Efsane Cuma’da Satışlarınızı Artırmanın Püf Noktaları

iyzico Posted on 3 dakika

Amerikalıların kültürel bayramı Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma günü olan ve büyük alışveriş indirimlerinin yapıldığı Black Friday, erken açılıp geç kapanan mağazaları, kampanya ve promosyonları ile tüketicileri alışveriş için cezbeden bir dönem olarak biliniyor.

Son yıllarda ülkemizde de hem perakendecilerin hem tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği Efsane Cuma alışveriş davranışlarında da etkili oluyor. Verilerimize göre 2020 yılı Efsane Cuma indirimlerinde zaman ve mekan sınırını ortadan kaldıran ve temassız ödeme avantajı sunan online alışverişte işlem hacmi, önceki yıla göre yüzde 103 artış gösterdi. Veriler 2019’a göre işlem adedi ve sepet tutarında da ciddi artışlar yaşandığına işaret ediyor. 2021 yılı içinse beklentiler daha da büyük. Özellikle pandeminin etkisiyle tüketicilerin online alışverişe artan ilgisi nedeniyle, bu sene de Efsane Cuma döneminde büyük bir talep yaşanması bekleniyor.

Peki siz yılın en önemli alışveriş gününe ne kadar hazırsınız? Tüketicilerin binlerce kampanya mesajı ve reklama maruz kaldığı bu dönemde, işletmenizi fark edilir kılmak için etkili yolları sizin için derledik. Kahvenizi alın, başlıyoruz.

Bilginin Gücüne İnanın
Tecrübe her zaman önemlidir. Müşterileriniz bir önceki yıl en çok hangi kampanyalarınıza ilgi gösterdi? Hangi anahtar kelimeler ve içerikler sitenize daha çok trafik getirdi? Google Analytics gibi web araçları üzerinden ulaşacağınız bu veriler, size daha başarılı bir kampanya süreci kurgulama fırsatı verecek ve rakiplerinizin önüne geçme imkanı sunacaktır.

Hızlı Olun
Erken davranan kazanır! Kampanyalarınızdan müşterilerinizi bir an önce haberdar edin. Çünkü onlar bu büyük indirim şöleninde satın alacakları ürünleri çok daha önceden planlıyorlar. Bu karar sürecinde potansiyel müşterilerinizin karşısına çıkmanız, tercih edilmeniz için faydalı olacaktır.

Klasik ama Etkili: E-Mail Pazarlaması
E-mail pazarlaması, yıllar geçse de hala etkili. 2020 yılında pazarlamacıların yüzde 78’i, 2019’daki yüzde 71’e kıyasla e-postanın genel şirket başarısı için önemli olduğunu söyledi.

Peki böyle bir özel günde e-mail hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz? İşte birkaç püf nokta:
-Basit ve sonuç odaklı metinlerle maillerinizi zenginleştirebilir,
-Kullanacağınız yaratıcı GIF’lerle görsel anlamda alışılmışın dışına çıkabilir,
-Kitlenizi alışverişe yönlendiren ve aciliyet yaratan bir üslup kullanabilirsiniz.

Mobil Deneyiminizi İyileştirin
Araştırma sonuçları, mobil cihaz kullanıcılarının yüzde 62’sinin cihazları üzerinden bir ürün satın aldığını ortaya koyuyor. Sitenizin mobil performansını test etmek için mobil cihazınız üzerinden test ödemeleri yapabilir ve karşılaştığınız sorunları not ederek bu alanda iyileştirmeler yapabilirsiniz. Daha genel bir analiz içinse https://www.thinkwithgoogle.com/feature/testmysite/ linki üzerinden sitenizin mobil performansını ve optimizasyon fırsatlarını keşfedebilirsiniz.

Siteniz mobilde gerçekten iyi bir deneyim sunuyor mu? Sitenize gelen tüketiciler aradıklarına kolayca ulaşabiliyor mu? Yüksek bütçeli kampanyalar öncesinde sitenizin mobil deneyimini iyileştirmeniz gerekiyor.

Efsane Cuma’da yaşanacak yoğun rekabet öncesinde sizin için uygulaması kolay ancak etkili bazı ipuçlarını derledik. Yeni ipuçları için iyzico Blog’u takip etmeye devam edin!


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay