Kiralık Sanal POS Kullanımı Yasal Mı?

iyzico Posted on 3 dakika

Bazı yeni e-ticaret teşebbüsleri için bankalardan Sanal POS temin etmek normalden daha zordur. Sağlanması gereken bazı mali ve ticari şartlara sahip olmama durumunda reddedilme ihtimali yüksektir. Sanal POS temini konusunda zorluk yaşayan firmalar alternatif yöntem arayışına girerler. Bunlardan biri de kiralık Sanal POS uygulamasıdır. Yalnız gelin görün ki Türkiye’de kiralık Sanal POS uygulaması için herhangi bir alt yapı ve düzenleme mevcut değildir. İşletme sanal da olsa fatura kesmek zorundadır ve kredi kartı ödemeleri Gelirler Genel Müdürlüğü tarafından kontrol edilmektedir. Bir e-ticaret sitesi kiralık Sanal POS ile işlem yaptığında POS’u kiraladığı işletmenin ürünle ilgili iade, garanti ve diğer satış sonrası sorumlulukları da üstlenmesi gerekir.

Kiralık Sanal POS yasal değildir ve belki daha da önemlisi kesinlikle güvenlik konusunda garanti veremez. Müşteri bilgilerinin gizliliği kiralık Sanal POS ile sağlanamaz. Sağlandığı iddia edilse bile güvenlik önlemine rağmen yaşanan herhangi bir sorunda bunun sorumluluğunu üstlenemez. Normal şartlar altında bir tüketici internetten alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini yalnızca alışverişini yaptığı firma ile paylaştığını düşünür ama aslında arada başka bir firma daha vardır ve bu durum açığa çıktığı takdirde farklı kanallardan dava açılması söz konusu olabilir.

Bu tür kiralık Sanal POS hizmeti verdiğini söyleyen firmalar genellikle yurt dışı kaynaklı çalışır ve gerçekliklerini kanıtlayamazsınız. Tamamen sahtecilik için kurulmuş düzmece bir sistem olması ihtimali çok yüksektir. Sizin üzerinizden yapacakları dolandırıcılık suçunda en az onlar kadar suçlu konumunda olursunuz.

Kiralık Sanal POS gibi yasal ve güvenli olmayan bir alternatif ödeme sistemini tercih etmek yerine sizi Sanal POS prosedürleri ile uğraştırmayacak hızlı ve pratik alternatif ödeme sistemlerini tercih edebilirsiniz. Herhangi bir şart aramayan, sizi belgelere boğmayan iyzico tam da ihtiyacınız olan çözümü sunar. Mastercard, Visa ve PayPal tarafından desteklenen iyzico, tüm kartlardan ödeme kabul etmenize imkan tanıyan pratik bir sistemdir. Dakikalar içinde üye olur, modülü indirir ve size verilen kodları sitenize entegre ederek kurulumu tamamlarsınız. Denemelerinizi ve kontrollerini yaptıktan sonra 48 saat içinde ödeme sisteminiz alışveriş için hazır hale gelir.

Kiralık Sanal POS yerine iyzico’yu tercih ettiğinizde öncelikle yasalara aykırı bir iş yaparak risk almaktan kurtulmuş olursunuz. Güvenlik konusunda asla tereddütleriniz olmaz çünkü iyzico PCI Hizmet Sağlayıcısı’nın Level 1 sertifikasına sahiptir. Ayrıca başvuru yapmanıza gerek kalmaz, iyzico entegrasyonu ile birlikte güvenlik sisteminiz de hazır olur. iyzico ücretsizdir. Ne kurumlumda bir ücret talep edilir ne de aylık abonelik bedeli. Yalnızca yapılan alışverişlerden cazip bir komisyon oranı sistemi ile çalışır. Kiralık Sanal POS ile keseceğiniz faturada yazacak firma ismi bir sürprizdir ama iyzico ödeme sistemi ile yapılan alışverişlerde kesilen faturada www.iyzico.com yazar ve müşteri tarafında herhangi bir tereddüt yaşanmaz.

Kısacası kiralık Sanal POS tehlikesini yaşamanız için hiçbir sebep yok. İhtiyacınız olan her şeyi iyzico ile halledebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay