Tam 1 Milyon Korumalı Alışveriş’in Ardından

Türkiye’de internet alışverişlerine karşı duyulan güven problemi, e-ticaret ekosisteminin büyümesinin önündeki en büyük engellerden biriydi. İşte iyzico Korumalı Alışveriş, tam da bu probleme bir çözüm olarak geliştirildi. Sunduğu 7/24 canlı chat servisi ve iptal/iade süreçlerindeki desteği ile tüketicilerin güven problemini ortadan kaldıran iyzico Korumalı Alışveriş, kısa süre içerisinde tam 1 milyon kullanıcı sayısını ve işlem barajını aşmayı başardı! 

Elbette bu 1 milyon işlem, bize e-ticaret dünyasıyla ilgili birçok içgörü sundu ve tüketicilerin davranışlarını daha iyi anlayabilmemizi sağladı. İşte bu 1 milyon alışveriş içerisinden öne çıkan bazı veriler:

Tam 1 Milyon Korumalı Alışveriş’in Ardından

-Bugüne kadar birçok infografikte ortaya çıkan veri, yine değişmedi. Korumalı Alışveriş ile en fazla harcama yapılan sektör, tekstil oldu.

-1 milyon alışverişin ortalama sepet tutarı: 176 TL .

-En pahalı sepet tutarları, telefon alışverişlerinde ortaya çıktı. Korumalı Alışveriş ile yapılan telefon alışverişlerinin ortama sepet tutarı 2000 tl olurken, Korumalı Alışveriş’in kullanılmadığı telefon alışverişlerinin ortalama sepet tutarı 1200 TL oldu.

-Kırtasiye ürünleri özelinde dikkat çekici bir veri ortaya çıktı. Korumalı Alışveriş ile yapılan kırtasiye alışverişleri, Korumalı Alışveriş’in kullanılmadığı kırtasiye alışverişlerinin tam 2 katı oldu. Satın alınan her 3 kırtasiye ürününden 2’si, Korumalı Alışveriş ile satın alındı.

-Tam 128 alışveriş yapan bir tüketici, Korumalı Alışveriş’in şampiyonu oldu!

-Korumalı Alışveriş’in kullanılmadığı işlemler gece 22:00’dan sonra düşüş trendine girerken, Korumalı Alışveriş kullanıcıları saat 23:00’e kadar alışverişe devam etti.

Bu 1 milyon işlem, bize tüketicileri daha iyi tanımak için birçok değerli içgörü sunarken, destek sunduğumuz tüketicilerden de yüzümüzü gülümseten birçok mesaj aldık. İşte o mesajlardan bazıları:

“Harika bir destek sisteminiz olduğunu fark ettim. Doğru cevabın en erken yarın geleceğini düşünüyordum, çok şaşırdım.”

“Çok teşekkür ederim, bu olayla firmanızın önemini anladım. Bundan sonra alışverişlerimde sizi kullanacağım.”

“Çok teşekkür ederim! İlgi ve özverili davranışınız çözüme ulaştırmanız bizleri fazlası ile memnun etti.”

“Bu yorumu okuyan arkadaşlara ithafen şunları söylemek istiyorum; bu şirket gerçekten harika dostum. Dediğim gibi gerçekten müşteri dostu bir şirket olduklarını tekrardan kanıtladılar ve sorunumu hemen çözdüler.”

Bugüne kadar iyzico Kendim İçin Korumalı Alışveriş hizmetini tercih eden tüm tüketicilere çok teşekkür ederiz!


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication