Bir E-Ticaret Sitesi İçin SSL Sertifikasının Önemi Nedir?

iyzico Posted on 3 dakika

E-ticaret sitelerinin en büyük handikaplarından biri olan güvenlik konusu, Türkiye’de e-ticaret sektörünün sahip olduğu yüksek potansiyele rağmen yeterince hızlı büyümemesinin de en büyük sebebi olarak çıkıyor karşımıza. Aslında burada asıl handikap e-ticaret sektörünün güvenli olmayışı değil, hem hizmet veren hem de hizmet alan tarafında bilgi eksikliği ya da bilginin ve donanımın gerektiği gibi aktarılamaması diyebiliriz. Online alışverişte güvenlik konusunda alıcılar tatmin olmadıkları sürece e-ticaret sitelerinin hem klasik alışveriş seçeneğiyle mücadele etmeleri hem de aralarındaki rekabette öne geçmeleri zorlaşıyor.

Fiyat Kadar Güvenlik de Önemli
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki müşterilerin bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapması ve potansiyel alıcıdan sadık müşteriye dönüşmesi için uygun fiyat politikası ve pratik kullanım kadar sağladığı güvenlik hissinin de payı büyük. Yani bir müşteri, alışveriş yapacağı siteye kişisel bilgilerini vereceği için güvenlik ihtiyacı hissediyor ve bilgilerinin emin ellerde olduğunu anlamak istiyor.

Kart Bilgilerini Şifreler
1996 yılında dönemin ağ tarayıcı lideri Netscape tarafından geliştirilen SSL Sertifikası, bu güvenlik sorununu çözmek için ortaya çıktı ve hızla benimsenerek temel ihtiyaçlar arasına girdi. Peki, SSL sertifikası nedir ve ne işe yarar? Bir çeşit şifreleme sistemi olan SSL sertifikası, bir alışveriş işlemi sırasında kredi kartı bilgilerinizi e-ticaret sitesinin ödeme sayfasına yazdığınızda, bilgilerinizin özel bir şifreleme yöntemi kullanılarak bankanıza gönderilmesini sağlar. Ve aynı şifreleme yöntemiyle de e-ticaret firmasına bankanız tarafından dönüş yapılarak ödeme işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Kötü Niyetli Kullanıma İzin Vermez
SSL sertifikası bulunan e-ticaret sitelerine, http:// yerine https:// kullanarak gireceğiniz için adres çubuğunda bu ibarenin bulunduğu sitelerin güvenli olduğunu anlayabilirsiniz. Çünkü yetkili bir şirket tarafından onaylanan SSL sertifikası ile adres https:// kullanıma açılır ve bu sertifikanın bulunduğu sitelerden yapılan alışverişlerde vereceğiniz kredi kartı bilgileriniz kopyalanmaya karşı şifrelenerek bankanıza gönderilir ve işlem gerçekleştirilir. Tahmini ve ele geçirilmesi pek mümkün olmayan bu şifre kombinasyonları sayesinde kart bilgileriniz 3. kişilerle paylaşılmaz ve kopyalanarak kötü amaçlarla kullanılmasının önüne geçilir.

Müşteri Memnuniyeti ve Artan İşlem Hacmi
Sanal POS ile alışveriş yapma imkanı sunan e-ticaret firmaları, üyelik sistemi ve kart saklama özellikleriyle tekil alıcıları sabit ve sadık müşterilere dönüştürmek için güven aşılamalıdırlar. Kredi kartı ya da banka kartı gibi bilgilerin paylaşıldığı, yüksek limitlerin ve büyük kişisel hesapların konuşulduğu böyle bir ortamda müşteri, bilgilerini ve kartlarını ne kadar güvende hissederse alışverişlerini o e-ticaret firmasından yapma sıklığı da aynı oranda artacak ve bir alışkanlık halini alacaktır. Aynı zamanda SSL sertifikası sahibi olmayan e-ticaret firmaları, müşterilerinin kart bilgilerinin kötü niyetli 3. kişiler tarafından kopyalanıp kullanılması durumunda kart güvenliğini sağlayamadığı için ciddi tazminatlar ödemekle yükümlü kılınabilirler.
Sanal POS anlayışına yeni bir soluk getiren iyzico sanal POS’lar, sadece 48 saat içerisinde kullanıma hazır hale gelecek kadar pratik olmalarının dışında, sundukları SSL sertifikalarıyla da bu tip olumsuz durumların ve güvenlik açıklarının önüne geçiyor. Evraklar, boş geçen zamanlar ve ayrıntılarla uğraşmadan sanal POS sahibi olabileceğiniz iyzico e-ticaret paketleri, profesyonel ve güvenli bir e-ticaret sitesi oluşturmanız için bütün seçenekleri sunar.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay