iyzico ile Kolayca: Yumurta Kapınızda Doğallığı Evlerimize Ulaştırıyor

iyzico ile Kolayca serimizin yeni yazısındaki konuğumuz, kendi çiftliklerinde özel olarak yetiştirdikleri gezen tavuk yumurtalarını müşterileriyle buluşturan Yumurta Kapınızda markasının kurucusu Merve Karamete oldu. Karamete, markanın kuruluş sürecinden iyzico ile ödeme alma deneyimlerine kadar tüm süreçleri içtenlikle paylaştı.

Yumurta Kapınızda markasının kuruluş sürecinden bize bahseder misiniz? Bu iş fikri nasıl oluştu?

Aslında bizim evin çiftçisi eşim Yiğit Karamete. Kendisi kökleri Osmanlı’ya kadar dayanan Gelibolu’daki aile çiftliğimizde 6. jenerasyon olarak yem ve tohum üretimi yaparken, ben ise 14 yıllık iş hayatında banka, iletişim ve perakende sektörlerinde pazarlama müdürü olarak çalışan bir beyaz yakalıydım.

Hikayemiz 2016 yılında oğluma hamile kaldığım dönemde başladı. Bu dönemde herkes gibi ben de sağlıklı beslenme için ‘’gerçek ürünlere’’ ulaşmaya çalışıyordum. Yumurta hamilelikte bebeğin beyin gelişimi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için en önemli besin kaynaklarından birisi olduğu için ‘’gerçek ve doğal” yumurtaya ulaşmak benim için çok önemli oldu. Bu süreçte endüstriyel üretimde tavuklara doğal olmayan birçok yöntem uygulandığını da öğrenmiş olduk.

Bunun üzerine oğlumuz için en doğal ve katkısız yumurtayı üretmek adına kendi çiftliğimizde kolları sıvadık. İlk aşamada kendimiz için başladığımız yumurta üretimini, yakın çevremizden gelen talepler doğrultusunda kapasitemizi artırarak iş modeli haline getirdik ve 2 yıl içerisinde Yumurta Kapınızda severler ile kocaman bir aile olduk.

-İş modelinizi hayata geçirdikten sonra ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Bizim amacımız ve ana ilkemiz en taze şekilde yumurtamızın sevdiklerimizle paylaşılması yönünde. Bu nedenle zincir marketlerden uzak durup, arada hiçbir aracı olmadan her hafta en taze şekilde yumurtalarımızı kapıya kadar teslim ediyoruz. Bu süreçte yaşadığımız sorunların en başında tahsilat konusundaki sıkıntılar geliyordu.

-İşin ödeme adımında aklınızda nasıl bir plan vardı?

İş modelimiz sıcak satış olduğu için, ilk olarak planımız teslimat sırasında nakit ödeme alınması yönündeydi. Ancak herkesin hayatında kredi kartının önemli bir ödeme yöntemi olması nedeniyle bizden de bu şekilde bir beklenti oluşmaya başladı. Bu sebeple biz de bu konuda bir arayışa girdik ve iyzico Link Çözümü’nü incelediğimizde, aslında beklentilerimizi tam olarak karşıladığını fark ettik.

-iyzico Link Çözümü hayatınızı hangi alanlarda kolaylaştırdı?

Eski bir bankacı olarak söyleyebilirim ki online ödeme sırasında yaşanan sahtecilik işlemleri, tüm müşterileri tedbirli olmaya itiyor. Güvendikleri sitelerden rahatlıkla alışveriş yaparken, yeni tanıştıkları sitelere karşı haliyle daha temkinli yaklaşıyorlar. Bundan dolayı müşterilerimizin online ödeme adımında bize duyacakları güven çok önemliydi. iyzico, sektördeki birçok dev markaya ödeme sistemi altyapısı sunması nedeniyle müşteriler tarafından bilinen bir ödeme yöntemi.

Duyulan bu güvenle birlikte Link Yöntemi sayesinde müşterilerimiz kredi kartları ile kolayca alışveriş yapabiliyorlar, biz de kolaylıkla tahsilatlarımızı almış oluyoruz.

Bugüne kadarki iyzico deneyiminizi nasıl özetlersiniz?

iyzico ile çalışmak bizim için bir ayrıcalık olurken müşteri tarafında da güven demek. Entegrasyon kolaylığı, hizmet kalitesinin yüksekliği, ödemelerimizin sistematik olarak belirlenen tarihte yapılması sayesinde finansal akışımızın kolay planlanmasını sağlıyor.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication