En Kolay Sanal POS Kurulumu Nasıl Yapılır?

iyzico Posted on 4 dakika

İnternet dünyasının getirdiği kolaylıklar ile birlikte alışveriş anlayışı da değişime uğruyor. Geleneksel mağaza alışverişleri, yerini yavaş yavaş e-ticaret siteleri üzerinden yapılan online alışverişlere bırakmakta. Şüphesiz klasik alışveriş anlayışının ortadan kalkması için çok uzun bir süre gerek ancak dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda internetten alışverişe düşen pay gittikçe artıyor. Bu yeni pazarın farkına varan ve online alışverişten pay almak isteyenler için ne satacakları kadar nasıl satacakları da oldukça önemli bir konu.

Dört Adımda Sanal POS
İnternetten alışveriş imkanı sunan e-ticaret siteleri için gerekli olan sanal POS sistemi, en basit anlatımla kredi kartıyla ödeme yapabilmek demektir. Satın alınacak ürünün miktarına bakılmaksızın sadece birkaç tıkla ödeme ve geniş taksit imkanları sunan bu uygulama sayesinde alıcılar mağazalara gitmeden istedikleri ürünleri temin edebilirler. Peki e-ticaret siteleri için sanal POS kurulumu nasıl yapılır? Bunun için takip edilmesi gereken adımları 4 maddede toparlamak mümkün.
İlk olarak açacağınız e-ticaret sitesinde SSL yani güvenlik sertifikası kurmak zorundasınızdır. Kullanıcıların kredi kartı bilgileri ve diğer bilgilerinin şifrelenerek korunmasını sağlayan bu güvenlik sertifikası olmadığı takdirde yapılan başvuru dikkate alınmaz. SSL sertifikasına sahip sitenizde bulunması gereken sözleşmeler, sanal POS kurulumu için gereken ikinci adımı teşkil eder. Üyelik sözleşmesi, satış sözleşmesi, iade ve iptal sözleşmesi gibi sözleşmeleri, internetten alışveriş için kurulan e-ticaret siteleri tarafından mutlaka oluşturmalı. Bu sözleşmelerle birlikte kredi kartı bilgilerinin girileceği ve alışverişin tamamlanacağı ekranın bulunması da zorunludur.

Dosyalar Dolusu Evrak
Bu sayfa hazırlıklarının ardından bankaya sanal POS başvurusu yapmadan önceki son adımınız, satışa sunacağınız ürünlerin bir kısmının siteye yerleştirilmesi olmalı. Son adım olarak çalışmak istediğiniz bankaya başvuru yapmak için vergi levhası, imza sirküleri, ortaklık varsa bunun sözleşmesi ve nüfus cüzdanı örnekleri hazırlanmalı. Bankalar bu evraklar dışında özellikle ortaklı firmalar için ticaret sicil gazetesi fotokopisi gibi ekstra belgeler de isteyebiliyor. Tüm bu belgeleri hazırlayıp bankaya başvurduktan sonraki süreç açıkçası biraz daha sıkıntılı. Çünkü başvurunun ardından ortalama 2 hafta içerisinde size bir yanıt veriliyor. Bu sırada hem evraklarınızı hem de e-ticaret sitenizi inceleyen banka, başvurunuzu reddedebilir. Bu durumda eksiklerinizi gidererek tekrar başvurabilir ya da başka bir bankayı deneyebilirsiniz. Ancak her başvuru için zaman ve para kaybedeceğinizi unutmayın.
Bankaya yaptığınız başvuru kabul edilirse size verilecek kodlarla Sanal POS kurulumu yapabilirsiniz. Tabii bu yazılım konusunda yeterli uzmanlığa sahipseniz. Eğer yeterli bilginiz yoksa profesyonel yazılımcılarla çalışmanız gerekli.

Zaman Kaybetmeyin
Entegrasyonun bu kadar zahmetli ve bürokratik olması şaşırtıcı olsa da gerçek bu. Birkaç tık ile internetten alışveriş için evraklara boğulmak ve zamanla yarışmak yıpratıcı olabiliyor. Tüm bu zorlu aşamalar ve beklemeler ile zaman kaybetmemek için tabii ki alternatif yöntemler mevcut. Sanal POS kurulumu nasıl yapılır sorusu ve cevabıyla boğuşmamak için iyzico’yu tercih etmeniz yeterli. Her e-ticaret sitesi şablonuna uyumlu iyzico ile bu kurulumu yapmak çok kolay. iyzico’nun sunduğu avantajlar ve kolaylıklar ile dosyalar dolusu evrak toplamadan ve haftalarca beklemeden kısa sürede entegrasyonu tamamlayabilir ve gerçek ödemeler almaya başlayabilirsiniz.

iyzico Ücretsiz ve Hızlı
Bilgisayar başından yapacağınız kısa bir başvuru ile iyzico’ya üye olursunuz. Size verilecek kod ile yapmanız gereken işlemler adım adım anlatılır ve başka bir yazılım uzmanına ihtiyaç duymazsınız. Kurulacak deneme sürümüyle sistemin çalışıp çalışmadığını denetler ve sorun yaşarsanız anında çözüme kavuşursunuz. Başvurunuzdan sonra 48 saat içerisinde de e-ticaret sitenize entegre ettiğiniz iyzico Sanal POS ile gerçek ödeme almaya başlarsınız. Sizin yerinize bankalarla iletişim kuran iyzico, Mastercard ve Visa ile uyumludur. Yile uyumludur. Yapılan Bu tutar dışındaki bütün miktarlar hanenize kar olarak yazılır. Hızlı ve ücretsiz Sanal POS kurulumu sunan iyzico’ya sahip olduğunuzda aynı zamanda evrensel güvenlik sertifikası olan PCI DSS ile sitenizi ve müşterilerinizi koruma altına alacağınızı da unutmayın. Kredi kartı ve diğer bilgileri şifreleyerek yüksek güvenlik önlemleriyle koruyan PCI DCC sertifikasına ekstra başvuru yapmadan sahip olabilir, iyzico’nun hızlı ve ücretsiz uygulaması ile e-ticaretten payınıza düşeni alabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay