfasına girerek test hesabınızı oluşturabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay