Facebook Messenger Üzerinden Ödeme Almak Artık Mümkün!

iyzico olarak e-ticaret dünyasını Facebook Messenger’a taşıyoruz. Ülkemizde e-ticaretin gelişmesi için ödeme sistemleri alanında yenilikçi çalışmalarımızı sürdürürken, Bilgetech ile birlikte Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kullanıcıların Facebook Messenger üzerinden ödeme almasını sağlayan bir modülü kullanıma sunduk.

Dünyada 1 milyardan fazla kişinin kullandığı Facebook Messenger üzerinde çalışan modül sayesinde, başta KOBİ’ler olmak üzere Facebook’ta sayfası bulunan şirketler, müşterilerine bu platformdan satış yapıp, ödeme alabilecek. Müşteriler alışveriş yapmak istedikleri e-ticaret şirketiyle Facebook Messenger üzerinden konuşmaya başladıktan sonra ödeme aşamasında iyzico’nun PCI-DSS sertifikalı güvenlik önlemlerine sahip sistemine yönlenip ödemelerini birkaç tıklama ile yapabilecek.

CEO’muz Barbaros Özbuğutu’nun deyimiyle “e-ticaret dünyası için yeni bir sayfa” olan Facebook Messenger üzerinden ödeme uygulaması, “ödeme dünyası sistemleri için akıllı teknolojilerin hangi noktaya geldiğinin de önemli bir örneği olma özelliği” taşıyor. Türkiye’de bir ilk olan bu yenilikçi teknoloji ilk etapta Babil.com tarafından kullanılacak. Babil.com’un kurucusu ve CEO’su Mehmed Ali Çalışkan, konuyla ilgili şu yorumunu paylaştı: “iyzico’nun bu öncü çözümüyle, sosyal medya ile entegrasyon kabiliyeti gittikçe artan e-ticaret deneyimini esas alan babil.com’un kullanıcıları sitenin fırsat ve önerilerine Facebook Messenger üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilecekler.”

Bilgetech’in kurucu ortaklarından Nehir Yurduşen ise “Facebook Messenger üzerinden ödeme almak, kullanıcı alışkanlıklarını değiştirecek bir adım. E-ticaret ödeme sistemleri dünyası için yeni bir dönem başlıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu ürün ile ilgili sorularınız için bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. iyzico olarak, ülkemizde e-ticaretin gelişmesi ve daha çok insana ulaşabilmesi için katma değerli ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication