Farklı Kartlara Taksit İmkanı Nasıl Sağlanır?

iyzico Posted on 3 dakika

E-ticarette internette satış yapmak sanıldığı kadar zor bir iş değil. Sektörde temel prensip kolaylıklar üzerine kuruluyken aksi düşünülemez zaten. Her ne kadar hala teferruatlı prosedürlere sahip olsalar da ödeme sistemleri de her geçen gün kolay başvuru ve entegrasyon konusunda ilerlemeler kaydediyorlar. Bunun en büyük nedeni de alternatif ödeme sistemleri.

E-ticarette Sanal POS kullanıcısı 3’e ayrılıyor: Son kullanıcılara satış yapan iş yerleri (B2C), internet üzerinden kendi bayilerine satış yapan iş yerleri (B2B), çağrı merkezinden son kullanıcılara satış yapan iş yerleri (B2C)…Alternatif ödeme sistemleri, bu kullanıcı türlerinden birini ya da birkaçını aynı anda ilgilendiren bir yönteme sahip olabiliyorlar. İnternet üzerinden ödeme kabul etmenin en kolay yolu olan iyzico ise yalnızca B2B’ye hitap ediyor. Yani tüketici tarafında herhangi bir farklılık yaratmıyor, yalnızca e-ticaret sitesi iş yeri sahipleri için kolaylık sağlıyor. Böylece e-ticaret sitesi Sanal POS entegrasyonunu yaparken zorlanmadığı gibi müşteri tarafında iyzico’ya üye olmak gibi alışkanlıkları değiştiren bir durum yaratmıyor.

Hızlı başvuru, kolay entegrasyon ve masrafsız uygulama ile sahip olunan iyzico farklı kredi kartlarına taksit seçeneğiyle de avantajlarını çoğaltıyor. İş Bankası ve Finansbank’a ait kredi kartlarına taksit imkanı sunan iyzico, yakın zamanda World ve Bonus kredi kartları ile de taksitli ödeme kabul edebilecek. Normalde herhangi bir bankanın Sanal POS’u ile taksitli alışveriş imkanından faydalanmak istediğinizde o bankalarla tek tek görüşmek ve her seferinde aynı prosedürü yeniden yerine getirmeniz gerekir. iyzcio ile yapacağınız tek kontrat sayesinde taksit imkanı tanınan bankalarla tekrar görüşmek durumunda kalmazsınız. Taksitli yapılan işlemlerde ise iade prosedürü yine taksit sayısına göre gerçekleşecektir. Eğer müşteri firmanızdan 12 taksit ile satın aldığı bir ürün için iade istiyorsa bu bedel ona 12 ay boyunca taksitler halinde iade edilecektir. Bu durumlarda sorun yaşamamak için ön bilgilendirme yapmak her zaman faydanıza olacaktır.

Kredi kartı kullanmayan ve/veya kullanmayı tercih etmeyen müşteriler için e-ticaret sitelerinden banka kartı ile ödeme kabul edilmesi önemli bir detaydır. Bu noktada iyzico da diğer tüm banka kartıyla ödeme kabul eden Sanal POS’larda olduğu gibi 3D Secure sistemi zorunlu tutuyor. İnternetten güvenli bir şekilde alışveriş yapılmasını sağlayan 3D Secure, uluslararası kart kuruluşların tarafından da desteklenmektedir. Bu sistemin olmadığı e-ticaret sitelerinde kart sahibinin bilgisi dışında yapılan işlemlerde, kart sahibinin itirazı durumunda uluslararası kurallar çerçevesinde üye iş yeri tutarı iade etmek durumundadır. 3D Secure hem müşteri bilgisi dışında işlem yapılma tehlikesinden korur hem de üye iş yerini kart sahibinin “İşlem bana ait değil” itirazlarından korur.

Eğer isterseniz kendi firmanıza ait olan Sanal POS’u iyzico ile entegre bir şekilde kullanarak müşterilerinize farklı seçenekler sunabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay