Neden Youtube Reklamları Bu Kadar Önemli?

Teknolojinin gelişmesi ve kullanıcı alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte reklam verilen alanlar da farklılık göstermeye başladı. Uzun yıllar yazılı ve görsel medyada kendine yer bulan reklamlar, günümüzde sosyal medya olarak kabul edilen alanlarda oldukça önemli bir yer tutuyor. Özellikle son yıllarda mobil teknolojiler ve internet bağlantı hızlarının geliştirilmesiyle birlikte de statik reklamların yerini video gibi dinamik reklamlar almaya başladı. Dünyanın en popüler video arama motoru olan Youtube da video reklam denince akla gelen ilk alan olmayı başarmış durumda. Her gün, hatta her saat gelişmeyi ve büyümeyi sürdüren Youtube’un istatistiki verileri de ‘Neden Youtube?’ sorusuna yanıt bulmanızı sağlıyor.

Youtube Hakkında

Toplamda 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Youtube’da bir gün içerisinde 100 milyonlarca saat video izleniyor. Üstelik her yıl, bir önceki yıla göre video sayısı ve süresi de %50 oranında artıyor. Her dakika 300 saatlik video yükleniyor olması ve bu videoları izleyenlerin %60’ının yurt dışındaki kullanıcılar tarafından izleniyor olması da Youtube’un evrensel ölçekteki yaygınlığı hakkında fikir sunuyor. 75 farklı ülkede, 61 farklı dilde hizmet vererek dünyanın en yaygın sosyal mecralarından biri olmayı başaran site, sadece popüler kültür için değil, e-ticaret firmaları için de mükemmel bir pazarlama aracı halini alıyor.

Mobil Kullanıcıları Yakalama

Cihaz teknolojisi ile bağlantı ayarlarının büyük bir hızla gelişmesi, mobil çağı da beraberinde getirdi. Bu yeni çağda kullanıcı alışkanlıkları da değişime uğradı. Sabit kullanıcıların büyük bir kısmının mobil kullanıcılara dönüşmeleri de mobil cihazların bilgisayarlar kadar yaygınlaşmaları nedeniyle reklamverenleri bu alana yönlendirdi. Artık istenilen trafiği sağlamak için değerlendirilebilecek reklam yöntemleri arasında videolar da geniş yer tutuyor. Bu alanda da dünyanın en büyük platformu olan Youtube her müşteri için en doğru adres olma görevini üstleniyor.

Bilinirlik ve Detaylara Değinme

1 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan Youtube, marka bilinirliğini arttırmak ve değer katmak için hazırlanan videolarda pozitif katkı sağlamayı başarıyor. Hedef kitleye en uygun kullanıcılara ulaştırılan video reklamlar, markanın bilinirliği ve güvenilirliği arttırma yolunda oldukça etkilidir. Yazılı reklamlar ve afişlerle uzun uzun anlatılan ürün özellikleri ile kampanyalar genellikle dikkat çekici olmaktan uzak reklamlar olurlar. Video içerikler ise ürününüzün özelliklerini ve detaylarını aktarma imkanı sağlarken kullanıcıların ilgisinin de en üst seviyede tutulmasına yardımcı oluyor.

İçerik Pazarlamada Video Desteği

Bloglar ve diğer sosyal medya ağları, içerik pazarlamanın sadece bir bölümünü oluştururlar. Video içerikler de pazarlamanın bir kolunu oluştururlar. Geniş kitlelere ulaşmak ve marka bilinirliği ile ürün tanıtımı faaliyetlerini sistemli bir şekilde yürütmek için video pazarlamadan faydalanılabilir, ürün ve hizmetleri anlatan videolarla tüketicilere ulaşılabilir. Video reklamlar üzerinden verilen bağlantılar aracılığıyla da e-ticaret sitelerine kullanıcılar yönlendirilebilir ve böylece site trafiği arttırılabilir.

İzleme Başına Ödeme

Klasik reklamcılık anlayışında reklam içeriğinin yayına verilmesi, ücretlendirme için yeterlidir. Yani herhangi bir mecrada bir reklamın yayınlanmasının ardından başka bir kıstas gerektirmeden ücret ödenir. Ancak Youtube reklamlarda bir kullanıcı ilk 30 saniye dolmadan reklamı izlemekten vazgeçerse yani reklamı atla derse müşteriden ücret alınmaz. Müşterinin ödeme yapması için video reklamın belirlenen süreden fazla izlenmesi gerekir. Ayrıca günlük bütçe belirleme seçeneği de sunan Youtube, müşterilere reklam bütçelerini gün gün kontrol etmeleri ve limit belirleme imkanı tanıyor.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication