E-ticaret Sitelerinin “Hakkımızda” Sayfasında Cevabı Bulunması Gereken 7 Soru

iyzico Posted on 4 dakika

Bir e-ticaret sitesinin satış grafiğinin artmasında ve başarılı olmasında “hakkımızda” sayfasının da önemli ölçüde etkisi bulunuyor. Hakkımızda sayfası ile dünyanın her yerindeki potansiyel müşterilere ulaşabilir ve onları harekete geçmeye teşvik edebilirsiniz. Ziyaretçileri satın almaya teşvik edici, SEO ve marka görünürlüğü yüksek bir e-ticaret sitesi için hakkımızda bölümünde bazı sorulara cevap verebilmelisiniz.

Hakkımızda sayfasını ziyaret eden kullanıcı, sizden alışveriş yapmaya veya hizmetten yararlanmaya niyetli olsa da doğru kararı verdiğinden emin olmak istiyor ve beklentilerini karşılayabilecek bir firma bulduğuna dair şüphelerini ortadan kaldırmak istiyordur. Firmanız hakkında ayrıntıları paylaşarak potansiyel müşterinizle bir güven ilişkisi kurabilirsiniz. Ziyaretçilerin güvenini kazanmak ve rakipleriniz arasından tercihinin sizin firmanız olmasını sağlamak için ziyaretçilerinizin keyifle ve merakla okumak isteyeceği bir hakkımızda sayfası hazırlamalısınız. Bulunduğunuz sektör ve hedef kitlenize göre bir dil belirleyerek birtakım soruların cevabını veren bir hakkımda sayfası hazırlamalısınız. İşte Hakkımızda bölümünde mutlaka cevaplamanız gereken o sorular:

-Kimsiniz, hangi alanda faaliyet gösteriyorsunuz?


İnsanları etkilemek için güçlü bir başlangıç yapmak istiyorsanız, markanızın nasıl geliştiği hakkında bilgi vermelisiniz. Bilgiyi en kolay ve en kalıcı şekilde içselleştirmenin yolu bilgiyi hikayeleştirmek olacağından, mesajınızı hikaye anlatarak vermelisiniz. İşe nereden başladığınızı ve karşılaştığınız zorlukları çok sıkmayacak şekilde anlatmalısınız. Böylece ziyaretçilerinizde iz bırakabilirsiniz.

Misyonunuz ve vizyonunuz nedir?


İnsanlar ortak değerler olduğunda destek verme eğiliminde olurlar. Bu nedenle misyonunuzu ve vizyonunuzu açıkça belirtmelisiniz. Belirli sorunları nasıl ele aldığınızı ve nasıl başa çıkacağınızı vurgulayarak kullanıcı sadakati sağlayabilirsiniz.

Köklü bir şirket misiniz?


Ziyaretçinin takdirini kazanmanız, onların potansiyel müşteriniz haline gelmesinde etkili olacaktır. İşe nereden başladığınızı, ne kadar yol aldığınızı ve bu süreçte şirketinizin elde ettiği başarıları hakkımızda sayfasına ekleyerek müşterilerde güven duygusunu sağlamlaştırabilirsiniz. Bunun için de hakkımızda sayfasına şirketinizin bir zaman çizelgesini ekleyebilirsiniz.

-Şirketinizde kimler hangi pozisyonda çalışıyor?


Müşteri güveni oluşturma noktasında, şeffaflık büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra insanlar, ekibindeki insanları bir aile gibi gören şirketleri daha fazla destekleme eğiliminde olabiliyor. Bu doğrultuda ziyaretçide güven oluşturabilecek ve satın almaya teşvik edecek başarılı bir hakkımızda sayfası için depo çalışanlarından müşteri sorumlusuna kadar şirket çalışanlarınızın listesini gösterebilirsiniz. Sayfanın sağlam bir temel taşı olarak ekip üyelerinizin kişiliğini anlatan kısa bir biyografi ve yüksek kalitede profesyonel fotoğraflarını da sayfaya ekleyebilirsiniz. Ekibinizdeki kişilerin çalışma ortamını ve şirket kültürünü yansıtan görsel içerikler, metinden çok daha fazla etkili olacaktır.

-Ödülleriniz var mı?


Şirkete güvenmek için neden arayan ziyaretçiler başarıya dair somut bir kanıta ihtiyaç duyarlar. Güven algısını artırmak için basında önemli yayınlarda kendinize yer bulduysanız veya ödül aldıysanız bu bilgileri hakkımızda sayfasında mutlaka gösterin. Ayrıca sektördeki ya da Türkiye’deki önemli yayıncılarla yaptığınız röportajları, dijital sertifikalarınızı da ekleyebilirsiniz.

-Müşteriler memnun mu?


Hizmet verdiğiniz kişilerin markanız hakkındaki yorumları, sitenizi ilk kez ziyaret edenlerin algısını etkileyeceğinden hakkımızda sayfasına hizmet verdiğiniz kişilerin markanız hakkındaki yorumlarına yer verin. Olumsuz yorumlara verilen çözüm odaklı ve nazik yanıtlar da marka algınızı sağlamlaştıracaktır.

-Kimleri destekliyorsunuz?


Kimi tüketiciler ürün veya hizmet alacakları şirketlerin kazançlarını nasıl değerlendiğini, başkalarına yardım etmek için parayı nasıl harcadığını bilmek isteyebiliyor. Şirketin iyi amaçlar için harcamalar yapması ziyaretçilerin şirkete sempati duymalarından etkili oluyor. Bu nedenle hakkımızda sayfasında desteklediğiniz ve bağış yaptığınız hayır kurumlarının, organizasyonların ya da vakıfların logolarını bulundurabilirsiniz.


Ana menüde veya sitenin Footer bölümünde ziyaretçileri Hakkımızda sayfasına yönlendirecek bir alan yaparak bu sayfanın kolay erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz. Hakkımızda sayfanızı zaman zaman güncelleyerek sitenizi yeni ziyaret eden kişilere daha güncel bilgiler sunabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay