Müşterilerinize Gönderebileceğiniz 4 E-Posta Tipi

İlk izlenim, müşterilerinizle olan yolculuğunuzun en önemli parçalarından biri. Yeni üyelerinizle ilk karşılaştığınız ve sizinle ilgili ilk fikre sahip oldukları hoş geldiniz e-postası sonrasında neler söyleyeceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Bu adımda müşterilerilerinizle nasıl bir iletişim kuracağınıza dair ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

İndirim Kuponu
Web siteniz direkt olarak satış üzerineyse ilk yapılan alışverişte %10 indirim, hediye ya da ücretsiz kargo gibi kampanyalar sunabilirsiniz. Bu tipte kupon kampanyalar şirketlerin abonelik listelerini arttırabilmek için uyguladığı taktiklerden bir tanesi. Deneyime teşvik eden bu kampanya modelini ne zaman kullanmanız gerektiğini uzun zaman içerisinde test ederek öğrenebilirsiniz.

Sosyal Ağlara Davet
Instagram, Facebook, Youtube gibi içerik odaklı sosyal ağlarda düzenli paylaşımlar yapıyor ve takipçilerinizle etkileşiminiz yüksekse ya da müşterilerinizle yeni iletişim kurmaya başladıysanız davet e-postası atabilirsiniz. Sosyal ağlarda da sizi takip edebileceklerini yazan kısa bir e-posta göndermeniz yeterli olacaktır.

Kullanıcı Yorumları
E-ticaret kullanıcılarının çoğu internet üzerinden aldıkları ürünler hakkında yorumları araştırır, diğer müşterilerin deneyimlerini merak eder ve ürünü sonrasında satın almaya karar verir. Müşterilerinizin görüşleri ve deneyimleri gibi konularla ilgili e-postaları göndermeye başlayabilirsiniz. Böylelikle müşterileriniz hem sizi daha yakından tanır, hem de satın alacağı ürünler hakkında diğer kullanıcılar ile fikirlerini paylaşır.

Müşteri Tercihleri
Web sitenize kayıt olan kullanıcıların tercihlerini öğrenmek onlarla daha iyi iletişim kurmanızı sağlar. Ne tipte kampanyalar, hangi tür ürünlerle ya da hizmet alanlarınızla ilgili bilgi ya da kampanya görmek istiyorlar… Tüm bu bilgileri toplamanız sayesinde daha planlı ve müşteri odaklı ilerleyebilirsiniz.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication