Neden Sahte Takipçi Satın Almamalısınız?

Sosyal medyada bir markanın bilinirliği ne kadar yüksek, takipçileriyle etkileşimi ne kadar iyi olursa bir o kadar güvenilir oluyor. Bu nedenle markaların sosyal medya pazarlamada en çok dikkat ettikleri kriterlerden biri de takipçi sayıları. Bazı firmalar gerçek kullanıcı (takipçi) ve beğeni satıyor, ancak bunları satın almanız markanız için pek faydalı olmayacaktır, hatta prestijinizin zarar göreceği de bir gerçek.

Prestijinizi arttırmak istemeniz ve ardından takipçi satın almanız aslında hem eksik hem de yanlış bir düşünce. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi markaların sosyal medyada yüksek oranda takipçiye sahip olmaları güven unsuru, ancak gerçek kullanıcılardan oluşmayan, beğeni ve yorumlar ile etkileşimde bulunmayan kullanıcılar markanızı değersiz konuma düşürür.

Markaya değer katan gerçek kullanıcılardır. Gerçek takipçilere ulaşmadan marka bilinirliğinizi arttıramaz ve sadık müşteri kitleleri yaratamazsınız. Bu sebeple de organik olarak hesabınızı büyütmek daha faydalıdır.

En önemli metriklerden biri etkileşim oranlarıdır. Yapılan çalışmaların ne kadar başarılı olduğunu etkileşim oranları gösterir. Paylaşım başına gelen yorum ve beğenilerin, takipçi sayısına bölünmesiyle etkileşim oranı hesaplanır. Yüksek sayıda takipçiniz varken yorum ve beğeni oranınız düşükse etkileşim oranınız bir hayli düşük olacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda birçok sosyal medya platformu sahte hesapları silmiş, birçok markanın hesabında ciddi oranda düşüşler olmuştu. Bu durum, bu olayı yaşayan markalarda ve ünlü isimlerde olumsuz bir izlenim yaratmıştı.

Beğeni Satın Almak
Beğeni ya da yorum satın almak etkileşim oranınızı arttırabilir, ancak burada önemli olan asıl konu bu etkileşimin yüzde kaçı satışa dönüşecek? Etkileşimin amacı e-ticaret sitenize potansiyel müşteri çekmek ve satışlarınızı arttırmak olduğu için tek başına yüksek etkileşim oranı yeterli olmayacaktır.

Satın aldığınız beğeni ya da yorumlar sadece sosyal medya üzerinde gösteriş sağlayacak, markanıza herhangi bir geri dönüş sağlamayacaktır. Bu durumda yaptığınız yatırımlar boşa gidecektir.

Organik Büyüme
Organik olarak büyüyen bir hesabın etkileşim oranları her zaman daha yüksek olur. Direkt olarak markanızı takip eden kullanıcılar içeriklerinizle de ilgili göstereceklerdir. Sizinle ilgilenen takipçiler hem etkileşimlerinizi hem de yatırım getirilerinizi artıracaktır. Etkileşim oranlarınızın yükselmesi içeriklerinizin daha fazla gösterilmesini sağlarken ve potansiyel müşterilere ulaşmanız daha kolay olur.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication