Litvanya Ödeme Lisansıyla Doğu Avrupa Açılımımızdaki En Önemli Adım Tamamlandı

iyzico Posted on 3 dakika

Türkiye’de geçtiğimiz 5 sene içerisinde KOBİ’lerin internet mağazalarından ödeme almalarını daha kolay hale getirmek, müşterilerinin güven içerisinde alışveriş yapmasını sağlamak için geliştirdiğimiz çözümlerle 29 binden fazla KOBİ’yi e-ticaret ekosistemine kattık. Bugün Zara, H&M, Çiçeksepeti, Apsiyon, Amazon, sahibinden.com, Evidea gibi sadece e-ticaret dünyasının değil perakende pazarının da dünyaca ünlü markaları ödeme sayfalarını iyzico’ya emanet ediyor. Haziran 2018’te sektörün en önemli fintek etkinliklerinden Amsterdam’daki Money 2020’de Türkiye’deki KOBİ’lerin dijitalleşmesi için geliştirdiğimiz çözümlerimizi Doğu Avrupa’ya taşıyacağımızı duyurmuştuk. 25 Ocak itibariyle Litvanya’dan aldığımız ödeme lisansı bugüne kadar Türkiye’de sunduğumuz ödeme altyapısı çözümlerimizi Doğu Avrupa ülkelerine taşıma stratejimiz kapsamında çalışmaya başlamamızın ilk adımını oluşturuyor. iyzico için bu önemli adımın başarıyla tamamlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

iyzico, 5 sene önce ilk ürünü olan sanal POS entegrasyonuyla Türkiye’de e-ticaret penetrasyonunu artırmak amacıyla işin ödeme alma tarafını çözmek için yola çıktı. Ülkemizde yaklaşık yüzde 1,7 seviyesindeki e-ticarete katılmış KOBİ oranını, sanal POS ve linkle ödeme alma çözümlerimizle daha yukarı çekmek için her gün çalışıyoruz. Kimi zaman haftaları bulan ödeme almaya başlama sürecini dijital onboarding’le 24 saat gibi kısa bir süreye indirgememizin yanı sıra, Frauctive ile üye iş yerlerimizin satışlarını arttırırken şüpheli işlemlerden korunmalarını sağlıyoruz. Bunlarla beraber, şirket sahibi olsun olmasın internetten satış yapmak isteyen kişilerin entegrasyonsuz ödeme almalarını sağlayan link çözümümüz ve e-ticaretin önündeki güven sorununun önüne geçmek için geliştirdiğimiz iyzico Korumalı Alışveriş ve iyzico mobil uygulamasıyla Türkiye’deki e-ticaret oranlarının yurt dışı pazarlarıyla rekabet edebilecek seviyeye gelmesi için üzerimize düşeni yapmaya özen gösteriyoruz.

Türkiye’de edindiğimiz bu tecrübeyi Doğu Avrupa’ya taşımaya karar vermemizin arkasındaki en önemli neden bölgedeki internet kullanımı, finansal kapsam ve e-ticaret rakamlarının ülkemize benzerlik göstermesi. Özellikle Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Litvanya, Polonya, Romanya gibi ülkelere baktığımızda e-ticaretin yüzde 10 ile yüzde 21’lik bir büyüme gösterdiğini gözlemliyoruz. Ancak bununla beraber dünyanın en büyük dördüncü dijital pazarlarından biri olan bu bölgedeki KOBİ’ler tüm potansiyele rağmen kapsamlı, pratik ve dijital ödeme sistemi sunan bir çözüm ortağıyla çalışma imkânı bulamıyor. Yani bir başka deyişiyle 5 sene önce bu işe ilk başladığımızda Türkiye’deki şartlar ile bu ülkelerdeki durum birebir uyuşuyor.

Genç nüfusu ile yenilikçi iş fikirlerine sahip bölgeye yönelik bu açılımımızla beraber, yetersiz ve hantal olan ödeme altyapısını güçlendirmeyi hedeflerken, Türkiye ve Doğu Avrupa arasında bir köprü kurmayı ve bu sayede de uluslararası ticaretin önündeki engelleri kaldırmayı umuyoruz. Litvanya’dan aldığımız ödeme lisansı sayesinde “finansal hizmetleri daha demokratik hale getirme” vizyonumuzu sadece Türkiye’yi değil Doğu Avrupa’yı da kapsayacak şekilde genişletmek temel amacımız.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay