Teknoloji Sektöründeki Firmalar İçin E-Ticaret Etkinliği İpuçları

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de e-ticaret pazarının lideri olan elektronik ürünler, gelişen teknolojilerle birlikte kendilerini hızla yeniliyor. Her yenilikle birlikte de yeni cihazlar tanıtılıyor ve insanların bu ürünlere olan ilgisi gittikçe artıyor. Trilyon dolarlarla ölçülen e-ticaret pazarının neredeyse yarısını kaplayan teknolojik ürünler üzerinden bir e-ticaret hizmeti sunacaksanız bazı ipuçlarıyla etkinliğinizi geliştirebilir ve satış trafiğinizi arttırabilirsiniz.

Ürün Özelliklerini İyi Açıklayın

Piyasaya yeni çıkan bir teknolojik ürünü pazarlamanın en iyi yollarından biri, ürünün özelliklerini en iyi şekilde açıklamaktır. Kullanıcıların anlamayacakları terimlerle bilgi karmaşası yaratmak yerine hangi özelliğin pratikte ne işe yarayacağını ve hayata ne gibi ekstra özellikler katacağını basit bir şekilde anlatmak, müşteri ile e-ticaret firmasının ortak paydada buluşmasına yardımcı olacaktır. Kaliteli, özgün ve doyurucu içerikler aynı zamanda arama motorlarındaki görünürlüğünüzü de artıracak ve daha çok kişiye ulaşmanızı sağlayacaktır.

Yeni ve Dikkat Çekici Özelliklerini Vurgulayın

Sunduğunuz ürünün diğer ürünlerden ayrılmasını sağlayan özelliklerine vurgu yapın. Yeni ve ayrıcalıklı bir sınıfa ait olmanın yolunun bu teknolojik ürüne sahip olmaktan geçtiği fikrini kullanıcıya yansıtmak, alışveriş işleminin başarıyla sonuçlandırılmasını ve satışların artmasını sağlar.

Ürünlerinizin Her Açıdan Fotoğrafını Çekin

Geleneksel mağazacılığın yerini almaya başlayan e-ticaretin en büyük handikabı olan ürünü yeterince inceleyememe durumu, her açıdan çekilen fotoğraflarla büyük oranda ortadan kaldırılabilir. Bir akıllı telefon satacaksanız farklı açılardan ve her bir kenarındaki girişlerle tuşları gösteren fotoğraflar paylaşmak, kullanıcıların akıllarındaki birçok soruya cevap bulmalarına ve ikna olmalarına yardımcı olur.

Ürün Kıyaslama Seçeneği Sunun

Farklı markaların aynı sınıftaki ya da yakın tarihlerde çıkan teknolojik ürünlerinin kıyaslanabilmesi, kullanıcılar için seçim yapma konusunda yardımcı olacaktır. Farklı 2 markanın fotoğraf makinelerini ya da akıllı telefonlarını seçme şansı sunarak özelliklerini yan yana getirmek, sonraki alışverişler için de e-ticaret sitenizin kullanıcıların aklında yer etmesini sağlar.

Ürün Filtreleme Sistemlerinden Yararlanın

Hedef ürün yerine alternatiflere de açık olan kullanıcılar için ekstra önem taşıyan filtreleme seçeneği, yakın özellikteki teknolojik ürünleri bir araya getirir. Mesela akıllı telefonlar için belli bir fiyat aralığı, renk, işlemci özelliği, hafıza, ekran genişliği gibi farklı filtreleme seçeneklerini tüketicilere sunarak onların istedikleri ürünlere daha hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Sitenizin Tasarımını Basit Tutun

Sepet terk durumunun sebepleri arasında yer alan ilginin başka mecralara çekilmesi, tıklanınca farklı sayfalara yönlendiren banner, link ve görsellerden kaynaklanır. E-ticaret sitelerinin özellikle ödeme sayfaları mümkün olan en sade şekilde tasarlanmalı ve ödeme işlemine yardımcı olacaklar dışında hiçbir unsur bulunmamalıdır. Ayrıca sitenin genel tasarımında da renkler, kategoriler, arama seçenekleri, filtreler ve diğer unsurlar göz yormayan pratik tasarımlarda olmalıdır.

Sitenizi Mobil Uyumlu Yapın

E-ticaretin yükselen yanı mobil pazarlama, başarı için olmazsa olmaz alanlardan biri konumunda. 36 milyon internet kullanıcısının bulunduğu Türkiye’de 10 milyonu aşkın online alışveriş müşterisi bulunuyor. Bu müşterilerin neredeyse tamamı aynı zamanda mobil cihaz kullanıcısı. Bir e-ticaret sitesi, ürün ve hizmetler hakkında bilgi alırken en sık başvurulan araç olan mobil cihazlara uyumlu değilse kullanıcıların tercihleri arasında yer almayacaktır. Görsellerden ödeme sayfasına kadar her alan mobil uyumlu olarak tasarlanmalıdır.

İçerik Pazarlamaya Ağırlık Verin

Sitenin tasarımı ve ürün çeşitliliği ile kalitesi kadar arama motorlarında da üst sıralarda yer almak, başarılı bir e-ticaret girişimi için gereklidir. SEO uyumlu makaleler, müşterilerin bilgilendirildiği blog içerikleri ve açıklamalar, hem arama yapan kullanıcıları sayfanıza yönlendirecek hem de e-ticaret sitenizin güvenilir bir kaynak olarak bilinirliğini pekiştirecektir.

Güvenli E-ticaret Altyapısı Oluşturun

Tüm dünyada büyük bir sorun olarak devam eden fraud yani sahtecilik, kullanıcıları internetten alışveriş yapmaktan en çok vazgeçirten nedenlerin başında geliyor. İnternet sağlayıcılar ve bankacılık kuruluşları tarafından geliştirilen 3S Secure, SSL Sertifikası gibi önlemler ise güvenli e-ticaret için en büyük gerekliliklerdendir. Bu güvenlik önlemleri, e-ticaret sitenizden alışveriş yapacak kullanıcıların kart bilgilerinin ve kişisel bilgilerinin kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmemesini sağlar. Bilgilerinin hiçbir sorun yaşanmayacak şekilde saklanacağını bilen kullanıcılar için güvenli e-ticaret ile markanız sezgisel olarak birbirlerini çağrıştırmaya başlayacaktır. Etkinliği arttırmak için reklamdan daha etkili bir yol.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication