Yaz Aylarında Satışlarınızı Arttırmak İçin Neler Yapabilirsiniz?

Tatil ürünleri satan e-ticaret siteleri bir kenara bırakılırsa yaz ayları, online alışveriş dünyasının durgunlaştığı bir dönemdir. İnsanların tatile çıktıkları ve internet kullanımının diğer dönemlere göre daha düşük olduğu bu zamanlarda e-ticaret sitelerinin satış trafikleri de belli bir oranda düşer. Durgunluğu aşmak ve geri dönüşleri sağlayarak satışları diğer dönemlerdeki seviyelere yaklaştırmak içinse uygulanması gereken birkaç yöntem bulunuyor.

Yaz Ruhu Yansıtılmalı

Öncelikle kullanıcılarda olduğu gibi e-ticaret firmaları da yaz mevsiminin ruhunu yansıtacak bir havaya bürünmelidir. Fiziksel mağazalarda yılbaşında ya da Sevgililer Günü gibi özel günlerde dekorasyonun değişmesi, e-ticaret sitelerinin de deneyebileceği bir yöntemdir. Yaz mevsimine uygun renkler ve figürler, online alışveriş sitesinin tasarımında yer almalı, banner ve reklamlarda da yaz temasına uygun görseller kullanılmalıdır.

Var Olan Müşterilere Odaklanılmalı

E-ticaret firmaları, yaz döneminde yeni müşterilere yönelmek dışında enerjilerini ve birikimlerini var olan müşterileri yeni alışverişe teşvik etmek için harcamalıdır. Önceki dönemlerde alışveriş yapan müşterilere e-posta pazarlama yoluyla özel kampanyaların varlığı duyurulmalı, hatta kişiye özel indirimler ve ücretsiz kargo gibi fırsatlar sunulmalıdır. Günlük, saatlik, sepet tutarı ya da veya ürün adedine göre indirim seçenekler sunularak önceki müşterilerin tekrar internetten alışveriş yapması sağlanmalıdır.

Mobil Kullanıcı Yakalanmalı

Tatil bölgelerinde kalabalıklaşan insan topluluklarını yakalamak için mobil e-ticarete ağırlık verilmeli. Online alışveriş sitesinin mobil uyumluluğu ya da mobil uygulama geliştirilmesine ek olarak sosyal medya kullanıcılarına yönelik reklam ve tanıtım kampanyaları geliştirilmelidir. Kullanıcılarla sosyal medya siteleri üzerinden doğrudan iletişim kurulması, takipçilere fırsatlar sunulması ve dönemlik yarışmalar düzenlenmesi, hem markanın bilinirliğini hem de satışları arttırır.

Sezona Uygun Ürünler Sunulmalı

Tüketicinin ruhunu ve mevsimin havasını yakalamak için döneme uygun ürünler özellikle ana sayfada ön plana çıkarılmalıdır. Hem çocuklar hem de yetişkinler için yazın taşıdığı anlama uygun koleksiyonlar geliştirilirken tanıtım çalışmalarında da bu ürünlere ağırlık verilmelidir. Sezon dışı ürün ve hizmetlerin satışı devam etse de reklam bütçesi ve enerji, bu kategoriler için harcanmamalıdır. Ayrıca önceki yılların benzer dönemleri ve rakip e-ticaret firmalarının yaz döneminde yüksek talep gören ürünler incelenerek bu yönde planlama yapılmalıdır.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication