Dijital Cüzdan Nedir ve Nasıl Kullanılır?

iyzico Posted on 3 dakika

İnternetten yapılan alışverişlerin hayatımızda giderek daha fazla yer tuttuğu bu dönemde, tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak birçok uygulama da etkisini giderek artıyor. Bu uygulamalardan birisi de hiç şüphesiz ki dijital cüzdanlar. Tüketicilerin internet alışverişlerindeki en büyük önceliklerinden olan güvenliği ve kolaylığı sunduğu teknoloji ile sağlayan dijital cüzdanlar, her geçen gün daha fazla tüketici tarafından tercih ediliyor. Sizin de aklınızda bir dijital cüzdan uygulaması kullanmak varsa, gelin kullanım alanlarını ve hayatınızı nasıl kolaylaştırdığını birlikte inceleyelim.

Dijital Cüzdan Nedir?

E-cüzdan olarak da bilinen dijital cüzdanlar, tüketicilerin çeşitli ürün ve hizmetler için dijital para birimlerini satıcılarla takas ederek alışveriş yapabilmesine olanak tanıyan elektronik cihaz, çevrimiçi hizmet veya yazılım programıdır. Tüm banka kartlarını, kredi kartlarını veya ön ödemeli kartların dijital ortamda güvenle saklanmasını sağlayan ve internetten yapılan alışverişlerde bu kartlar aracılığıyla tek tıkla ödeme yapılabilmesini sağlayan dijital cüzdanlar, tüketicilerin hayatına büyük bir kolaylık sunuyor.

Dijital cüzdanların kullanımı ise çok büyük bir oranda akıllı telefonlar aracılığıyla kullanılabilen mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştiriliyor. Dijital cüzdanların fiziksel bir cihazda veya kişisel bilgisayarlarda farklı kullanımları olsa da sunduğu esneklik sebebiyle mobil uygulama üzerinden dijital cüzdan kullanımı daha fazla tercih ediliyor.

Dijital Cüzdanın Faydaları Nelerdir?

Fiziksel cüzdanlara oranla çok daha güvenli bir metod olan dijital cüzdanlar, tüketicilerin hayatını ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Gelin şimdi dijital cüzdanların faydalarını daha detaylı görelim.

-Kolaylık

Tüm alışverişlerinizde her seferinde tek tek kart bilgilerinizi girmekle uğraşmak, kabul edelim ki zorlayıcı ve vakit alan bir süreç. Dijital cüzdanlar sizi tüm bu süreçten kurtarıyor ve hayatınızı ciddi anlamda hızlandırıyor.

Bunun yanı sıra dijital cüzdanınıza bağlı olan birçok farklı kartınızla yaptığınız tüm işlemleri, tek bir dijital cüzdan uygulaması üzerinden kolaylıkla yönetebilirsiniz.

-Güvenlik

Fiziksel cüzdanınızın kaybolması veya çalınması, bir dijital cüzdana oranla fazlasıyla olası bir durum. Cüzdanınızı kaybettiğinizde tüm kartlarınızı tek tek iptal ettirmekle uğraşacağınız zorlayıcı süreci düşündüğünüzde, dijital cüzdan kullanımı çok daha mantıklı geliyor. Telefonunuzu kaybetseniz dahi dijital cüzdana ulaşmak için aşılması gereken şifreleme sistemleri, bu yöntemi çok daha güvenli kılıyor.

iyzico Mobil Uygulaması Sizi Bekliyor

iyzico mobil uygulaması, bir dijital cüzdanın sunduğu tüm avantajlarla şimdi sizi bekliyor. iyzico mobil uygulaması, kayıtlı kartlarınızla veya oluşturacağınız iyzico bakiyenizle tek tıkla ödeme yapabilmenizi sağlarken, on binlerce sitede “iyzico ile Öde” yöntemini tercih ederek yapacağınız tüm alışverişlerde iyzico Korumalı Alışveriş kapsamında 7/24 canlı destek ve iptal/iade süreçlerindeki kolaylıklarla internet alışverişlerinizde daha iyi bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. iyzico avantajları hakkında daha detaylı bilgi şimdi web sitemize göz atın ve iyzico teknolojileriyle siz de hayatınızı kolaylaştırın.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay