Satışlarınızı Arttırmak İçin E-posta Pazarlamasından Nasıl Yararlanabilirsiniz?

E-ticaret girişimcilerinin satışları arttırmak için yapması gereken en önemli şey trendleri takip etmek. Günün koşullarına uyarak popüler yollarını deneyen online firmalar, müşteriyle bağ kurmayı başarmaya bir adım daha yaklaşırlar. Son yılların en popüler pazarlama yöntemi olan e-posta pazarlama (mailing) da e-ticaret firmaları için sanılandan daha fazla önem taşıyor.

Facebook ve Twitter’dan Daha Etkili
Araştırma şirketleri tarafından her yıl yapılan araştırmalara göre geçtiğimiz yıl, her 100 kişiden 35’i, mail hesabını aktif olarak kontrol ediyor. Sık sık e-postalarına bakan bu geniş kitle, firmalar tarafından kendisine gönderilen e-bültenleri inceliyor. Markalar hakkında bilgi sahibi olmaya, kampanyaları öğrenmeye ve alışveriş yapmaya bu e-posta bültenleri ile karar veriyor. Gücünün tartışma götürmediği sosyal medyadan 40 kat daha etkili olduğu kabul edilen mailing, e-ticaret firmalarının müşteriye ulaşmasında ve satışlarını arttırmasında en etkili ve akılda kalıcı yöntemlerden biri olarak mutlaka değerlendirilmeli.

Doğru E-posta Pazarlaması İçin Ne Yapmalısınız?
İnternetten alışveriş yapmak için ikna edilmeyi bekleyen müşteriye ulaşmayı hedefliyorsanız, e-posta pazarlaması hakkında bilmeniz gereken noktalar ve takip etmeniz gereken yolları iyi incelemeli, hedeflerinizle hedef kitleniz arasında mükemmel bir bağ kurmaya çalışmalısınız. Peki, satışlarınızı arttırmak için e-posta pazarlamasından nasıl yararlanabilirsiniz?

Programınızı Hazırlayın
E-posta pazarlamasında ilk kuralın iyi bir program hazırlamak olduğunu unutmamalısınız. Çoğu firma, müşterisine ilk hoş geldin mailini attıktan sonra bazen ne yapacağını bilemediğinden, bazen de sonraki adımları hesaplayamadığından sessiz kalır.

Profesyonel Bir Ekip
Programınızı yaparken işinize profesyonel yaklaşın. Firmada başka sorumlulukları olan personeller yerine bu iş için görevlendirilmiş kişileri kullanın. Büyük firmaların neredeyse yarısının e-posta pazarlama ekibi 2 ya da 3 kişiden oluşuyor.

Başlık Dikkat Çekici Olmalı
Sadece yazıdan ya da sadece fotoğraf/resimden oluşan bir e-posta hazırlamayın. 50 karakteri aşmayacak bir başlığa sahip, içerisinde metine ve görsele yakın oranlarda yer veren bir tasarım, müşterinin ilgisini çeker. Kullanıcıların %64’ü, e-postaları başlıklarına göre açtıklarını belirtiyor. Aynı zamanda fazla renkli ya da fazla düz tasarımlardan da uzak durun. Markanızın karakterini yansıtın.

Mobil Uyum Şart
Mobil kullanıcılara önem verin. Gönderilen e-postaların %50’sinin mobil cihazlar üzerinden okunduğunu hesaba katarak mobil uyumlu tasarımlar hazırlayın. Gönderilen her 10 e-postanın sadece 1’inin mobil cihazlarla uyumlu olması, uyumlu seçeneklerin ön plana çıkmasını sağlıyor. Uyumlu olmayan postaların %70’i ise kullanıcılar tarafından okunmadan siliniyor.

Trendleri Takip Edin
E-posta pazarlamanın da kendi içinde bulunan trendlerini takip edin. Bu yılın e-posta pazarlama trendi, video içeriklerle desteklemek. Tek bir video ile birçok şey anlatabileceğiniz gibi kullanıcının ilgisini de kampanyanıza daha kolay çekebilirsiniz. Video içerik hazırlarken de cihazlara ve farklı bağlantı hızlarına uyum gösterecek ürünler ortaya koymayı unutmayın.

En Büyük Tehlike Spam
Hedef kitlenizi ve kullanıcı alışkanlıklarını doğru analiz edin. Güvenli e-ticaret ile internetten alışveriş yapan kullanıcılar üzerinde yapılan araştırmalar, bir firmadan sık sık mail gönderilmesinin güvensizlik hissi yarattığını ortaya koyuyor. Düzenli aralıklarla ve güvenli e-postalar göndererek hem kullanıcıları sıkmamış hem de spam kutusuna düşmemiş olursunuz. Spam olarak kabul edilmeniz, e-posta pazarlamasında büyük bir başarısızlık yaşamanıza neden olabilir.

Kişisel Postalar Önemli
E-postalarınızı kişiselleştirin. Özel günlerde ya da doğum günü gibi zamanlarda göndereceğiniz e-postalarda kullanıcınızın adı ve soyadıyla seslenmeniz bile kendisini özel hissettirecek e-postanızı dikkatle incelemesini sağlayacaktır.

Alışkanlıkları Dikkate Alın
Çalışan ve internetten alışveriş yapan kullanıcıların büyük kısmının e-postalarını sabah 9 ile 12 saatleri arasında kontrol ediyor olması, başarılı mailing çalışması için hangi saatleri seçmeniz gerektiğini ortaya koyuyor. Son olarak e-bülten yolladığınız kullanıcıların bu düzenli alımı istememeleri halinde, gönderim listesinden çıkmalarını sağlayacak butona ve bilgilendirme metnine mutlaka postanızda yer verin.
E-ticarette başarılı olmak ve binlerce farklı rakip arasından sıyrılmak için uygulamanız gereken bu yollar, müşteri ile doğru ve güvenilir bir temas kurarak markanızın ve kampanyalarınızın bilinirliğini arttıracaktır. E-ticaret sitenizi trafiği arttıkça satışlarınız katlanacak ve hedeflerinize daha kısa sürede ulaşmayı başarabileceksiniz.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication