Tekstil Sektöründeki E-Ticaret Siteleri için Başarının Anahtarı

42 milyon internet kullanıcısının 22 milyon farklı kredi kartı ve banka kartı ile alışveriş yaptığı e-ticaret piyasasında en popüler sektörlerin başında tekstil gelir. En büyük giyim markalarından tedarikçilere kadar birçok farklı firmanın faaliyet yürüttüğü tekstil alanında fark yaratmak ve başarı elde etmek için ise doğru adımları atmak gerekir. Bu aşamalarda uygun hareket edilmesi, yılda %30’a yakın bir oranda gelişim gösteren Türk e-ticaret pastasında büyük bir dilime sahip olmanızı sağlayabilir.

    • Giyim sektöründe en önemli kural, satışa sunulan ürünlerin mükemmel görsellerle sunulmasıdır. Farklı açılardan çekilen görüntüler, ihtiyaç duyulması halinde birden çok mankenin kullanılması gibi çalışmalarla müşterilere ilgi çekici seçeneklerle ürün inceleme imkanı verilmelidir.
    • Görsele verilen ağırlığın ve gösterilen özenin aynısının metin içeriğine de verilmesi gerekir. SEO için yararı olacak içeriklerde anahtar kelimelerle müşteriler ürünlere yönlendirilebileceği gibi detaylı bilgiler ve gerekirse blog içerikleriyle de kullanıcının tatmin olması sağlanabilir. Bu içeriklerle yaratılacak organik trafik, belirlenen satış hedefinin yakalanmasına yardımcı olacaktır.
    • Google Adwords ve Facebook üzerinden hem görsel hem de metin barındıran reklam çalışmaları yapılmalıdır. Hedef kitle üzerinde doğrudan etkili olacak bu çalışmada profesyonel destek alınması da maliyeti düşürürken ziyaretçi sayısının artmasını sağlayacaktır.
    • E-ticaret sitesinin tasarımında kategoriler ve alt kategoriler kullanıcılara pratiklik sunacak kadar kolay olmalıdır. Her kategori ve alt kategori için de anahtar kelime analizi ve meta tag çalışması yapılmalıdır. Bu çalışma, kullanıcıların en doğru sayfaya yönlendirilmeleri ve organik trafik sağlanması bakımından önemlidir.
    • Sosyal medya üzerinden faaliyet yürütülerek müşterilerle bağ kurulması sağlanmalıdır. Bu faaliyetlerde hem satışa yönelik kampanya, promosyon ve indirimler duyurulabilir hem de takipçilerle daha sıkı bir iletişim kurulabilir.
    • Eğer bir markanın ürünlerini satışa çıkaran e-ticaret siteniz varsa bütün markaları ve farklı kategorileri bir arada satışa sunan e-ticaret siteleri üzerinden de müşterilere ulaşabilirsiniz. Bu e-ticaret sitelerinde açacağınız sanal mağazalarla hem reklam çalışması gerçekleştirmiş hem de satış trafiğini önemli ölçüde arttırmış olursunuz.
    • Üyelik sistemi ile e-ticaret sitesinde faaliyet yürütülmesi, orta ve uzun vadede sadık müşteriler yaratmanıza yardımcı olabilir. Üyelere özel kampanyalar ve promosyonlar sunarak ya da doğum günlerinde indirim yaparak üyeliği çekici kılmak mümkündür.
    • Yeni sezona özel ürünlerle birlikte geride kalan sezonun ürünleri de ‘Outlet’ bölümü oluşturularak satışa sunulmalıdır.
    • E-ticaretteki etkisi kanıtlanan mailing çalışması düzenli aralıklarla tekrarlanmalıdır. E-posta pazarlaması ile hem ücretsiz reklam yapılmış hem de ilgi çekici içeriklerle müşterinin e-ticaret sitesine yönlendirilmesi başarılabilir.

Ödeme sistemlerinin yetersizliği ve karmaşıklığı, sepet terk oranının artmasında en önemli sebeplerdendir. Bu nedenle farklı bankaların Sanal POS‘ları ve alternatif ödeme sistemleri ile müşteriye seçenek sunulmalıdır. Ayrıca ödeme işlemi ve ödeme sayfası olabildiğince kısa ve sade tutularak potansiyel ödeme işleminin hızla ve başarıyla sonlandırılması sağlanmalıdır.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication